بنابر اعلام مسئولان، وراث متوفیان سهام عدالت حداکثر تا روز ۱۷ اسفندفرصت دارند تا با ثبت نام در سامانه میراث که فرآیند آن رایگان است، در فهرست دریافت کنندگان سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ قرار گیرند.

سرانجام با فراهم شدن سامانه میراث یعنی همان سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث تکلیف انتقال این سهام هم مشخص شد.

بر این اساس یکی از وراث که حتما باید سجامی شده باشد در ابتدا باید به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس «ddn.csdiran.ir» وارد شود و در گام بعدی با ورود به بخش «امور سهام عدالت متوفی» و با وارد کردن کدملی و تاریخ تولد متوفی در بخش «استعلام نوبت تشکیل پرونده» نسبت به زمان فرا رسیدن تشکیل پرونده و نوع دارایی متوفی آگاهی لازم را کسب کرده، پس از آن در صورت تائید زمان تشکیل پرونده می‌تواند به هر یک از دفاتر کارگزاری و بانک‌های منتخب مراجعه کند و در پایان نیز پس از تشکیل پرونده در یکی از دفاتر، امکان پیگیری پرونده از طریق بخش «استعلام وضعیت پرونده» در درگاه یکپارچه برای تمامی وراث، قابل مشاهده خواهد بود.

سهام عدالت متوفیان
بانک‌های «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و کارگزاری‌های منتخب «معاملات آرتان، توسعه فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، توسعه اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، سهم آشنا، ساوآفرین، سرمایه‌گذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین سرمایه، مفید، نهایت نگر، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» از جمله بخش‌هایی هستند که بنابر اعلام مسئولان سازمان بورس اقدامات مربوط به انتقال سهام عدالت به وراث را رایگان انجام خواهد داد.

برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث مدارک زیر مورد نیاز است:

  • تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی
    اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت (با این توضیح که رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال می‌تواند جایگزین کارت ملی باشد)
  • اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی (در صورتی که مادر در عداد وراث باشد؛ مستنبط از بند ب ماده ۸۹۲ قانون مدنی جهت کنترل حاجب، صفحات شناسنامه مربوط به تعداد فرزندان پدر و مادر متوفی نیز الزامی است)
  • در صورتی که متوفی دارای وصیت نامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه نیز ضروری است.

اما بنابر اعلام مسئولان شرکت سپرده‌گذاری مرکزی برای واریز سود سهام متوفیان به حساب وراث در سال ۱۴۰۲ وراث باید سریع‌تر اقدامات مربوطه را انجام دهند در همین راستا محمد باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی می‌گوید: وراث متوفیان سهام عدالت حداکثر تا روز ۱۷ اسفندماه فرصت دارند تا با ثبت نام در سامانه میراث در فهرست دریافت کنندگان سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ قرار گیرند.

پیش از این هم باغستانی در گفت‌وگو با باشگاه جوان در رابطه با واریز سود سهام عدالت متوفیان به وراث اظهار کرد: اگر وراث سجامی بوده و شماره شبای معتبر بانکی داشته باشند، سود آن‌ها همزمان با مرحله دوم پرداخت سود سهام عدالت عملکرد سال ١٤٠١ به حساب این افراد واریز می‌شود.

باغستانی در پاسخ به این پرسش که سود افرادی که تا زمان مقرر (۱۷ اسفند) نتوانند فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان را طی کنند، چه خواهد شد؟ بیان کرد: سهامداران نباید نگران باشند، زیرا سود آن‌ها در مراحل بعدی پرداخت سود سهام عدالت به حسابشان واریز خواهد شد.

در ادامه مهدی حاجی‌وند دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نکته مهم این که برای دریافت سود (سهام عدالت و متوفیان) هیچ لینک و پیامکی برای افراد ارسال نخواهد شد و افراد هم باید در این زمینه هوشیار باشند.

در نهایت بنابر اعلام سازمان بورس، تمامی خدمات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق سامانه «میراث» در ۴ بانک و ۴۴ کارگزاری منتخب به صورت رایگان است و نیازی به پرداخت هیچ‌گونه وجهی نخواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ربابه نصیری
۰۱:۵۶ ۱۸ اسفند ۱۴۰۲
کی میگه رایگان هستش ا،من۷۰۰هزارتومن گرفتن وفعلا منتظرپیام هستیم اگه رایگانه پس پولی که ازماگرفتن کی بدمیگرده
United States of America
فیروزه
۱۶:۴۶ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
با سلام و خسته نباشید من از بانک که پرسیدم
گفتند که از طریق دفاتر پیشخوان دولت ثبت نام کنید ۰۰۰ من حدود ۵۰۰ هزارتومان بابت خودم و خواهر و برادرم پرداخت کردم ۰۰۰ چرا زود تر اعلام نکردین
Germany
جهانگیرحسنی
۱۴:۴۵ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
اگه قرارنیست پیامکی برای کسی ارسال شود پس چگونه وازچه طریقی بفهمیم که سود سهام متوفی به حسابمان قراره واریزبشه بعدازثبت نام سجام وتکمیل کردنش باید هیچ کاری دیگری انجام ندهیم ودرخانه بمانیم پس ازکجابفهمیم کی واریز میکنن
Iran (Islamic Republic of)
حبدر علی
۰۹:۲۶ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
با سلام مدتهاست مدارک را به دفتر پیشخوان تحویل داده ام اما اقدامی صورت نگرفته است معلوم نیست گیر کار کجاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
حین ثبت نام پیامک تایید ثبت نام دریافت کرده اید و تمام شده.
هر وقت سود سهام را واریز کردند، که گفته اند تا آخر اسفند، پیامک واریز برای شماخواهد آمد ان شاءالله.
البته اگر همه وراث متوفیان کار را انجام دهند و به دلیل تکمیل نشدن آن نماند برای سال بعد...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
صد در صد رایگانه. من رفتم انجام دادم. اصلا هم کاری نداره. تو سجام به روشی که در بالا گفت کد ملی متوفی رو میدی بهت میگه کی برو، بعد با شناسنامه یا کارت ملی متوفی و وراث و گواهینامه انحصار وراثت میری کارگزاری، همونجا تو کامپیوتر وارد میکنه و رسید میده. تمام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
از من ۲۵۰ هزار تومان گرفتند
Iran (Islamic Republic of)
فرهنگی
۰۸:۲۶ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
سلام
به 4 بانک یاد شده و کارگزاری رفتیم گفتند کارما نیست دو میلیون و پانصد هزار تومان هزینه کردیم فکر کنم کمتر از پولی که خرج کردیم به ما سهام تعلق خواهد گرفت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
دو میلیون و پانصد بابت چه چیزی هزینه کرده اید؟؟؟!!!
انحصار وراثت را همان سال 97 انجام داده بودم که کمتر از 150 تومان بود. ثبت نام در سجام که اینترنتی است و هزینه اندکی برای ثبت نام و احراز هویت دارد (زیر 50 تومان). مراحل بعدی هم که اینترنتی است و هزینه ندارد... بنده هم طبق مراحلی که گفته اند انجام دادم و از لیست کارگذاری هایی که در همین سایت های مربوطه وجود دارد، نزدیکترین کارگذاری به منزلمان را انتخاب و با مدارک مراجعه کردم و انجام دادند. البته مبلغ حدود 226 تومان بابت ثبت نام و پست گرفتند . برخی عزیزان هم نوشته اند که هزینه ای در مرحله آخر نداده اند. دلیل این را نمی دانم باید تماس بگیرم با آن کارگذاری...
ولی در کل هزینه ای که نوشته اید برای انجام سهام عدالت متوفیان نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
هیچ بانکی جوابگو نیست فقط دفترهای پیشخوان
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۰۸:۲۰ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
اصلا رایگان نیست ،مدام سیستم قطع هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۴ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
هفت خان رستم که هیچ یه جفت کفش آهنیم باید بپوشی و بیوفتی دنبالش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۵ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
دیگه واسه اینکه اموال متلا پدری مثل سند خانه پدری رو به نام وراث منتقل کنی مگه نباید با مدارک بری اداره ثبت؟ خوب اینجا هم با مدارک باید بری بانک یا کارگزاری، با این فرق که در مورد سهام درجا و رایگان سهام به نام شما میشه. دیگه چه انتظاری داری میخوای آنها بیان خونت واست به نام بزنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۴ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
اکثرا مراحلش اینترنتی است و الحمدالله همه هم که یک گوشی هوشمند دارند...
چرا همه چیز را سخت می کنید...
اگر انحصار وراثت گرفته اید، در سجام ثبت نام کنید... بقیه مدارک شناسایی را هم همراه داشته باشید و فقط یک نفر از وراث مدارک را به یکیا ز کارگذاری ها که لیستش در سامانه هسست مراجعه کند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۵ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
مرده را ول کن زنده را بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
آره واقعا
اولویت با ما زندگان جامانده هست
تکلیف ما جاماندگانی که نفس میکشیم رو معلوم کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۲ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
زنده رو هم بگیرن میگید ول کن مرده رو بگیرید!!
آخرین اخبار