علی خضریان، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم، در پاسخ به سؤالی مبنی بر سرانجام استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت: موضوع استیضاح آقای صحرایی همچنان در دستور مجلس شورای اسلامی است و به ایشان نیز در جلسهای که با نمایندگان استیضاح کنندگان در مجلس برگزار شد، عرض کردم که موضوع استیضاح یک امر شخصی نیست که بخواهد با توافقات شخصی کنار گذاشته شود.
او افزود: مسأله آموزش و پرورش در حقیقت آینده این کشور است که بنده از تمام ابزارهای نظارتی در اختیار برای بهبود شرایط وضع موجود استفاده خواهم کرد؛ لذا ابداً از استیضاح منصرف نشدهام و به همراه جمعی از نمایندگان مجلس، عملکرد وزیر محترم را دقیق پیگیری میکنیم و محورهایی را که در استیضاح ثبت کردهایم با کمک کارشناسان حوزه آموزش و پرورش مورد رصد داریم و دائماً به نمایندگان مجلس گزارش میدهند.
خضریان همچنین گفت: در همین خصوص با آقای صحرایی و مدیران آموزش و پرورش نیز جلساتی را داشتهایم و ایشان توضیحاتی دادند و گزارشاتی را نیز به صورت مکتوب ارائه کردند. بنده و تیم کارشناسی گزارشها را بررسی کردهایم و اقدامات خوبی نیز انجام شده و نمایندگان مجلس هم منکر زحمات نیستند، اما این گزارشها راضی کننده نیست و به نظر میرسد نمیتواند مشکلات اساسی آموزش و پرورش را حل نماید و به اجرای سند تحول بنیادین بیانجامد.
منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم ادامه داد: گزارشهای عملکرد وزارت آموزش و پرورش عموماً کارهای روزمره و جاری است و یک برنامه کامل و جامع برای اجرای سند تحول بنیادین و زیرنظامهای آن و حل مشکلات متعدد آموزش و پرورش از نیروی انسانی تا برنامه درسی و کمبود مدرسه، دیده نمیشود.
خضریان افزود: مثلاً در خصوص اجرای سند تحول بنیادین با وجود این که مجلس شورای اسلامی ۹۳۶ میلیارد تومان برای قرارگاه اجرایی سازی این سند بودجه تصویب کرد، اما متأسفانه عملکرد مناسبی را شاهد نیستیم و بیشتر قرارگاه به سمت کارهای گفتمانی رفته است؛ این بخشی از کار میباشد و اجرای سند تنها با کارهای ترویجی، تبلیغی و گفتمانی ممکن نیست. مخالف این کارها نیستیم و اتفاقاً لازم هم هست، اما حرفمان این است که همه کار این نیست و اجرای سند تحول در آموزش و پرورش با برگزاری نمایشگاه و دوره اتفاق نمیافتد.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی توضیح داد: برای اجرای سند تحول نیازمند حداقل ۱۰ مورد قانونگذاری، اعم از قانون جدید یا اصلاح قوانین پیشین، هستیم؛ انتظار از وزارت آموزش و پرورش این بوده است که حداقل در هر دورهای یک یا دو مورد از این قوانین را به صورت لایحه به مجلس بیاورد. اما عملاً این اتفاق نیفتاد و چند مورد هم که انجام شد، نه از سوی مسئولان آموزش و پرورش بلکه از سوی نمایندگان مجلس بوده است.
خضریان در مثالی دیگر به تأخیر در نگاشت نهادی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: هم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تأکید داشته و هم رهبر معظم انقلاب چندین بار تذکر دادهاند که این سند نیازمند یک نگاشت نهادی و ملی است تا وظایف دستگاههای مختلف در قبال اجرای این سند مشخص شود. تیم وزارت آموزش و پرورش هر بار که جلسه داشتهایم، قول دادهاند که برنامه تقسیمکار ملی و نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین ظرف یکی دو هفته آینده منتشر میشود، اما باز هم عملاً خبری نشده است.
وی ادامه داد: برداشت من این است که وزارت آموزش و پرورش به دلیل تمرکز گرایی شدید امور در ستاد، عملاً به مسائل تحولی نمیرسد و هر وزیری که میآید در دریای مشکلات مختلف روزمره که بخشی از آن الزاماً ریشه در وزارت آموزش و پرورش ندارد غرق میشود و عملاً فرصت و توان اندیشه به تحول را ندارد.
خضریان به عنوان نمونهای از مشکلات روزمره گفت: همین الآن دغدغه کل ساختار آموزش و پرورش پرداخت حقوق نیروهای خرید خدمات و حقالتدریس و اضافهکاری معلمان است. عدم پرداخت تنها ریشه در آموزش و پرورش هم ندارد بلکه بخشی از تقصیر بر عهده سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی است. اما دود این مشکلات به چشم آموزش و پرورش میرود.
وی در تشریح مشکلات معلمان بیان کرد: معلمی که شش ماه است شیفت دوم برداشته، اما اضافه کاری خود را دریافت نمیکند، نیروی بازنشستهای که با عشق قبول زحمت کرده و به دلیل کمبود معلم سر کار آمده است، اما حالا حقوقش را دریافت نمیکند، نیروی خرید خدماتی که بیش از پنج ماه است که حقوق نگرفته، طبیعتاً سال تحصیلی آینده حاضر به کار نیست و در نتیجه بر بار مشکلات کمبود معلم افزوده میشود و باز هم وزیر باید مثل همه وزرای گذشته در اول مهر از این نهاد به آن نهاد دنبال جبران کمبود معلم باشد.
خضریان در پایان تأکید کرد: البته این موارد نباید بهانهای برای حل نکردن مشکلات باشد، ما از آقای وزیر نمیپذیریم که، چون مشکلات روزمره و کارهای جاری زیاد است، پس حل مشکلات زیربنایی و تحول در آموزش و پرورش به تعویق میافتد. اصلیترین بعد نظارتی مجلس در آموزش و پرورش باید اصلاح همین مسأله باشد و توقع میرود آقای وزیر و اجزای مختلف وزارت آموزش و پرورش هم مرتباً پیگیری کنند؛ لذا یکی از راهکارهای فوری باید تمرکززدایی از آموزش و پرورش و اعطای اختیارات تدریجی به استانها باشد که متأسفانه آموزش و پرورش پشت گوش میاندازد و محکم پیگیری نمیکند. به هر حال باید این تمرکززدایی رخ دهد و برنامه هفتم بسترهای قانونی مناسبی برای این مهم دیده است.
اینجانب و همسالانم از شما خواستاریم که مجدانه پیگیر استیضاح وزیر باشید چراکه کاری که وزیر با جوانان مملکت و آینده سازان ماکرد خودش بزرگ ترین خیانت است وزیر نالایق سبب سست شدن و از بین رفتن پایه های یک کشور میشود چراکه کودکان و جوانان آینده یک کشور هستند و وزیر با دورزدن رای دیوان و بی احترامی به قوانین جمهوری اسلامی و نامعتبر خواندن قانون آمال و آرزوهای یک جوان را برباد داده وامید به آینده را از او میگیرد لذا از شما مقام محترم خواستاریم تا از استیضاح وزیر پاپس نکشید باشد تا عاقبت قانون شکنان آشکار شود برمردم ....
آقای صحرایی شما حاضری حتی یک روز از عمر فرزندت یا خودت یا حتی یک ساعت بر فنا بره ؟؟؟ ما عمرمون تباه کردی با پیشنهاد بی قانونی و تصویبش خلاف قانون. من که هیچوقت راضی نمیشم چه این دنیا و چه آ ن دنیا . یک سال با روح و روان ما بازی شد
از جنابعالی در خواستی دارم . من ۳۵ سالمه و مجرد کلی تو زندگیم آسیب دیدم و تا به الان نتونستم به هدفهای زندگیم برسم .
تابستان با شنیدن خبر رای دیوان از دانشگاه مدیریت بانکی به خاطر عشق و علافپقهی شدید به معلمی انصراف دادم و چند میلیون ازم گرفتن و این خسارت رو با تمام جان و دلم پذیرا شدم چون میدونستم طبق حکم قانون کشکر میتونم دانشگاه فرهنگیان و عشق و علاقه ام برسم . لطفا به حق این ایام مبارک نذارید حق ما پایمال شه . استنکاف وزیر آموزش پرورش را خواستاریم . زیرا رای دیوان عدالت اداری در خصوص لغو شرط سنی دانشگاه فرهنگیان در تابستان ۱۴۰۲ و چاپ آن در روزنامه ی رسمی کشور
کلی خسارت مالی و خسارت عاطفی و ذهنی و جسمی به ما داوطلبان وارد شده . ولی آقای صحرایی وزیر آموزش پرورش قول اجرای رای دیوان را به ما دادن که گفتند برای کنکور ۱۴۰۳ برا ما رای دیوان اجرا میشه
ولی زدن زیر حرفشون. قصد بی احترامی به هیچ کس ندارم .ولی این حق ما پایمال شده
و دولت، مسئولان، نمایندگان مجلس وغیره هم هیچ کاری، اقدامی نکرده اند و فقط سکوت اختیار کرده اند چرا؟
خلاف قانون انجام داد ایشون و معاونشان قول دادن بما اما زدن زیر همه چی این چه وضع هست آخه
چرا یک وزیر باید انقد دروغ بگه و رای دیوان دور بزنه متاسفم
دولت به جای حمایت از بازنشستگان تامین اجتماعی زیر پای آنان را خالی میکند
دولت هیچ نوع کمکی به بازنشستگان تامین اجتماعی نمیکند.
بازنشستگان تامین اجتماعی در شرایط معیشتی خوبی قرار ندارند و تأمین هزینههای زندگی برای آنها بسیار سخت شده است.
دولت تنها به پولداران و سرمایهداران کمک میکند.
عیدی – عائله مندی ۷,۰۰۰,۰۰۰
عیدی – اولاد ۳,۰۰۰,۰۰۰
اگر دریافتی عیدی مدیران، مسئولان و نمایندگان مجلس هم بیشتر از این مبلغ ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد جرم و حرام است.
چه تفاوتی بین کارگر شاغل و بازنشسته وجود دارد که شاغل 18 - 17 میلیون تومان عیدی میگیرد ولی کارگر بازنشسته که مشکلاتش قطعا چند برابر شاغل است باید 3 میلیون و 500 هزار تومان بگیرد؟
بعضی از نمایندگان از قصد یا غرض و مرض هی وزیران آموزش و پرورش رو استیضاح میکنن تا همیشه در این وزارتخانه مشکلات باقی بمونه
نمیزارن یک وزیر درست درمون سالهای خدمتش سپری کنه تا بتونه کارهاشو به سرانجامبرسونه
هر وزیری اومد یکی دو سال خدمت کرد سریع استیضاحش کردن
وزارتخونه ای که این همه مشکلات داره الان هم این استیضاح ها شده یک بدبختی دیگه براش
سند تحول در اجرا به همکاری دستگاههای دیگر اجرایی و نهادها و سازمان ها نیاز دارد. سند تحول برای اغلب این دستگاهها تکالیفی تعیین کرده و هرکدام باید به تکلیف خود به شکل هماهنگ با وزارت آموزش و پرورش عمل کنند
به جای تغییر وزیر صحیح این است که نمایندگان محترم پی گیر عملکرد دیگر نهادهای مکلف در همکاری با آموزش وپرورش و اجرای وظیفه خود باشند.
آقای صحرایی وزیری باسواد ، مجرب ، علاقه مند ،فعال و پی گیر هستن . درمورد معوقات فرهنگیان هم بنده شاهدم که بخشی از آن ها را قبل از پایان سال پرداخت کردند.
بودجه دست وزیر نیست و اگر باشه چون خود ایشان از بدنه آموزش وپرورش است و سطوح مختلف کاری و آموزشی در مقاطع مختلف رو تجربه کرده، دغدغه های همکارانش رو خوب میشناسه قطعا درپرداخت معوقات درنگ نخواهد کرد و درسایر امور هم تسلط دارند.
اشتباه مکرر استیضاح و تغییر وزرای آموزش و پرورش علت مهم معطل ماندن برنامه های آموزشی وپرورشی، ودیگر اموری است که باید پی گیری و اجرا شوند
دوسال عدم پایبندی به تعهدات کارگران
در سال ۱۴۰۲ عیدی شاغلین ۱۵تا ۱۶میلیون تومان/ ولی عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شرم آور و تاسف بار است.
پدر من ۳۰ سال خون دل خورد و این اواخر از بس حرص میخورد از دست دانش آموزا تپش قلب و فشار خون گرفته
برج ۶ پارسال بازنشست شده ولی دریغ از یه هزار تومنی از پاداشش
با بدبختی یه خودرو ثبت نام کرد ولی به موعدش که رسید پول نداشت وجهش رو بریزه به حساب
اگه پادششون رو به وقت داده بودن حداقل یه خودرو ثبت نام میکرد
هنوزم ندادن بهشون دیگه همه چیم که گرون شد .
خدایا یه فرجی برسون