در فصل بهار بسیاری از مردم مریوان در کوهستانها و دشتهای وسیع این منطقه با جمع آوری گیاهان خوراکی و عرضه آن به بازار، ضمن کسب روزی خود سفره مردم را نیز رنگین میکنند.
جمع آوری و استفاده از گیاهان خوراکی در شهرستان مریوان از اوایل بهار آغاز و تا اواخر آن ادامه دارد و در این مدت صدها نفر در این بازار پر رونق مشغول به کار میشوند.
کردستانیها غذاهای متنوع و خوشمزهای را با این گیاهان تهیه میکنند که خواص درمانی فراوانی دارد.
در استان کردستان بیش از ۴۵۰ گونه گیاهی خوراکی وجود دارد و ضروری است نکات لازم در زمان برداشت در نظر گرفته شود تا این گونههای باارزش گیاهی حفظ گردند.