در حالی که تغییرات کابینه «ریشی سوناک» نخستوزیر انگلیس در جریان است، روزنامه انگلیسی «تلگراف» به نقل از «داونینگ استریت» خبر داد «دیوید کامرون» نخستوزیر پیشین این کشور وزیر امور خارجه شد و جای «جیمز کلورلی» را گرفت.
به نوشته رویترز، کامرون ۵۷ ساله پس از کنارهگیری در سال ۲۰۱۶ بعد از آن که نتوانست بریتانیا را در اتحادیه اروپا نگه دارد، به خط مقدم سیاسی بازگشته است. او از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ نخستوزیر بریتانیا بود. کامرون پس از همهپرسی برگزیت زمانی که بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا رای داد، از سمت نخستوزیری استعفا کرد.
تلگراف در خصوص بازگشت غیرمنتظره کامرون به سیاست در انگلیس پس از بیش از هفت سال نوشته اهمیت تاریخی بازگشت وی به کابینه را نباید دستکم گرفت و این دومین بار بعد از جنگ جهانی دوم است که یک نخستوزیر پیشین به کابینه بازگشته است.
دفتر نخستوزیری انگلیس اعلام کرد پادشاه این کشور با دادن کرسی به کامرون در مجلس اعیان انگلیس موافقت کرد تا او به عنوان وزیر به دولت بازگردد، با وجود آن که دیگر عضو پارلمان نبود.
به گزارش رویترز، او هفت ساله گذشته را مشغول نوشتن خاطراتش و تجارت از جمله یک شرکت مالی بود که بعداً سقوط کرد.
پیشتر رسانههای انگلیسی گزارش کردند در بخشی از تغییرات کابینه، نخستوزیر بریتانیا «سوئلا بریورمن» وزیر کشور جنجالی را برکنار کرد. تلگراف خبر داده جیمز کلورلی (که تا امروز وزیر خارجه انگلیس بود) جایگزین بریورمن و عهدهدار سمت ریاست وزارت کشور انگلیس شده است.
به گفته یکی از مقامهای دفتر نخستوزیری انگلیس، سوناک از بریورمن خواست تا دولت را ترک کند و او دستور نخستوزیر بریتانیا را که ظاهراً بخشی از تغییر گسترده کابینه است، پذیرفت.
اخیراً اظهارات وزیر کشور برکنار شده بریتانیا جنجالبرانگیز شده بود. روزنامه «فایننشالتایمز» امروز در خصوص برکناری بریورمن نوشت سوناک پس از آن بریورمن را اخراج کرد که با انتقاد از نحوه برخورد پلیس لندن با معترضان حامی فلسطین در روزهای اخیر، موجب برانگیخته شدن خشم عمومی گسترده شده بود.
بریورمن تظاهرات حامیان فلسطین را «راهپیماییهای نفرت» خوانده و علیرغم صلحآمیز و بدون خشونت برگزار شدن این راهپیماییها، شرکتکنندگان در آن را «اوباش» توصیف کرده بود.
رسانههای انگلیسی گزارش کردند که «ریشی سوناک» نخستوزیر بریتانیا، «سوئلا بریورمن» وزیر کشور جنجالی انگلیس را برکنار کرد.
یکی از مقامهای دفتر نخستوزیری انگلیس اعلام کرد که سوناک از بریورمن خواسته تا دولت را ترک کند و وزیر کشور انگلیس نیز امروز (دوشنبه) دستور نخستوزیر بریتانیا را که ظاهراً بخشی از تغییر گسترده کابینه است، پذیرفت.
شبکه «یورونیوز» اخیراً در گزارشی به جنجالهایی که با اظهارات وزیر کشور بریتانیا به راه افتاده بود، اشاره کردو نوشت که بریورمن که مسئولیت پلیس و امنیت ملی انگلیس را برعهده دارد، سابقهای طولانی در اظهارات بحثبرانگیز و جنجالی دارد که موجب شده همین مسئله او را از دیگر وزرای میانهرو بریتانیا متمایز کند.
روز شنبه (۱۱ نوامبر، ۲۰ آبان ماه)، تظاهراتهای گستردهای در سراسر انگلیس در اعتراض به حملات اسرائیل به فلسطینیان غزه به صورت آرام و صلحآمیز برگزار شد و پس از آن طبق گزارش یورونیوز، وزیر کشور برکنار شده بریتانیا با طرح این ادعا که شرکت کنندگان در این تجمعات خواهان نابودی اسرائیل هستند، تظاهرات حامیان فلسطین را «راهپیماییهای نفرت» خوانده و علیرغم صلحآمیز و بدون خشونت برگزار شدن این راهپیماییها، شرکت کنندگان در آن را «اوباش» توصیف کرد.
روزنامه فایننشالتایمز امروز در خصوص برکناری بریورمن نوشت، سوناک پس از آن بریورمن را اخراج کرد که با انتقاد از نحوه برخورد پلیس لندن با معترضان حامی فلسطین در روزهای اخیرف موجب برانگیخته شدن خشم عمومی گستردهای شده بود.
رسانههای انگلیسی روز شنبه هفته جاری گزارش کردند که بیش از یکصد هزار نفر در پایتخت انگلیس در حمایت از فلسطینیان راهپیمایی کردند و خواستار آتشبس و توقف کشتار زنان و کودکان فلسطینی شدند.
گزارش رسانههای غربی نشان میدهد که وزیر کشور انگلیس بارها معترضان به حملات تلآویو به فلسطینیان را مورد انتقاد قرار داده، اوایل هفته، نحوه برخورد آرام پلیس با حامیان فلسطین را به چالش کشیده بود.
طبق گزارش فایننشالتایمزف سوناک همچنین از اظهارات بریورمن درباره افراد بیخانمان انگلیس نیز ناخشنود بود، زیرا وی اخیراً در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشته بود که بیخانمانهایی که در چادرها به سرمیبرند، این سبک زندگی را برگزیدهاند.
اخراج بریورمن درست ۱۳ ماه پس از آن صورت گرفته است که او مجبور شد در دوران نخستوزیری «لیز تراس» از سمت وزیر کشوری به دلیل نقض قوانین امنیتی در پی استفاده از ایمیل شخصی برای ارسال اطلاعات مربوط به تجارت دولتی استعفا کند.
سخنگوی دفتر نخستوزیری بریتانیا به دنبال جنجالهایی که در خصوص اظهارات وزیر کشور انگلیس مطرح شده بود، گفت که تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
گزارشها نشان میدهد که بریورمن برای اظهارات جنجالی خود که تحت عنوان مقالهای در روزنامه «تایمز» انگلیس مطرح شده بود، عذرخواهی نکرده بود و بر اساس آئین نامه تنظیم شده در دولت بریتانیا، وزرای انگلیس میبایست قبل از هرگونه اظهارنظری از دفتر نخستوزیری تأییدیه دریافت کنند.
دفتر اطلاع رسانی دولت در غزه اعلام کرد که شمار شهدا تاکنون به ۱۱۱۸۰ نفر رسیده است که از این تعداد ۴۶۰۹ نفر کودک و و ۳۱۰۰ نفر نیز زن هستند. بر اساس این گزارش، فعالیت ۲۲ بیمارستان و ۴۹ مرکز درمانی غزه متوقف شده است و جنگندههای رژیم صهیونیستی بخش مراقبتهای ویژه، ساختمان عمل جراحی و بخش زایمان بیمارستان الشفاء را بمباران کردهاند.