کارشناس اداره غذای سازمان غذا و دارو با اشاره به وجود فلزات سنگین در نمک‌های تصفیه نشده و متفرقه گفت: نمک دریا و نمک‌های رنگی دارای انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین بوده که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.

به گزارش ایفدانا؛ یوسف صادقیان امین با اشاره به اینکه نمک خوراکی چه به صورت استخراج شده از معادن سنگ نمک و چه به صورت استخراج شده از آب دریا دارای ناخالصی‌های فراوانی است، اظهار کرد: ناخالصی‌ها از لحاظ ایجاد عوارض نامطلوب و مسمویت در بدن انسان اهمیت دارند.

وی افزود: نمک‌های تصفیه نشده دارای فلزات سنگین از جمله سرب، جیوه، کادمیوم، آرسنیک و ... است که هر کدام از این عناصر مضرات فراوانی برای سلامتی بدن انسان دارند. به همین دلیل ضرورت دارد این ناخالصی‌ها طی فرآیند تصفیه، از نمک خوراکی جدا شده و نمک از لحاظ وجود این ناخالصی ها، به حد استاندارد و مطلوب برسد.

این کارشناس مواد غذایی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت برای کاهش شیوع بیماری گواتر و اختلال‌های ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمک‌های خوراکی را در پیش گرفته و در حال حاضر همه کارخانه‌های تولید کننده نمک موظف هستند، تصریح کرد: «ید» به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمک‌های خوراکی اضافه می‌شود، استفاده از نمک خوراکی تصفیه شده ید دار تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی وابسته به این ریزمغذی است؛ نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بی شماری مانند گواتر، ناهنجاری‌های مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است و به این دلیل وزارت بهداشت بر مصرف نمک خوراکی تصفیه شده یددار تاکید می‌کند. 

وی خاطرنشان کرد: با وجود توصیه‌های وزارت بهداشت مبنی بر مصرف نمک یددار تصفیه شده هنوز عده‌ای بر این باورند که نمک دریا و نمک‌های رنگی برای بدن مفید است. نمک دریا در اصل به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته می‌شود در صورتیکه این نمک‌هایی هستند که تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.

به گفته صادقیان نمک دریای موجود در بازار ایران در واقع نمک‌های معادن یا دریاچه‌های خشک شده است که علاوه برداشتن ناخالصی ها، بیشتر آنها دارای مواد خطرناک از جمله مواد سمی ناشی از ورود آب‌های سطحی و فاضلاب‌ها به این دریاچه‌ها هستند و دارای میزان کم ید یا حتی فاقد ید بوده و نیاز روزانه به ید را تامین نمی‌کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
دو چیز نگران کننده که توطئه صهونیست ها و فراماسون هاست سخت کشور مارو تهدید میکنه
یکی فلوراید یکی نمک های شیمیایی
هر دو باید ممنوع بشه
نمک دریا و سنگ نمک تصفیه کنید بدون فلزات سنگین عرضه کنید اگر که واقعا وجود داره
اگه نمیخواید نسل جدید یه مشت کافر جاهل احمق رباتی بشن مثل امریکایی ها و غرب
فلوراید تراپی در مدارس ممنوع کنید و خمیر دندان و دهان شویه های بدون فلوراید عرضه کنید در بازار
اون دندان پزشکی که میاد میگه فلوراید برای دندان خوبه بر چه اساسی میگه ؟ خودش ازمایش کرده مدرکی داره ؟ تو کتابی که صهیونیست ها نوشتن خونده دیگه
الان تو کتابه مینوشت زهرمار هم برای دندان خوبه میومدن میگفتن اره خوبه ببینید تو این کتابه نوشته
باید زهر مار اضافه کنیم ب خمیر دندان و دهان شویه
و زهرمار تراپی کنیم روی بچه های دبستانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۳
از اتاق فرمان خبر میرسه که جناب بهداشت جهانی دستور جدیدی صادر کردن!
شما هروقت تونستید ویروس کرونا رو تشخیص بدید(فقط تشخیص درمان نه، یعنی بعد از تست نگید ممکنه تست اشتباه باشه) بعد برای بقیه ی چیزا نسخه بپیچید، طبق آمار کشورهایی که زودتر بسمت طب سنتی رفتن زودتر هم کرونا در اون ریشه کن شده یا کم شده، هرچند به پای واکسیناسیون نوشته بشه حقیقت که عوض نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
Sina
۱۹:۰۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۳
بعد ید موجود در نمکهای کارخونه ای ضد سرطانه؟!
نمونه ی دیگری از دشمنی با طب سنتی و حتی اسلامی!
اینهمه روایت در مورد خوردن نمک قبل و بعد از غذا داریم، زمان پیامبر نمک تصفیه شده بوده؟!
احتمالا از سازمان صهیونیستی بهداشت جهانی دستور جدیدی رسیده!
Iran (Islamic Republic of)
کوروش
۱۷:۱۴ ۱۳ فروردين ۱۴۰۳
چرا در نانوایی‌ها به وفور از نمک‌های تصفیه نشده استفاده میشه!؟ هیچکس هم اقدامی برای ممنوعیتش نمیکنه. بهانه‌شون اینه که ارزانتره. یک کیسه ۲۵ کیلویی نمک تصفیه نشده حدودا ۳۰ هزار تومنه اما یا کیسه تصفیه شده حدودا ۱۰۰ هزار تومنه. یه فکری براش بکنید ای مسئولین بهداشت. ممنوعش کنید. هزاران برابر اختلاف این هزینه، به مردم صدمه جسمی و بدنی و در ادامه روانی وارد میشه. هزینه درمان تحمیل میشه به جامعه و دولت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۳ فروردين ۱۴۰۳
متاسفانه تبلیغات وسیع سوئی بر علیه نمکهای تصفیه شده در شبکه های اجتماعی است و مردم را به استفاده از نمکهای متفرقه هدایت میکنن و چنان هم متبحرانه تینکار را انجام میدن که من نوعی که از نمک تصفیه شده استفاده میکنم را هم فریب میدهن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۳
شما بفرمایید ید موجود در نمکهای تصفیه شده سرطانزا هست یا نه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۳
بهترین نمک نمک شاه علمدار جهرم است البته باید مواظب بود تا تقلبی آن به شما نندازند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۳
اه اه اصلا از اون ها نخوری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۳
من پدرم سالها فشار خون داشت باوجود مصرف قرص های فشارخون ماهی دوبار فشارشون میرفت بالای ۱۸ بعضی وقتا ۲۱ سریع میبردیم اورژانس و با زدن امپول میومد پایین
و یک بار دکتر بهش گفته بود تو با این وضع زیاد زنده نمی مونی
رفت طب سنتی بهش گفتن نمک مصرفیتون عوض کنید بجای نمک شیمیایی نمک دریا یا سنگ نمک مصرف کنید
از اون روز ب بعد الان نزدیک ۸ ساله نه قرص فشارخون مصرف میکنند نه حتی یکبار بردیم اورژانس
در جواب وزرات بهداشت میگم ساکت باش و فروش نمک های شیمیایی که چیزی جز خیانت ب مردم این کشور نیست پایان بده !
Iran (Islamic Republic of)
کورش
۲۳:۲۳ ۱۳ فروردين ۱۴۰۳
این حرف شما قابل باور نیست اما پدر شما مشکل کمبود مواد معدنی و سایر نمکهای ضروری برای بدن داشته. کمبود پتاسیم و سلنیوم و روی و کلسیم و غیره. اگه با داروهای مناسب و مکملهای غذایی مثل مولتی ویتامینهای مینرال مشکلش حل بشه باید به این شکل عمل کنید. نمکهای دریا ممکنه برخی مواد معدنی مفید رو داشته باشن اما همزمان نمکهای فلزات سنگین رو هم دارن که بعد از مدتی اثر سرطانزایی و صدمه به کبد و کلیه و مغز رو نشون میدن. نکهای تصفیه نشده میتونن بسیار مضر باشن.
آخرین اخبار