باقر زاده معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در نشست تخصصی مدیران معاونین مربیان پرورشی و مشاوران در طبس گفت: کمبود نیروی انسانی در بخش آموزشی کاملا مشهود است و در حوزه پرورشی نیز از ۱۲۰ هزار مدرسه در کل کشور فقط ۴۰ هزار مدرسه مربی پرورشی دارد و تنها ۱۳ هزار مشاور داریم که ۵۰ درصد هم در آستانه بازنشسنگی هستند.
او افزود: در سالهای گذشته جذب دانشگاه فرهنگیان به حدود ۴ هزار نفر رسیده بود که بسیار ناچیز بود، اما در دو سال گذشته این رقم به ۲۵ هزار نفر رسید و امسال ۳۰ هزار جذب در دانشگاه فرهنگیان داشتهایم.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با این وجود، اما هنوز این میزان کفاف نیروی آموزشی را نمیدهند و آموزش و پرورش نیاز دارد تا از طریق آزمونهای استخدامی کمبود نیروی خود را جبران کند.
او تاکید کرد: در حوزه آموزشی به جهت اضطرار برای خالی بودن کلاس درس این کمبود کما بیش جبران شده، اما در حوزه پرورشی کاری انجام نشده است.
باقر زاده تاکید کرد: از ۲۵ هزار نفر جذب دانشگاه فرهنگیان تنها هزار نفر مربوط به حوزه پرورشی و مشاوره است که بسیار کم است و در ماده ۲۸ هم هیچ جایگاهی برای پرورشی دیده نشده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که در ۱۵ سال گذشته هیچ اهمیتی به حوزه پرورشی و مشاوره داده نشده گفت: این کمبود را نمیشود یکساله جبران کرد.
او در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت نقش سپاری به دانش آموزان اشاره کرد و افزود: اگر نقش سپاری درست انجام شود حوزه تربیت تضمین خواهد شد.
باقرزاده با بیان این که میخواهیم امسال به کمک مربیان سالی باشد که نقش به دانش آموزان بسپاریم گفت: به دلیل عدم نقش سپاری بیشترین زمان بچهها صرف فضای مجازی میشود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش همچنین گفت: ایمان، نشاط، امید، خردورزی و هویت پنج برنامه محوری است که امسال در صدر فعالیتهای پرورشی مدارس خواهد بود.