یک هفته ای است که تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده است. میزگردهای فرهنگی و سیاسی و اقتصادی، برنامههای صف اول، گفت و گوی ویژه خبری و با مردم و حتی برنامه بدون تعارف از مهمترین بخشهای تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری دولت چهاردهم بوده است.
همه این ۶ نفر به تساوی از تمامی این برنامهها با وقت یکسان استفاده کردند و در این روزها نیز پخش مستندهای نامزدها به تازگی آغاز شده است. مستندهایی که البته با وجود فرصت کم نامزدها باید صبر کرد و پس از مشاهده آن درباره اش تحلیل ارائه داد.
علاوه براین سفرهای استانی، حضور در میان طرفداران، نشستهای خبری و صحبت با بخشهای مختلف مردمی از مهمترین برنامههای انتخاباتی کاندیدهای ریاست جمهوری و عرضه خود به مردم برای کسب رای بوده است.
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری کشورمان همگی به شکلی جدی به دنبال کسب نظر و آرای مردم هستند و این جدیت را میتوان در گفت و گویهای این ۶ نفر به بهترین شکل متوجه شد.
نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در تمامی برنامهها بسته به نوع آن برنامه تبلیغاتی به بیان مسائل و اولویتهای خود پرداختند. عدهای موفق بودند و عدهای نیز نتوانستند رضایت هوادارن خود را کسب کنند. اما با همه این مسائل و حاشیه ها، برگ برده انتخابات و آن چیزی که شاید بتواند رایهای در سبد مردم را تغییر دهد هنوز آغاز نشده است.
مناظره انتخاباتی، مهمترین روز تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری است. اتفاقی که برای مردم و تمامی رای دهندگان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و همچنین میتواند هیجان خاصی را در میان مردم و مسئولین باعث شود.
شاید اگر اکنون در سطح جامعه از مردم درباره تبلیغات انتخابات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بپرسیم، اولین موضوعی که مطرح شود مناظرههای انتخاباتی است و همین نیز نشان از اهمیت مناظرهها دارد. مناظرهای که اولین آن امروز آغاز میشود.
انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ صرفا یک تحول مرتبط با عرصه داخلی ایران نیست، بلکه به تناسب اقتدار و نفوذ جهانی جمهوری اسلامی ایران، تاثیر و بازخورد این رخداد در منطقه و جهان نیز عمیق و شگرف خواهد بود. میزان مشارکت مردم در انتخابات نه تنها باعث تقویت سرمایه اجتماعی نظام میشود بلکه به نمایش گذاشتن مردم سالاری دینی ملت ایران و گردش مسالمت امیز قدرت در کشور، یک الگوی ویژه و جذاب از حکمرانی را فراروی ملتهای همسایه و منطقه قرار خواهد داد. یکی از راهبردهای اصلی رسانه ملی در این روزها دادن آگاهی از برنامه و عملکرد نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است.
نکته حائز اهمیتی که شبکههای مختلف رادیویی و تلویزیونی را برآن داشته تا با تولیدات مختلف به عمق بخشی آگاهی مخاطبان خود کمک کنند.
تجربهها حاکی از این است که هرکجا ساختار مناظره به معنای واقعی خود نزدیک شده، در نتیجه انتخابات هم بسیار تاثیرگذار بوده است. نمونهای از این موارد که در کشورهای دیگر نیز مشاهده شده است.
مناظره نیکسون و کندی که به عنوان اولین مناظره انتخاباتی تلویزیون در تاریخ از آن یاد میشود. در سال ۱۹۶۰ برگزار شد. زمانی که کندی توانست در مقابل دوربینهای تلویزیون در مقابل نیکوسن که آن زمان معاون رییس جمهور هم بود، به پیروزی دست پیدا کند، پیروز انتخابات هم شد.
از آن زمان تاکنون مناظرههای تلویزیونی بین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و احزاب سیاسی به یکی از پربینندهترین برنامههای تلویزیونی در جهان تبدیل شدهاند.
بر این اساس، در دورانی که پربینندهترین برنامههای تلویزیونی به ندرت به رکوردهای چند ده میلیونی دست پیدا میکنند، مناظرههای تلویزیونی ریاست جمهوری در جهان همچنان یکی از پرمخاطبترین رویدادهای رسانهای به شمار میروند.
مناظرههای تلویزیونی انتخاباتی یکی از چالش برانگیزترین انواع برنامههای رسانهای هستند. از آنجا که مناظرهها در خصوص مسائل حساس و مهم بین نخبگان جامعه، برگزار میشود، مدیریت صحیح اجرای مناظرهها ضروری است.
مناظره یکی از شیوههای مفید برای معرفی دیدگاههای مختلف به جامعه و فهم بهتر افکار عمومی از مسائل سیاسی و فرهنگی و اقتصادی واجتماعی است.
به هر حال اولین دور از ۵ مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ امشب از ساعت ۲۰ آغاز میشود. مناظراتی که حساسترین و سرنوشت سازترین بخش از دوره محدود تبلیغات رسمی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، خواهد بود. چرا که بدلیل مطرح شدن کلیدیترین مسائل مورد علاقه مردم، مخاطبان فراوان دارند و میتوانند نقش تعیین کننده در سرنوشت نامزدها و نتیجه انتخابات و حتی آینده کشور ایفا کنند.
باید ببینیم از بین آقایان قالیباف، جلیلی، زاکانی، پزشکیان، پورمحمدی و قاضی زاده هاشمی، کدام یک میتوانند در این مناظرات سبد رای مردم را به نفع خود برگردانند.
جواب خیر. جناب قالیباف تو این مدت دست روی دست گذاشتند و تماشاچی شده بودند و هیچگونه عکس العملی نشان ندادند و اقتصاد و بورس به این سرنوشت دچار شد در صورتی که جناب قالیباف با استیضاح و برکناری خاندوزی ، فرزین و عشقی می توانست از سقوط بورس جلوگیری نماید . پس نتیجه می گیریم اگر می توانست و می خواست کاری برای ملت کرده باشد توی این ۴ سال انحام داده بودند . شاید هم مثل حسن روحانی گفتند که من کاره ای نبوده ام . اگر کاره ای نبودید ، بیجا می کنید که پُست و مقام را اشغال کرده اید و جای یک فرد توانا ، دلسوز و پاکدست را گرفته اید .
خدایا کمک کن یک نفر که لایق هست رو انتخاب کنیم