رئیس اداره حقوقی آموزش و پرورش استان کردستان گفت: سند تک برگ مالکیت یک هزار و ۸۷۰ فقره املاک آموزش و پرورش کردستان صادر شده است.

رسول صحرایی از کسب رتبه سوم کشوری آموزش و پرورش کردستان در مستندسازی اراضی و املاک فاقد سند این مجموعه در کشور خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر از دو هزار و ۹۷۷ فقره املاک در اختیار، دو هزار و ۶۰۰ فقره سند مالکیت تحصیل شده که پوشش ۸۷ درصدی در این حوزه به دست آمده است.

وی با اشاره به اینکه از تعداد ۲ هزار و ۶۰۰ سند تحصیلی، یک هزار و ۸۷۰ فقره سند تک‌برگ؛ ۷۲ درصد صادر شده است، گفت: تعداد اسناد تک‌برگی بنفش هم یک هزار و ۷۰ فقره است.

رئیس اداره حقوقی آموزش و پرورش استان کردستان در بخش دیگری از گزارش خود، به وضعیت پرونده‌های مطروحه در مراجع قضاییِ حقوقی و کیفری پرداخت و با اشاره به دعاوی مطروحه در دیوان عدالت اداری و صدور حکم ۹۰ درصدی به نفع دستگاه، افزود: از ۳۰۰ فقره دعاوی مطروحه، ۲۵۰ فقره منجر به صدور حکم قطعی شده است.

وی بیان کرد: دعاوی مطروحه در محاکم عمومی، ۶۴ پرونده در جریان بوده که منجر به ۱۹ فقره رأی قطعی لهِ دستگاه و ۵ فقره علیه آن شده است.

صحرایی در تشریح اقدامات و عملکرد اداره حقوقی در حفظ حقوق دستگاه نیز عنوان کرد: اعاده سند مالکیت اردوگاه دانش آموزی شهید چمران شهرستان مریوان به میزان ۱۴ هکتار به نام آموزش و پرورش، طرح موضوع اختلافی هنرستان کشاورزی سنندج در کمیسیون حل اختلاف دستگاه‌های دولتی در استانداری، رایزنی و مذاکره با مسئولان استانی در جهت اعاده مالکیت و اصلاح سند اردوگاه یادگار امام (ره) معروف به «کوبکار»، ابطال و الغای آراء صادره از هیئت حل اختلاف موضوع مالکیت بر عرصه هنرستان ویهج قروه به مساحت ۲۸ هکتار و تلاش برای تثبیت مالکیت املاک آموزش و پرورش، از جمله اقدامات این حوزه در یک سال گذشته است.

وی درباره املاک شهرستان دیواندره معروف به شهرزاد سنندجی نیز توضیح داد: املاک تحت پلاک‌های ۲۲۴ و ۲۲۵ فرعی از ۵۸ اصلی بخش ۱۴ سند مالکیت آن به‌نام شخصی با هویت خانم شهرزاد وکیلی سنندجی ثبت و صادر شده که نامبرده اوایل انقلاب، ایران را ترک و مسئولان وقت آموزش و پرورش شهرستان به تصور لغو مالکیت وی اقدام به تصرف و احداث فضا‌های آموزشی کرده‌اند.

رئیس اداره حقوقی آموزش و پرورش استان کردستان خاطر نشان کرد: در اواخر دهه ۶۰، دادگاه وقت اصل ۴۹ قانون اساسی استان مالکیت وی را مشروع و صحیح معرفی و مشارالیه بر همان اساس در طول یک دهه اخیر مبادرت به طرح دعوی قضایی علیه آموزش و پرورش کرده و در نهایت با وصف فقدان مدارک تصرف مالکیت آموزش و پرورش، حکم قطعی قضایی علیه این دستگاه برای ۵ باب ساختمان اداری، آموزشی، کانون پرورشی سطح شهر دیواندره صادر شده که اخیراً یکی از احکام صادره اجراء و منتهی به تخریب و خلع‌ید و قلع و قمع شده و طی جلسات با صاحبان حکم، مقرر شده ضمن توقف هرگونه حکم صادره در این خصوص، بخشی از عرصات ساختمان‌های مورد حکم که مازاد بر نیاز است در ازای انتقال بلاعوض سایر املاک به مالک واگذار گردد.

صحرایی به مشکلات اداره حقوقی، املاک و حمایت قضایی از کارکنان آموزش و پرورش کردستان اشاره و اذعان داشت: کمبود نیرو متخصص و لزوم برگزاری دوره‌های تخصصی آموزشی در جهت ارتقای سطح علمی، عدم امکان نگه‌داشت نیرو‌های موجود به‌ویژه با فراهم شدن زمینه تغییر رسته همکاران اداری به آموزشی، عدم وجود پست‌های اداری با عنوان معاونت اداره یا کارشناس مسئول علی‌رغم تراکم کاری و مسئولیت بالای ناشی از پرونده‌های متعدد حقوقی، لزوم ایجاد عوامل انگیزشی متضمن بهره‌مندی از مزایا یا امتیازات خاص اداری برای کارشناسان شاغل در واحد حقوقی جهت ارتقای وضعیت اداری و یا شأن معیشتی کارشناسان واحد حقوقی از جمله مشکلات و موانع این حوزه است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.