یزدان یگانگی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری در خصوص کیفیت نان گفت: براساس سامانه نانینو میزان مصرف آرد و سهمیه نانواها مشخص میشود و براساس سهمیه مشخص شده کارت آنها شارژ میشود.
وی با اشاره به توزیع ۶ نوع آرد در استان افزود: هم اکنون ۸۰۰ واحد نانوایی شهری و روستایی در چهارمحال و بختیاری فعال است.
بیشتر بخوانید
یگانگی اضافه کرد: بحث کیفیت نان تنها مربوط به گندم و نوع آردی که به نانواها تحویل داده میشود نیست بلکه این امر شامل یک زنجیره کامل است که برای داشتن یک نان با کیفیت باید به کل این زنجیره که از مزرعه که شامل نوع کاشت گندم، کارخانههای آرد، سبوسگیری، خواب آرد قبل از تحویل به نانوایی، نحوه عملآوری، مقدار خمیرمایه، مهارت شاطر نانوا، نوع پخت و آموزش نانواها پرداخته شود.
وی ادامه داد: میزان سبوسگیری باید به میزان ۱۱ تا ۱۸ درصد باشد که در زمان حاضر این میزان در استان چهارمحال و بختیاری ۱۵ درصد است.
یگانگی اظهار کرد: تلاش میشود گندمی با گلوتن مناسب در اختیار کارخانه قرار گیرد و میزان سبوس گیری نیز در حد استاندارد ۱۱ تا ۱۸ درصد باشد، چون افزایش میزان سبوسگیری نه تنها از کیفیت نان میکاهد بلکه موجب فقر غذایی نیز میشود.