بیضایی کارشناس مسکن گفت: امکان شناسایی خانه های خالی از طریق قبوض برق فراهم شده است چراکه برق تنها کنتوری است که جداگانه برای هر واحد مسکونی در نظر گرفته میشود و کد یونیک دارد و این کد با کد ملی سرپرست خانوار متصل است که این اتصال نشان میدهد کدام خانواده در کدام واحد مسکونی ساکن هستند.
به گفته وی اگر مستأجر باشد که در یک واحد مسکونی سکونت داشته باشد کد سرپرست خانوار ساکن در آن خانه کد یونیک برق است و این باعث میشود خانههایی که در آن یک خانواده زندگی میکند کاملاً مشخص شود.
عضو شورای مسکن کشور بیان کرد:واحدهای مسکونی که پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد دارند و ممکن است انشعابات نداشته باشند جزو آمار واحدهای مسکونی محسوب می شوند و باید این مشکل برطرف شود.
بیضایی گفت: شناسایی و تزریق این واحدهای مسکونی خالی از سکنه در مناطقی که دارای تراکم جمعیتی بالا هستند خود باعث می شود قیمت مسکن کاهش اما عرضه کمتر از ۵ درصد اصلاً اثری در قیمت بازار نمیگذارد و بازار اجاره تابعی از قیمت ملک است تا وقتی عرضه و تقاضا یکی نشود کاهشها نامحسوس و کمرنگ خواهد بود.
او اظهار کرد: باید با تکمیل اطلاعات خانوارها در سامانه املاک و اسکان و اتصال دستگاه ها به این سامانه بتوانیم اطلاعات کامل از واحدهای خالی از سکنه را در کشور به دست بیاوریم تا از طریق بتوانیم بازار را به ثبات برسانیم.