در دولت سیزدهم با واردات واکسن و تولید شش نوع واکسن گام بزرگی در کنترل بیماری کرونا انجام شده است.

در دوران مسئولیت شهید رئیسی، وزارت بهداشت ۹۹ خدمت رایگان را برای مادران باردار با هدف ترویج سبک زندگی سالم،  باروری سالم،  فرزند آوری به موقع و جوانی جمعیت ارائه داده است.

خانواده الگویی موفق در حفظ و ارتقای سلامت جامعه با محور زنان معرفی شد. چرا که مادران بیشترین نقش را در حفظ و مراقبت از سلامت خانواده‌ها ایفا می‌کنند.  

ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته است، به طوری که ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

با تلاش دانشمندان جوان و تولید واکسن، شش نوع واکسن تولید شده است و در دوران شیوع ویروس کرونا، روزانه یک میلیون و  ۶۰۰ هزار دز واکسن و بیش از هشت میلیون دز واکسن کرونا در هفته تزریق شد که به نوعی ثبت یک رکورد محسوب می‌شود.  

 حدود ۳۳۰ قلم دارو که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته‌اند.

 دولت سیزدهم موفق به ثبت رکورد جهانی تزریق واکسن کرونا با تزریق ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دز در روز شد که به گفته مسئولان امر این رکورد جز با کمک رسانه‌ها از طریق تشویق و ترغیب مردم ممکن نبود.

تا قبل از آغاز به کار دولت مردمی، حدود ۱۹ میلیون دز واکسن کرونا به ایران تعلق گرفته بود و کرونا روزانه بیش از ۷۰۰ قربانی می‌گرفت و با اختصاص منابع مالی حدود ۱۴۰ میلیون دز واکسن کرونا وارد کشور شد.

۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه شد و بناست که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت به ۴۴۰۰ مورد برسد.

دستگاه‌هایی مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲هزار مورد است.

پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به میزان ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد، اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

 اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم، اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال رایگان شد. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ شد.

 اکنون ۱۰۷ بیماری در صندوق بیماران خاص و صعب العلاج  بارگذاری شده و این صندوق این بیماری‌ها را پوشش می‌دهد.   

 در سال گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر برای درمان به ایران سفر کرده و سپس به کشورهایشان برگشته اند.  

یک شرکت دانش بنیان در زمینه تولید داروی بیماران SMA گام برداشته است و این دارو به زودی وارد بازار می‌شود.

۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

با عنایت به اولویت‌های ملی و فرمایشات و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در تقویت بهداشت و پیشگیری و بهره گیری از مشارکت مردم در بهداشت و همگام با سایر کشور‌های جهان در شعار بین المللی دعوت به اقدام همگانی کشور‌ها برای توسعه خدمات سلامت و پوشش همگانی سلامت و توجه به حقوق اقشار آسیب پذیر، شعار هفته سلامت «سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت» انتخاب شد.  

امسال برای نخستین بار تعرفه ترجیحی برای مناطق کمتر برخوردار تصویب شد که گامی در جهت دسترسی عادلانه مردم به خدمات پرستاری و انگیزه همکاران جهت ماندگاری در این مناطق است.

اجرای برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع به عنوان گامی جدید از سوی شبکه بهداشت و درمان کشور برای تامین امنیت سلامت، عادلانه‌تر شدن و پوشش همگانی سلامت است. اجرای برنامه ملی سلامت خانواده در فاز‌های مختلفی اجرایی شد و هفته سلامت امسال، فرصت مناسبی برای آشنایی مردم و مسئولان با اهداف، اقدامات و چشم انداز این برنامه بعد از گذشت یکسال و برنامه‌های آتی است که توسط وزیر بهداشت ابلاغ می‌شود.  

با توجه به افزایش ۵۰ درصدی ضریب ریالی k پایه کارشناسان پروانه‌دار و پرستاری  نسبت به سال گذشته از ۲۰ هزار و ۱۰۰ تومان به ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

 ۱۵ درصد به ارزش نسبی خدمات پرستاری (k) نسبت به سال قبل اضافه شده که این مصوبات منجر به رشد مناسبی در میزان تعرفه پرستاران در سال ۱۴۰۳ خواهد شد.

خبرنگار: حمید جنیدی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۰۳ خرداد ۱۴۰۳
بله نبود و کمبود انسولین قلمی خارجی هم دستاورد بزرگ دیگری بود که به آن اشاره نشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۰۳ خرداد ۱۴۰۳
دستاوردهای گرانی وتورم و کوچک شدن سفره مردم را چه وقت بررسی خواهید کرد؟ کمی هم صداقت داشته باشید بد تیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۰۳ خرداد ۱۴۰۳
رمز حل تمام مشکلات کشور، اول رضای خداوند متعال، دوم، وحدت کلمه، و سوم خدمت به مردم است. اگر این تفکر بین همه چه مسئولان مملکتی، چه دیگران مانند پزشکان، معلمان، مدیران در هر پستی، سر لوحه قراربگیرد، تمام مشکلات بطور اتوماتیک حل خواهد شد، اوضاع مملکت سر و سامان خواهد گرفت و نهایتا به پیشرفت و موفقیت دست خواهیم یافت. ان شاالله.
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۹:۲۲ ۰۳ خرداد ۱۴۰۳
پای حرف ردن که باشه تمام داروهای نو ترکیب و بیماران سرطانی را میسازیم
پای عمل که بمیان بیاد تو ساخت سرم ( اب مقطر ) میمونن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۳ خرداد ۱۴۰۳
فعلا که چندین میلیون نفر تو نوبت عمل زانو موندن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۳ خرداد ۱۴۰۳
فعلا که بیمارستان‌ها شده مرکز سرایت بیماری های تنفسی