رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش گفت:ما سعی میکنیم وارد حواشی نشویم و از آنها عبور کنیم اما متاسفانه حاشیهها همیشه وجود دارند. هفته گذشته در جشنواره بهیندخت موضوعی مطرح شد که تقاضای دختران از وزارت آموزش و پرورش این است که چرا مقتضیات ما را در برنامهریزیهای خود نمیبینید؟
وی افزود: بحث برنامه درسی، برنامه آموزشی و توجه به اقتضای پسران و دختران در آن مطرح است. این موضوع در تمام دنیا پیگیری میشود.
او ادامه داد: نیاز دختران و پسران با یکدیگر متفاوت است واین امری کاملا عقلی، تعلیمی و تربیتی است. پس بهتر است از تفکیک جنسیتی استفاده نکنیم.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: یادگیری سواد رسانهایی برای فهم واقعیت برای همه ضروری است. بحث تناسب برنامه درسی و آموزشی با نیازهای دانش آموزان اعم از دختر و پسر بوده است.
صحرایی گفت: در هنرستانهای دخترانه به رشتههایی نیازمندیم که ویژه دختران است. بحث ما برنامه آموزشی و برنامه درسی بوده و اصلا بحث کتاب نبوده است. برخی کتب به طور طبیعی تغییر میکنند؛ مثلا کتاب مهارتهای زندگی که برخی مهارتها خاص دختران و برخی خاص پسران است و یا کتاب تربیت اجتماعی و دینی که برخی مطالب ویژه دختران و برخی مطالب ویژه پسران است.
او ادامه داد: ما چند نوع هویت داریم و یکی از هویتها جنسیت است. هویت دختران و هویت پسران دو اقتضای جدی و متفاوت هستند که در تعلیم و تربیت غیر اسلامی نیز به آن توجه شده است.
وی افزود: تفاوت نه تنها بد نیست، بلکه عاقلانه و باعث پیشرفت است. در سند تحول به نیازهای جغرافیایی و جنسیتی توجه شده است. طبق سند تحول بنیادین باید ۱۰ تا ۲۰ درصد محتوا باید متناسب با شرایط اقلیمی،شرایط جغرافیایی باشد.
صحرایی در بخش دیگر سخنان خود اظهار کرد: شورای عالی آموزش و پرورش در حال کار بر روی مصوبه روز بدون کیف است تا مطالعات آن انجام شده و یک روز را بچههای مقطع ابتدایی بدون کیف و کتاب به مدرسه بروند.
او ادامه داد: معلمان مدارس ابتدایی باید طوری برنامهریزی کنند تا این روز را به دست آورند و تداخلی با مباحث درسی نداشته باشد.این مشکل را باید شورای مدرسه حل کند، آئین نامه اجرایی مدارس ما را بهترین کشورهای دنیا هم ندارند اما اجرا نمیشود.
وزیر آموزش و پرورش همچنین تصریح کرد: طرح کتابخانه کلاسی آغاز شده و در هر کلاسی ۵۰ تا ۱۰۰ کتاب وجود دارد. درصدد هستیم تا قفسه کتاب را در کلاسها جایابی میکنیم. وزیر ارشاد هم قول کمک دادهاند. این طرح از مناطق محروم شروع میشود.
صحرایی اعلام کرد: فراخوان اولین دوره فیلم کوتاه معلم هفته آینده منتشر میشود. این امر بخشهای مختلف برای روایت معلمان دارد.
علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری گفت:ما ۱۴۵ سالن سینما داریم که گرچه این سالنها سینمایی نیستند اما امکانات پخش فیلم سینمایی را دارند و ما در حال تجهیز این سالنها هستیم.
او ادامه داد:کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیش از هزار مرکز فرهنگی و هنری و ادبی در سراسر کشور و در ۳۲ استان و بیش از ۱۲۵ مرکز سیار برای خدمت رسانی به روستاها دارد.
وی افزود:حدود ۳۰۰۰ کتاب کودک و نوجوان و بالای ۹ میلیون جلد کتاب و ۴۰ هکتار کتابخانه برای کودکان و نوجوانان دارد و خدمات این کانون شامل کودکان و نوجوانان چهار ساله تا ۱۸ ساله میشود.
مدیرعامل کانون پرورش فکری گفت: ارسال کتاب رایگان از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مناطق محروم جزو سیاستهای دولت سیزدهم است.در یک سال گذشته سه میلیون جلد کتاب چاپ کردیم که این رقم در مقایسه با هفت سال قبل بی نظیر بوده است. ۳۵۰ عنوان کتاب تجدید چاپ و ۱۵۰ عنوان کتاب چاپ اول داشتیم و حدود ۳۰ میلیارد برای این امر هزینه شد.
وی افزود: بیست و پنجمین دوره جشنواره بین المللی قصه گویی آغاز شده و اختتامیه آن شب یلدا برگزار می شود. در این جشنواره افراد ۱۲ سال به بالا قصه گویی میکنند. این جشنواره ثبت ملی شده و هم اکنون در مرحله استانی در حال برگزاری است.
او ادامه داد: حدود ۱۷ هزار اثر به این جشنواره ارسال شده که داوری میشوند. سیزدهمین دوره جشنواره پویانمایی تهران اسفند برگزار میشود. در این راستا تا این لحظه بیش از هزار ۸۰۰ اثر پویانمایی به دست ما رسیده است که از این تعداد ۱۱۰۰ اثر بین المللی و حدود ۷۰۰ اثر داخلی است.
علامتی اعلام کرد: فیلم بچه زرنگ در ۱۷۰سینما در حال پخش است. این فیلم در کانون پرورشی نیز اکران شده و ۲۳ میلیارد فروخته شده پیش بینی شده بچه زرنگ پر مخاطبترین باشد این فیلم در حال حاضر سومین رتبه مخاطب را دارد.