رئیس جمهور در ۲۴ مرداد سال گذشته در جریان بازدید از وزارت جهاد کشاورزی، دستور داد که طی ۴ سال آینده یک میلیارد درخت در کشور کاشت شود و در شرایطی که دنیا برای کاهش آلودگی هوا و جذب کربن هوا تلاش میکند و کنوانسیون های بینالمللی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی پیمان هایی را برای ترسیب کربن منعقد کرده اند، مهم اعلام کرد.
براین اساس طرح کاشت یک میلیارد درخت در ۱۵ اسفند سال گذشته و در روز درختکاری با کشت یک اصله نهال نمادین در باغ ملی گیاه شناسی رسما آغاز شد و همواره طبق برنامه مقرر شد هرساله ۲۵۰ میلیون اصله نهال آماده و کشت شود.
اخیرا عباسعلی نوبخت رئیس سازمان جنگل ها گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای سال اول طرح باید ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید میکرد که خوشبختانه میزان نهال تولیدی بیش از این عدد است. احیا و غنی سازی و توسعه پوشش گیاهی جنگلها از اهداف اصلی طرح و پس از آن مقابله با ریزگردها و در نهایت زراعت چوب و توسعه فضای سبز از اهداف دیگر طرح است.
رئیس سازمان جنگل ها افزود: در بودجه سال ۱۴۰۲ ردیفی برای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در نظر گرفته شده که عدد آن ۲۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است. البته این اعتبار هنوز تخصیص داده نشده است. در طرح کاهش یک میلیارد درخت، سهم جنگلها ۳۰۰ میلیون اصله نهال یعنی ۳۰ درصد، زراعت چوب ۳۰۰ میلیون اصله (۳۰ درصد)، فضای سبز ۲۰۰ میلیون اصله نهال (۲۰ درصد) و بیابان ۲۰۰ میلیون اصله نهال (۲۰ درصد) است.
براساس آمارهای اعلامی سالانه ۴۰۰ میلیارد مترمکعب بارش داریم که اگر این یک میلیارد درخت را در کویر بکاریم برای هر درختی که کاشته میشود ۲۰۰ لیتر نیاز است، براین اساس ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب نیاز است.
شنبه ۱۱ آذرماه طرح کاشت یک میلیارد درخت در سراسر کشور به صورت همزمان آغاز می شود و این طرح قرار است با کمک مردم و مسئولان باشد.
نقی شعبانیان معاون امور سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به آغاز طرح کاشت یک میلیارد درخت گفت: آغاز کاشت یک میلیارد درخت چند مرحله دارد که ابتدا طرح کلی پشتیبانی و مقدماتی را نوشتیم، در گام دوم بسته به استان های مختلف باید ۲۵۰ میلیون اصله نهال را تولید می کردیم که خوشبختانه پس از چندبار راست آزمایی، بیش از این میزان تولید شده است.
او با اشاره به تهیه طرح های عرصه ای در کشور افزود: در مرحله سوم در هر استانی که قرار است جنگل کاری انجام شود، ابتدا طرح فنی و شناسنامه ای باید تهیه شود که با چه ترکیب گونه ای جنگل کاری صورت گیرد. همچنین بعد از جنگل کاری تا ۱۰ سال چند نوبت باید آبیاری و هرس صورت گیرد. برای هر منطقه جنگل کاری باید طرح تهیه و در ادارات کمیته فنی ادارات کل تصویب شود تا با تغییر سیستم مدیریتی هم طرح ادامه یابد و در صورت بی توجهی و عدم اجرا،مدیران باید پاسخگو باشند.
معاونت امور جنگل با بیان اینکه گودبرداری برای کاشت درخت در استان ها انجام شده است، افزود: بعداز عملیات گودبرداری در برخی استان ها، از یک ماه قبل اقدام به کشت کردند و ۱۱ آذر طرح سراسری کاشت یک میلیارد درخت آغاز می شود.
او با بیان اینکه طرح یک میلیارد درخت از ابتدای امسال آغاز شد، گفت: این طرح ۴ سال ادامه دارد و ۱۱ آذر به عنوان کاشت در عرصه است که تمامی استان ها عرصه هایی را برای کاشت نمادین مشخص و اعلام کردند. در روز ۱۱ آذر زنگ مدارس تحت عنوان هر مدرسه یک نهال زده می شود و همواره این طرح قرار است بصورت منسجم تر در بین دانش آموزان فرهنگ سازی شود. همچنین در تهران با حضور وزیر جهاد در پارک خرگوش دره این طرح کلید خواهد خورد.
او حفظ و احیای جنگل و توسعه زراعت چوب را از اهداف طرح کاشت یک میلیارد درخت اعلام کرد و گفت: در این طرح ۳۰ درصد جنگل ها مستقیم به حفظ و احیای جنگل اختصاص می یابند، از این رو باید علاوه بر حفظ نهال های جنگل نسبت به بذرکاری در جنگل های طبیعی هم اقدام شود.
با توجه به تاکید رهبری بر توسعه فضای سبز، کاشت یک میلیارد درخت مثمر ظرف ۴ سال در کشور برنامهریزی شد.
توسعه زراعت چوب و کاهش واردات یکی دیگر از اهداف کاشت یک میلیارد درخت
در ادامه رضا احمدی مجری طرح کاشت یک میلیارد درخت از آغاز بهره برداری کاشت یک میلیارد درخت در پاییز امسال خبر داد و گفت: از مهرماه کاشت یک میلیارد درخت آغاز شد به طوریکه مکان یابی و تهیه نقشه در اکثر استان ها آغاز شده است. تولید نهال ها از شهریور سال گذشته آغاز شده و اکنون در طبیعت به استانداردهای لازم رسیدند به طوریکه قابلیت کشت در عرصه دارند. در تمامی استان ها از ۱۱ آذر با پوشش مختلف مردمی، آمادگی کامل برای آغاز طرح کاشت یک میلیارد درخت را دنبال می کنیم.
مجری طرح کاشت یک میلیارد درخت با بیان اینکه در حوزه زراعت چوب ۷۵ میلیون اصله نهال به عرصه ها منتقل می شود، افزود: امسال در ۱۵۰۰ هکتار بیش از ۸۰ میلیون اصله نهال با حمایت بخش خصوصی کاشته می شود و از سال پنجم به عنوان آغاز بهره برداری طرح، ارزیابی ها صورت می گیرد.
او زراعت چوب و حفاظت از عرصه ها را از مهم ترین اهداف طرح کاشت یک میلیارد درخت اعلام کرد و گفت: کاهش قیمت چوب و اشتغالزایی در بین جوامع محلی از دیگر اهداف زراعت چوب است که با همکاری بسیج و سپاه وارد اجرای طرح شدیم.
امروزه جهان با ۳۴ چالش بسیار جدی اعم از تغییر اقلیم، کمبود آب به ویژه آب شیرین، بیانزایی و کمبود فضای سبز روبروست که کاشت یک میلیارد درخت علاوه بر حفظ و احیای عرصه های جنگلی در کاهش این مشکلات نقش بسزایی دارد که انتظار می رود اعتبارات لازم تخصیص داده شود.
کارشناسان سازمان منابع طبیعی
کاشتن برای مافیای چوب خدمتی دیگر از شما
خجالت بکشید
از کجا؟؟؟
کاشت در کجا؟
و
چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
هنوز در عرصه جنگلهای گیلان و مازندران دام ها هستند و از جنگل تغذیه می کنند که جای واقعا تعجب است !
شماها شعار کاشت یکمیارد درخت را میدید ؟!
اطلاع رسانی مربوط به سوابق و سرنوشت نهال های کاشته شده حداقل در دو دهه اخیر به نفع مافیای تولید کنندگان نهال نمی باشد و....!!!)
من مطمعنم این طرح هم جواب نخواهد داد . چون هیچ طرح مطالعاتی انجام نشده . چه درخت هایی ؟ کجاها قرار کاشته بشن ؟ محل تامین اب مورد نیازشون ؟ نحوه ابیاری ؟ و ....