۳ پرونده ایران بر روی میز ثبت جهانی

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی گفت: هفته آینده پرونده سه اثر ناملموس کشور برای ثبت جهانی بررسی می‌شود.

علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی که در دانشگاه بین المللی امام (ره) برگزار شد، گفت: هجدهمین نشست کمیته بین الدولی میراث فرهنگی هفته آینده در بوتسوانا آفریقا برگزار می‌شود و کشورمان در این کمیته ۳ پرونده برای ثبت جهانی دارد.

وی افزود: «افطاری و سنت‌های اجتماعی و فرهنگی وابسته به آن» به عنوان پرونده‌ای با مشارکت و درخواست چند کشور دیگر، «هنر تذهیب» و «جشن سده» که از سهمیه دیگر کشور‌ها به عنوان پرونده‌های چند ملیتی استفاده شده است، سه اثری هستند که برای ثبت جهانی ارائه شده اند.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی اضافه کرد: با ثبت این آثار امیدواریم گام‌های بزرگی برای ثبت آثار فرهنگی، میراث ملموس و ناملموس و طبیعی کشور برداریم.

دارابی گفت: در این دوره شاهد ارسال بیش از ۲ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره بودیم که آثار رسیده توسط ۵۰ داور و کارشناس حرفه‌ای مورد ارزیابی قرار گرفتند که این مساله از نظر کیفی، ترکیب داوری‌های بسیار حایز اهمیت بود.

وی تاکید کرد: این جشنواره در بخش نمایش با اجرای ۲۰ اثر نمایش میراثی، جلوه بسیار مردمی داشت تا جایی که صد‌ها نفر از جمعیت قزوین با حضور در کاروانسرای سعدالسلطنه شاهد برپایی نمایش‌های به مورد اجرا گذاشته شده، بودند.

دارابی اضافه کرد: برپایی ۱۴ کارگاه آموزشی که چهار کارگاه در تهران و ۱۰ کارگاه نیز در قزوین برگزار شد که افراد شرکت کننده در پایان هر رویداد با بیان پرسش و پاسخ در آن‌ها مشارکت داشتند.

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: نمایش ۱۴۰ اثر سینمایی در سینما و پلتفرم‌ها در هشت بخش هنری از دیگر بخش‌های شاخص دومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی با هدف مردمی برگزار کردن آن بود.

وی با اشاره به اینکه رابطه معناداری بین رسانه‌ها و دولت وجود دارد، تصریح کرد: در زمستان پیش رو نخستین دوره تجلیل و تقدیر از رسانه‌های برتر در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برگزار می‌کنیم تا نقش رسانه‌ها در این بخش فعال‌تر از گذشته صورت بگیرد.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی افزود: دفاع از حقوق عامه، کمک به توسعه کشور، معرفی و تلاش برای افزایش سواد میراثی جامعه، سرمایه گذاری در امر موزش، تربیت نیرو و کادر سازی، توسعه همکاری‌های بین المللی، حفاظت و مقاوم سازی بنا‌های تاریخی در برابر فرونشست و سوانح طبیعی، توسعه سیستم حفاظتی و پایش و ساماندهی محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها و اماکن تاریخی و از برنامه‌های مهم معاونت میراث فرهنگی است.

دارابی با بیان اینکه در حفاظت از آثار تاریخی در نظام دیوان سالاری کشور در سده اخیر دچار دگرگونی زیادی شده است گفت: گاهی این آثار در حد یک کالای لوکس و تشریفاتی تقلیل داده شده و گاهی هم آنرا امری انحصاری و حاکمیتی تلقی کرده اند.

وی تاکید کرد: تلاش بر این است تا با نهضت مردمی سازی از این آثار حفاظت و نگهداری کنیم. چرا که دولت‌ها می‌آیند و می‌روند و این آثار هستند که به جا می‌مانند.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی همچنین از آغاز فعالیت سفیران میراث فرهنگی کشورمان خبر داد و از نخبگان و شایستگان این عرصه دعوت به همکاری کرد و یادآور شد: هفته گذشته نیز انجمن خیران میراث فرهنگی کشور با مشارکت ۵۰۰ خیر و نیکوکار برگزار شد.

دومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی که از هشتم آذر به مدت سه روز کار خود را در هشت بخش هنری و با شرکت بیش از ۲ هزار اثر رسیده به دبیرخانه جشنواره آغاز کرده بود، عصر جمعه به کار خود پایان داد.

اجرای نمایش‌های تئاتر عمارت و واقعه خوانی در کاروانسرای سعدالسلطنه، پخش تولیدات سینمایی در سینما بهمن، برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در خانه رئوفی و برگزاری تور‌های گردشگری از جمله برنامه‌های به مورد اجرا گذاشته در این جشنواره بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار