ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه امروز پنجشنبه اعلام کرد که سهم کشورهای بریکس در تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال ۲۰۲۸ به ۳۶.۶ درصد خواهد رسید، در حالی که سهم کشورهای G7 به ۲۷.۸ درصد کاهش خواهد یافت.
طبق گزارش اسپوتنیک، پوتین در سخنرانی سالانه خود در مجمع فدرال روسیه گفت: حتی ۱۰ تا ۱۵ سال پیش، وضعیت کاملاً متفاوت بود، زیرا روندهای بین المللی عینی شده اند و تا سال ۲۰۲۸، وضعیت حتی بیشتر به نفع گروه بریکس تغییر خواهد کرد. سهم آن به ۳۶.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی در جهان خواهد رسید.
پوتین با بیان اینکه در مورد G7، انتظارات برای سال ۲۰۲۸، ۲۷.۸ درصد است، افزود: از این واقعیت عینی گریزی نیست و بدون توجه به اینکه در جهان و حتی در اوکراین چه اتفاقی خواهد افتاد، این واقعیت محقق می شود.
بر اساس گزارش رئیس جمهور روسیه، تولید ناخالص داخلی کشورهای بریکس بر اساس قدرت خرید در سال ۱۹۹۲، ۱۹.۳ درصد از شاخص جهانی بود، در حالی که در کشورهای G7 این رقم ۴۵.۷ درصد بود. تا پایان سال ۲۰۲۲، این تفاوت به نفع بریکس ۳۴.۴ درصد بود، در حالی که در میان گروه ۷، ۳۰.۳ درصد بود.
در اول ژانویه، روسیه رئیس گروه بریکس برای سال آینده شد و از مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و عربستان سعودی برای پیوستن به این گروه دعوت شد. و پس از پیوستن همه اعضای جدید، بریکس گسترش خواهد یافت و شامل ۱۰ کشور با جمعیت ۳.۶ میلیارد نفر خواهد شد، یعنی تقریباً نیمی از کل جهان. این کشورها بیش از ۴۰ درصد از تولید جهانی نفت و حدود یک چهارم صادرات کالاهای جهانی را در اختیار دارند.
گروه BRICS از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده بود. اما اخیراً ۲۳ کشور از جمله آرژانتین، ایران، الجزایر، تونس، ترکیه، عربستان سعودی و مصر علاقه خود را برای پیوستن به این اتحاد اقتصادی ابراز کرده اند.