معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: در برنامه هفتم تصویب شد تا مدارس امکان عقد قرارداد برای ارائه خدمات فوق برنامه را داشته باشند.

صادق ستاری فرد معاون سلامت وزارت آموزش و پرورش امروز در وبینار تخصصی توانمندسازی مدیران مدارس اظهارکرد: اگر دانش‌آموز به لحاظ سلامت جسمی و روحی در موقعیت مناسب نباشد، یادگیری مناسبی نخواهد داشت به همین دلیل دانش‌آموزان باید در ساحت‌های علمی و جسمی تقویت شوند.

وی با بیان اینکه بازی مهمترین عنصر تربیتی و ارتباطی با کودکان است، افزود: معلم ورزش به دلیل امکان انجام بازی‌های مختلف، بیشترین ارتباط را با دانش‌آموزان دارد و معمولا محبوب‌ترین معلم است.

معاون سلامت وتربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: کودکان به دلیل بازی نکردن به سمت فضای مجازی رفته‌اند و در حال تربیت شدن در این فضا هستند، بنابراین فاصله ما با دانش‌آموزان بیشتر شده است در حالیکه در دوره متوسطه اول به دلیل دوره حساس نوجوانی، دانش‌آموزان به بیشترین ارتباط نیاز دارند.

نرخ چاقی دانش‌آموزان به طور میانگین ۳۳ درصد است

وی درباره چاقی دانش‌آموزان گفت: هم اکنون نرخ چاقی دانش‌آموزان به طور میانگین ۳۳ درصد و در برخی استان‌ها ۴۰ درصد است چراکه سبک زندگی کودکان به سمت کم تحرکی و بازی مجازی سوق یافته است.

ستاری فرد ادامه داد: چاقی باعث بلوغ زودرس، ضعف اعتماد به نفس و انزوا می‌شود، ممکن است که برخی از خانواده‌ها تمایل داشته باشند که فرزند خود را در باشگاه ثبت‌نام کنند، اما توانایی این کار را نداشته باشند، به هر دلیل باید ورزش مدارس را فعال کنیم.

صدور مجوز استخدام معلم تربیت بدنی و پرورشی

معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش گفت: مجوز استخدام معلم تربیت بدنی و پرورشی صادر شده است و احتمالاً آزمون استخدامی اسفند امسال برگزار شود. در این راستا باید به توانمندی معلمان هم توجه داشته باشیم. اگر معلم ورزشکار باشد می‌تواند دانش‌آموز را جذب کند بنابراین مدیران مدارس، معلمان را به سمت ارتقای مهارت هدایت کنند چرا که معلم خوب می‌تواند ضعف تجهیزات و برنامه را جبران کند.

ستاری فرد ادامه داد: نمرات برخی دروس مانند هنر و تربیت بدنی زینت کارنامه هستند و اکثر دانش‌آموزان در این دروس نمره ۲۰ را دریافت می‌کنند بنابراین بر ارزشیابی درس تربیت بدنی باید دقت داشت.

مدارس مطابق برنامه هفتم می‌توانند با معلمان شاغل و بازنشسته برای فعالیت‌های فوق برنامه و ارائه خدمات قرارداد منعقد کنند
وی با اشاره به مصوبات مربوط به این وزارتخانه در برنامه هفتم توضیح داد: در برنامه هفتم تصویب شد تا مدارس امکان عقد قرارداد برای ارائه خدمات فوق برنامه فرهنگی، قرآنی و ورزشی و هنرستان‌ها امکان فروش تولیدات دانش‌آموزان خود را داشته باشند. امکان عقد قرارداد به مدرسه واگذار شد و درآمد حاصل به طور کامل به همان مدرسه واریز می‌شود.

معاون سلامت و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش همچنین درباره قانون منع به کارگیری بازنشسته‌ها و منع مداخله کارکنان دولت و ممنوعیت معلمان از عقد قرارداد اظهار کرد: مدارس مطابق برنامه هفتم می‌توانند با معلمان شاغل و بازنشسته برای فعالیت‌های فوق برنامه و ارائه خدمات قرارداد منعقد کنند.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: مدارس پیشتر تمایل داشتند که بخشی از فضای خود را برای برنامه‌های تربیتی اجاره دهند، اما وقتی این اتفاق رخ می‌داد، درآمد حاصل از اجاره فضا‌های آموزشی و مازاد به طرح تملک واریز می‌شد، اما در برنامه هفتم توسعه مقرر شد این درآمد برای برنامه‌های فرهنگی، تربیتی، اردویی، قرآنی و هنری دانش‌آموزان هزینه شود.

۲۷۰ هزار معلم عضو صندوق ذخیره فرهنگیان نیستند

ستاری فرد همچنین گفت: هم اکنون ۲۷۰ هزار معلم عضو صندق ذخیره فرهنگیان نیستند، در کنار صندوق ذخیره، حساب پس انداز کارکنان دولت وجود دارد که تمام کارمندان عضو آن هستند، اما کارکنان هر دستگاهی که صندوق دارد نمی‌توانند عضو حساب پس انداز کارکنان دولت شوند.

وی افزود: در برنامه هفتم این ممنوعیت برای فرهنگیان حذف شد و آن‌ها می‌توانند عضو صندوق ذخیره و حساب پس انداز کارکنان دولت باشند، در این فضای رقابتی، صندوق ذخیره ناگزیر است خود را تقویت و مزایایی ارائه کند.

معاون سلامت و تربیت بدنی گفت: ایجاد فضای ورزشی درون مدرسه‌ای با سرانه یک متر مربع به ازای هر دانش‌آموز در قانون برنامه هفتم هدف‌گذاری شد، همچنین در هر مدرسه بالای ۷۵ دانش‌آموز باید یک مربی پرورشی وجود داشته باشد.

ستاری فرد ادامه داد: در برنامه هفتم همچنین مصوب شد تا معلمان بتوانند پاداش پایان خدمت را دریافت کرده و استمرار خدمت بدهند و این موضوع فقط برای وزارت آموزش و پرورش است، همچنین معلمان غیررسمی شامل خرید خدمات و غیردولتی به ازای هر سال خدمت در آموزش و پرورش در آزمون استخدامی ضریب ۱۰ درصد دریافت خواهند کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۷ دی ۱۴۰۲
برنامه های فوق‌العاده مدارس = کاسبی مدارس = تو دردسر انداختن و گرفتار کردن والدین و دانش آموزا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۲ ۲۷ دی ۱۴۰۲
گرفتن هرگونه وجه از دانش آموزا و والدین مستضعف اونا رو جلوی بقیه شرمنده و خوار میکنه و باید شدیدا ممنوع بشه و این شرمندگی حربه مدیرا و ناظما و معلما برا تلکه کردن والدینه والا مدرسه فقط جای درس خوندنه نه گردش و اردو و این چیزا کاسبی فرهنگیاست