در این خبر از راهکاری گفته‌ایم که شما را تا چند قدمی خدا می‌برد.

 آرام آرام دهه دوم ماه مبارک به پایان می‌رسد، من و شما در این چند روز که مقارن با سال نو شده است، خواستیم به شیوه خودمان یک جور برای خدا دلبری کنیم. حال برخی پای ثابت مساجد هستند، برخی دیگر ختم‌های قرآن را پیگیرند و برخی دیگر هم سعی می‌کنند از راه‌های دیگر خودشان را به خدا نزدیک کنند. اما به راستی کدام کار است که در این شب‌های قدر ما را بیش‌تر به خدا نزدیک می‌کند؟

یکی از خطبای تهران حجت‌الاسلام سیدحسین خادمیان برای این چند شب باقیمانده راهکار‌هایی را فراروی شما قرار می‌دهد تا بتوانید بهترین بهره را در ماه مبارک رمضان ببرید، برای خواندن این راهکار‌ها با ما همراه باشید:

چرا ماه رمضان بهار دیگر ماه‌ها است؟

البته در همان اول بسم‌الله گریزی بزنیم به یکی از رهنمود‌های امام علی (ع) خطاب به کمیل که شاه‌کلید طلایی برای روشن شدن مسیر ناب بندگی است «کُمَیلُ ما مِن حَرَکَةٍ إلاّ و أنتَ مُحتاجٌ فی‌ها إلى مَعرِفَةٍ»؛ اى کمیل! هیچ کارى نیست مگر اینکه تو در آن نیازمند شناخت هستى.

چرا این فرمایش امیرالمؤمنین (ع) را مطرح کردیم، چون برای بهره‌مند شدن از ماه مبارک رمضان و فرصت‌های این ماه نیاز به چند شناخت و چند معرفت اساسی دارد از جمله اینکه مقصود از عبادت چیست؟ هدف و غایت عبادت چیست؟ همچنین ماه مبارک رمضان چه ظرفیتی در خودش دارد که به بهار قرآن، بهار عبادات و بهار بندگی معرفی شده است؟

خدا از ما در ماه رمضان چه خواسته است؟

حجت‌الاسلام خادمیان معتقد است که اگر به این شناخت‌ها برسیم آن وقت می‌توانیم از فرصت‌ها و داشته‌هایمان بهترین بهره و فایده را ببریم و می‌گوید اینکه پیامبر اکرم (ص) برای ماه رمضان می‌فرماید «أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیحٌ» چه نگاه و شناختی می‌خواهند به ما بدهند، حضرت (ص) می‌خواهد بگوید در مسأله عبادت، انسان نباید خودش را محصور به نماز، روزه، تلاوت قرآن کند، هر چند بهترین عبادات نماز، روزه، حج، زکات و خمس است، اما خدای سبحان فقط از ما این عبادات را نخواسته است.

به اول وقت بودن احسان کردن هم فکر کرده‌اید؟

در این روز‌ها که صدای اذان مغرب در بیش‌تر خانه‌ها به گوش می‌رسد، وقتی صدای اذان می‌آید یعنی همه ما را به اقامه نماز اول وقت دعوت می‌کنند، این کار خوبی است و چه بسیاری که برای اقامه نماز اول وقت رهسپار مسجد می‌شوند، اما آیا به این موضوع فکر کرده‌اید برای دعوت به انفاق، احسان، عفو، گذشت، کرامت، سخاوت، مهربانی، همیاری و تعاون در کار‌های خوب هم قائل به اول وقت هستید؟

این خطیب تهرانی با اشاره به اینکه اول وقت بودن در کار‌های خوب بهتر می‌تواند ما را به خدا بیش‌تر نزدیک کند، به روایتی از امام حسین (ع) استناد می‌کند و می‌افزاید «أیُّما إثْنَیْنِ جَری بَیْنَهُما کَلامٌ، فَطَلِبَ أَحَدُهُما رِضَی الاْخَرِ، کانَ سابِقَهُ إلی الْجَنّةِ»؛ هرگاه دو نفر، قهر باشند، آنکه برای آشتی پیش قدم شود زودتر از دیگری وارد بهشت می‌شود؛ بنابراین چه خوب است اولین نفری باشیم که اهل احسان، انفاق، گذشت و ... باشیم. در واقع ماه رمضان می‌خواهد به ما یاد بدهد که هر چیزی که سبب شود به قربت الی الله برسیم، آن عبادت است.

چک لیست کار‌هایی که ما را به خدا نزدیک می‌کند

بله! کسب حلال، نان حلال، شاد کردن دل، رسیدگی به ایتام، احترام به پدر و مادر، احترام به شوهر، احترام به همسر، احترام به فرزند، احترام به همسایه، احترام به استاد، احترام به امام جماعت، همه اینها عبادت است.

اینگه گفته می‌شود با یک خرما افطاری دادن برابر با آزاد کردن یک بنده است، یعنی می‌خواهد بگوید اگر به اندازه یک خرما شده شما تلاش کنید به خدا نزدیک شوید و شناخت از مقصود عبادت هم همین است، یعنی انسان بداند عبادت برای این آمده که ما را نزدیک به خدا کند.

عبادت آمده است که

در اینجا مرحوم ملا محسن فیض کاشانی تعبیر جالبی دارد در واقع «عبادت» آمده است که ما را شبیه خدا کند که شبیه خدا مهربان، اهل کرم، اهل عفو و گذشت، اهل رزق رساندن و نان رساندن به دیگران باشیم.

از سوی دیگر ماه رمضان دارد به ما یاد می‌دهد که با فرصت کم می‌شود بیشترین پرواز برای رشد، تعالی، خدایی شدن، رستگار شدن و سعادتمند شدن را داشت.

آنجایی که در دعای ابوحمزه ثمالی می‌خوانیم «وَ أَنَّ الرَّاحِلَ إِلَیْکَ قَرِیبُ الْمَسَافَةِ»، همین که شما نیت انسان تراز الهی را کنید، همین فرصت کافی است، یعنی آنکه می‌خواهد خدایی شود، راهش خیلی نزدیک است. برای همین می‌گوید خوابت عبادت و نفست تسبیح است.‌

می‌خواهید خوب باشید این کار‌ها را انجام دهید

بله! اصلاً خوب شدن به لحظه نیاز است، نه به ساعت، روز، هفته، ماه، سال و قرن! آن لحظه‌ای که انسان بفهمد خودش را شبیه خصلت‌های خدا کرده است، به انسان قیمت می‌دهد، بنابراین وقتی کسی می‌خواهد شبیه خدا شود، برایش لحظه کافی است.

حجت‌الاسلام خادمیان می‌گوید که در ماه رمضان باید نماز خواند و به حرف نماز گوش داد، حرف نماز چیست؟ گوشت به امر خدا باشد، چشمت به امر خدا، زبانت به امر خدا، شکمت به امر خدا، دستت به امر خدا، قدمت به امر خدا، فکرت به امر خدا، شغلت به امر خدا، بیداری‌ات به امر خدا، خوابت به امر خدا باشد، وقتی اینگونه شدید، چقدر زیبا می‌شوید، چون شبیه خدا شده‌اید و این را می‌توانید در ۱۱ ماه دیگر در زندگی‌ات نهادینه کنید.

پس بیایید در این روز‌های باقیمانده ماه مبارک رمضان برای عبادت، نیت‌هایمان را قوی کنیم، چون وقتی نیت قوی شود، انسان به آرزوهایش می‌رسد.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۱ فروردين ۱۴۰۳
پول وداشتن باغ هزارمیلیاردی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۱۱ فروردين ۱۴۰۳
با سلام و احترام فراوان
نماز شب های قدر خوبه. دو رکعت هست و جزئیاتش هم در اینترنت هست.
با تشکر فراوان
مهرداد آقائی
آخرین اخبار