جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: قیمت گوشت متأثر از تصمیمات کشوری و تصمیمات در کمیسیون تنظیم بازار استان است که قیمت مرغ در استان نزدیک به میانگین کشوری و یا حتی کمتر از این مقدار است و با توجه به هزینههای بالای تولید و نهاده ها، قیمت مصوبی که قبلاً در کشور برای فروش مرغ اعلام شده مبنا قرار نمیگیرد.
او افزود: در بحث خرید نهادههای دامی، زمانی که دامدار نهادهها را از بخش خصوصی خریداری میکند حدود ۱۵ روز از زمان ثبت خرید طول میکشد تا نهادهها به دست آن برسد، اما در بخش دولتی بعد از خرید نهاده به صورت آنی تحویل متقاضیان میشود و در مورد قیمت گوشت قرمز این را قبول داریم که قیمت مناسب نیست، اما باز هم در استان، مردم و دامداران با مدیریت توانستند قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز را بسیار پایینتر از دیگر شهرها نگه دارند به صورتی که امروز قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز در استان حدود ۲۰۰ هزار تومان کمتر از مشهد است.
جعفری بیان کرد: موضوعی که با آن درگیریم بحث کسری نقدینگی برای تأمین نهادههای دامی است که کل بودجهای که در تبصره ۱۸ به ما میرسد ۳۰۰ میلیارد تومان است، اما هم اکنون ۴ هزار میلیارد تومان درخواست بودجه برای سازمان در بخش کشاورزی داریم و میتوان گفت اقتصاد ۸۵ درصد مردم به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق کشاورزی تأمین میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: کمبود و یا افزایش قیمت نهادههای دامی باعث میشود که دامداران دامهای مولد خود را کشتار کنند که این موضوع باعث افزایش مجدد قیمت گوشت در سال آینده خواهد شد و همچنین اگر تا اوایل ماه آینده بارندگی در استان نداشته باشیم، دامدار اقدام به کشتار دام مولد خود میکند و این موضوع قیمت گوشت را دچار نوسان میکند و از حالت ثبات خارج میشود.
بیشتر بخوانید
او عنوان کرد: حتی اگر تا اواسط ماه آینده بارندگی در استان داشته باشیم میتوان گفت که همین قیمت فعلی برای گوشت قرمز را میتوانیم برای سال آینده نگه داریم، زیرا اگر امسال دامداران اقدام به کشتار دام مولد نکنند در سال آینده با افزایش تولید بره و ثبات در قیمت فعلی گوشت مواجه خواهیم شد.
نقدینگی برای خرید نهاده دامی نیست/ مسئولان با دامداران راه بیایند
غریبی رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی گفت: اردیبهشت پارسال قیمت نهادههای دامی به صورت میانگین ۵ و نیم برابر شد و در قیمت مرغ هم یک مقدار افزایش داشتیم ولی در مورد قیمت گوشت قرمز این اتفاق نیفتاد و همین موضوع باعث شد تا دامداران اقدام به کشتار دام مولد خود کنند؛ در نتیجه در بازار گوشت قرمز پارسال عرضه زیاد و تقاضا کم بود و گوشت با مبلغی که از مبلغ تمام شده دام بسیار پایینتر است به فروش رسید، اما امسال جمعیت دامهای مولد کم شده هر چند که تولید گوشت قرمز مازاد بر نیاز استان است.
او افزود: زمانی که دام سبک و سنگین از بین میرود ۱۸ ماه تا ۳ سال طول میکشد تا ذخایر ژنتیکی از دست رفته به چرخه تولید بازگردد بنابراین با توجه به اینکه سال خشکی داریم درخواست میکنیم که اگر دولت میخواهد مابقی ذخایر ژنتیکی در حوزه دام باقی بماند همکاری زیادی در رفع دغدغههای دامداران داشته باشد.
غریبی بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت نهادهها آن مقدار که لازم است نقدینگی برای خرید نهاده نداریم و از مسئولین میخواهیم تا ساز و کار خرید نهادهها را به شکلی ترتیب دهند که دامدار نهاده را مدتدار و بلند مدت و به صورت آسان تهیه کند تا بتوانیم دام مولد را حفظ کنیم.
رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین از مسئولین استانی و کشوری میخواهیم تا تلاش کنند که چوب واردات را از سر دامداران بردارند تا دلگرمی برای دامداران ایجاد شود، زیرا ما در گذشته حتی برنامهریزیهایی برای صادرات دام داشتیم، اما با این رویه این امکان وجود نخواهد داشت.