دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: وضعیت سیستان و بلوچستان در مشارکت و آمادگی مردم در امر پیشگیری و درمان مواد مخدر نسبت به میانگین کشوری خوب است.

 اسکندر مومنی در دیدار با نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان بیان کرد: میزان کشفیات مواد مخدر کشور هنوز تاییدکننده کاهش تولید موادمخدر در افغانستان نیست.

وی افزود: ۹۲ درصد از کل تریاک جهان براساس آمارهای رسمی سازمان ملل متحد در ایران کشف می‌شود و سهم کشفیات ایران در مواد مخدری چون مرفین و هرویین در جهان به ترتیب ۵۹ و ۲۷ درصد است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اضافه کرد: میزان‌ تولید تریاک در افغانستان در زمان اشغال آمریکایی‌ها نسبت به ۲۰ سال قبل از آن ۵۰ برابر شد بطوری که براساس آمارهای رسمی سازمان ملل، حجم تولید در این کشور از ۲۰۰ تن به ۹ هزار و ۵۰۰ تن رسید.

وی تصریح کرد: اشغال این کشور توسط آمریکا و ارائه بذرهای پربازده اصلاح نژاد شده در آن دوره موجب شد تا ۸۶ درصد تریاک دنیا در افغانستان تولید شود.

مومنی گفت: با این شرایط در کنار پدیده مقابله با قاچاق مواد مخدر لازم است به علت همجواری ایران با افغانستان نسبت به امر پیشگیری، صیانت و بازدارندگی توسط گروه‌های مرجع آگاهی و اطلاع‌رسانی کاملی انجام شود.

پیشگیری بهترین راه مبارزه با موادمخدر

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان هم در این دیدار با اشاره به اینکه پیشگیری بهترین راه مبارزه با مواد مخدر است، بر اهمیت اطلاع‌رسانی آسیب‌های این حوزه به مردم و نسل جوان تأکید کرد.

آیت‌الله مصطفی محامی ضمن قدردانی از تلاش‌های متولیان مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: اشتغال یکی از مشکلات عمده کشور است و کسانی که با سابقه اعتیاد روبرو هستند مشکل اشتغال برای آن‌ها مضاعف خواهد بود.

وی افزود: سیستان و بلوچستان دارای امکانات و ظرفیت‌های خوبی است اما از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده نشده است و از این جهت جزو استان های محروم است و همین نکته باعث شده تا مشکلات و نیازمندی‌ها در استان بیشتر باشد.

امام جمعه زاهدان گفت: راه اندازی یک مرکز جامع مبارزه با مواد مخدر در سطح سیستان و بلوچستان کار خوبی است اما نمی‌توان تنها به آن اکتفا کرد و گام نخست در مبارزه، پیشگیری است.

وی ادامه داد: پیشگیری دارای ابعاد مختلف است و یکی از آنها ایجاد اشتغال و تامین معیشت است و در ادامه نیز با اطلاع رسانی مطلوب و آشنایی بیشتر مردم با آسیب‌های مواد مخدر می‌توان تا حدود زیادی در حوزه پیشگیری موفق بود.

آیت الله محامی تصریح کرد: برای اطلاع رسانی و آگاه سازی بیشتر مردم باید از ابزار مختلف از جمله صدا و سیما، بهره‌گیری از افراد دارای تریبون و برگزاری نمایشگاه‌ استفاده نمود ضمن آنکه باید شرایطی فراهم شود تا دانش آموزان و دانشجویان نیز امکان بازدید از این نمایشگاه‌ها را داشته باشند.

وی اظهار کرد: سرمایه‌گذاری برای پیشگیری از اعتیاد به هر مقداری که باشد باز هم به نفع ماست چرا که در صورت ابتلا به اعتیاد هزینه‌های درمانی بیشتر بوده و حتی در مواردی باعث از دست دادن افراد خواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: هر جا مردم پای کار آمدند خداوند متعال نیز به کار آن‌ها برکت داده و امیدواریم خیرین نیز به حوزه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر ورود کرده و در این جهت اقدام کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.