رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان در دیدار با کارکنان کتابخانه های عمومی گفت:نقش مسئولیت اجتماعی صنایع در توسعه کتابخانه های استان ضعیف است.

  دهه کتاب در هرمزگان با دیدارحجت الاسلام والمسلمین محمدعبادی‌زاده رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان و فرشاد محمدی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان و کارکنان و کتابداران آغاز  شد.

امام جمعه بندرعباس ابتدا گفت: در آغاز باید به  اقشار مختلف مردم استان هرمزگان بواسطه استقبال بسیار خوبشان از کتاب تبریک بگویم، در بررسی های صورت گرفته از برپایی نمایشگاه های کتاب و مراجعه به کتابخانه ها نشان می دهد میزان استقبال هرمزگانی ها از کتاب بسیار زیاد است.

حجت الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده گفت: به دلیل پیشرفت زیرساخت های حوزه کتابخوانی در غرب استان باید از جامعه خیرین تشکر کنم، حضور خیرین در غرب نسبت به سایر نقاط استان بهتر است.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان گفت: از مردم استان هرمزگان بویژه قشرهای فرهیخته، آموزش و پرورش، دانشگاهیان، جامعه فرهنگی و دوستداران پر تعداد کتاب خواهش دارم که وقف کتاب را به عنوان یک پدیده جدید مورد توجه قرار بدهند. امیدوارم با رونق وقف کتاب و کتابخانه‌ها مشکل زیرساختی در این بخش مرتفع شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان هرمزگان گفت: مردم حتی می‌توانند در وصیت‌نامه‌شان در ثلث اموالشان وصیت کنند که یک ثلث مالشان در حوزه کتاب و کتابخوانی هزینه شود. وصیت در ثلث مال، راهکار مناسبی است که مردم می‌توانند در اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی مشارکت کنند.

صنایع در انجام مسئولیت‌های اجتماعی در حوزه کتابخانه‌ها متاسفانه وضعیت خوبی ندارند

حجت الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده با گلایه از صنایع گفت: صنایع در انجام مسئولیت‌های اجتماعی در حوزه فرهنگ و بویژه در حوزه کتابخانه‌ها متاسفانه وضعیت خوبی ندارند. ما می‌توانیم بخشی از خلأهای که در استان از قبیل ساختمان کتابخانه‌ها و خرید کتاب داریم از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی تامین کنیم. امیدوارم پیگیری‌های من و استاندار در سال جدید بیشتر در همین راستا باشد تا بتوانیم خلا‌های موجود را پر کنیم.

او همچنین گفت: راه اندازی کتابخانه‌های سیار هم کار بسیار خوبی است زیرا می‌تواند فضای شهرها و روستاها را نشاط آور و دسترسی به کتاب را راحت تر کند، حتی کتابخانه های کوچک در مدارس، قفسه های کوچک کتاب در راه آهن، فرودگاه و ... می‌تواند به ترویج فرهنگ کتابخوانی کمک قابل توجهی نماید.

او با ابراز امیدواری از تکمیل و تجهیز مجموعه کتابخانه مرکزی بندرعباس به زودی گفت: با حمایت‌های استاندار و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از ۱۵ سال این مجموعه آماده شده است.  امیدوارم که رویکرد به کتاب و کتابخوانی در میان خانواده‌ها به ویژه در بین کودکان و نوجوانان تقویت شود تا ان شالله بتوانیم شهر بندرعباس را به عنوان شهر دوستدار کتاب معرفی کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده در پاسخ به پیشنهاد خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران گفت:  انتخاب مرد و زن سال کتاب هرمزگان را در قالب طرح مشخصی به جلسه شورای فرهنگ عمومی می آوریم، ان شالله تصویب خواهد شد. قطعاً باید این موضوع مورد مطالعه قرار بگیرد تا بتوانیم بسته‌های مروج کتاب و تشویق کتابخوانی برای همه گروه‌ها و اقشار مختلف داشته باشیم.

حداقل ۴۰ کتابخانه در استان کم داریم

فرشاد محمدی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان هرمزگان نیز ضمن قدردانی از حضور امام جمعه بندرعباس در بازدید از کتابخانه طالقانی، گفت: در حال حاضر تعداد ۸۱ کتابخانه عمومی در سراسر استان داریم، که از مجموع این ۸۱ مورد، ۷۱ کتابخانه نهادی، ۸  مورد مشارکتی و ۲ باب هم کتابخانه زندان هستند.

 محمدی با اشاره به کمبود شدید سرانه فیزیکی کتابخانه‌ای در استان گفت: حداقل ۴۰ کتابخانه در استان کم داریم.

افتتاح کتابخانه مرکزی بندرعباس تاثیر زیادی در افزایش سرانه فیزیکی کتابخانه ای استان خواهد داشت.

محمدی گفت: در غرب استان به لحاظ حمایت خیرین شرایط بسیار بهتری در زمینه کتاب و کتابخانه داریم. اما یکی دیگر از مشکلات ما نیروی انسانی و حقوق پایین کتابداران است.

استقبال از کتابخانه ها خیلی خوب و غیر قابل باور است

این چهره فرهنگی با رضایت کامل از استقبال خانواده‌ها و کودکان از کتاب گفت: استقبال از کتابخانه‌ها خیلی خوب و غیر قابل باور است. مردم برای خرید کتاب هم عطش دارند. مراجعه به کتابخانه‌ها هم بسیار رضایت بخش است.

محمدی با اذعان به اینکه رویکرد کتابخانه‌ها از حالت سنتی خارج شده است گفت: در کتابخانه‌ها، نمایشگاه‌های کوچک کتاب برگزار می‌شود، کتابخانه محل راه اندازی و آموزش کسب و کارهای کوچک شده است و همچنین هیچ کتابخانه‌ای بدون بخش کودک نداریم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان هرمزگان چند خبر مسرت بخش هم عنوان کرد که می‌توان به راه اندازی نخستین کتابخانه سیار کتابخانه های عمومی هرمزگان، پیگیری سرانه مطالعه مفید در کتابخانه‌ها، بازگردانی کتابخانه شهدای بندرعباس از مرکز اسناد شهرداری به نهاد کتابخانه‌ها و طرح جدید و پایلوت شدن هرمزگان در طرح ملی محرومیت زدایی و توانمندسازی اجتماع‌محور ۲۰۲۰ محله کم برخوردار کشور با انعقاد تفاهم‌نامه با کتابخانه ملی اشاره کرد.

امام جمعه بندرعباس پس از دیدار با کتابداران و گفت و گو با کارکنان کتابخانه های عمومی استان با حضور در محل پروژه کتابخانه مرکزی بندرعباس از روند تکمیل این مرکز بزرگ فرهنگی بازدید کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.