هادی عباسی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه طرح نهضت ملی مسکن در دو بخش شهری و روستایی اجرا میشود گفت: زمانی که زمین تخصیص داده می شود اولین گام آمادهسازی شکل میگیرد و پس از آن با مشخص شدن متقاضیان واریز مبالغ صورت میگیرد.
او بیان کرد: آمادهسازی یک فرآیند زمانبر و هزینهبر است. باید کاربریها، خدمات روبنایی، خیابانها و بسیاری مولفههای دیگر مشخص شود در غیر این صورت پروانه صادر نمیشود.
عباسی با بیان اینکه حدود ۴۰ مرحله باید قبل از صدور پروانه طی شود گفت: هم اکنون در آستانه جهش تولید مسکن هستیم. بر اساس برنامه هفتم بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی به منظور ساخت مسکن باید ملحق شود و در صورتی که از تراکم استفاده نشود قابلیت ساخت شش میلیون واحد مسکونی را دارد.
وی با بیان اینکه مسکنسازی فرصت بزرگی برای ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی، کاهش تورم و صادرات خدمات فنی و مهندسی است تصریح کرد: در حال حاضر شرکتهای چینی در روسیه مسکن میسازند. پیش از این اعلام کرده ام که شرکتهای ایرانی هم این آمادگی را دارند که در روسیه مسکن بسازند. البته در کشور خودمان مساله اصلی تامین مالی است که سیستم بانکی اقتصاد کشور را زمین گیر کرده است. امیدواریم هرکس که رئیس جمهور میشود تناسب اختیار و مسئولیت را در سیستم بانکی اعمال کند.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از ۲.۶ میلیون واحد نهضت ملی مسکن بیش از ۶۰۰ هزار واحد تحویل شده که ۱۳۰ هزار واحد آن مسکن مهر است گفت: متوسط پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن نیز ۳۰ درصد است، اما همواره پروژه تعریف میشود.
او گفت: به طور مشخص ممکن است یکدفعه ۱۰۰ هزار واحد افزایش مییابد که میانگین پیشرفت کل پایین میآید؛ بنابراین ممکن است میانگین همواره روی ۳۰ درصد باقی بماند.
وی با اشاره به پروژه اقدام ملی مسکن دولت قبل بیان کرد: طرح اقدام ملی با کمتر از ۵ درصد پیشرفت فیزیکی به ما تحویل شد. ۱۳۰ هزار واحد مسکن مهر نیز در دولت سیزدهم به بهره برداری رسید.
عباسی درباره اقدامات دولت سیزدهم در بخش مسکن اظهار کرد: طرح نهضت ملی مسکن، قانون ساماندهی اجاره، مالیات خانههای خالی، الزام به ثبت املاک در این دولت انجام و به صورت فعالانه کار شد.
وی با بیان اینکه مساله مسکن را باید با جدیت دنبال کرد گفت: میخواهیم داشبورد مدیریتی ارائه کنیم که تک تک پروژهها را در معرض دید عموم قرار دهیم.
وی درباره آخرین وضعیت پروژه مسکن مهر گفت: ۱۳۰ هزار واحد تکمیل شده و ۱۲۰ هزار واحد باقی مانده که امیدواریم درصد قابل توجهی از آنها تکمیل شود. حدود ۲۰ درصد هم درگیر مسائل حقوقی است که آن هم در حال پیگیری است.
عباسی یکی از معضلات ساخت مسکن را عدم تامین منابع توسط سیستم بانکی دانست و گفت: گلوگاههایی در سیستم بانکی داریم که باید برای آن چارهاندیشی شود. بانکها تنها شرکتهایی هستند که اختیار خلق پول ملی دارند. بحث ما این است که بانکها متناسب با اختیارات خود باید مسئولیت بپذیرند. در حال حاضر عدم تناسب بین اختیار و مسئولیت را در بانکهای خصوصی را شاهدیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: هرکس رییسجمهور میشود باید بانکها را ملزم به پرداخت تسهیلات کند. اگر بانکها نمیخواهند به مسکن وام بدهند بانک مرکزی باید به بخش مسکن خط اعتباری بدهد.
در ادامه، داود دانشگر مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان گفت: سازمانهای نظام مهندسی ساختمان با ۵۸۰ هزار عضو بزرگترین NGO در کشور است که در هفت رشته مهندسی ساختمان عضویت اعضای آن تثبیت شده است.
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان از برگزاری دهمین دوره انتخابات هیات مدیره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان کشور در مهرماه امسال خبر داد و افزود: نام نویسی داوطلبان هیات مدیره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان که از ۲۲ خرداد آغاز شده تا ۴ روز دیگر ادامه دارد و بعد از اتمام نام نویسی داوطلبان فرایند احراز شرایط آنها آغاز خواهد شد تا در مهرماه افراد حائز شرایط شناخته شده در رای گیری انتخاب شوند.
دانشگر توضیح داد: تاکنون ۲ هزار و ۸۶۰ نفر از مهندسان در سطح کشور اعلام داوطلبی کرده اند.
به گفته وی، از ۱۳ مهر به مدت ۴ روز رای گیری انتخاب اعضای هیات مدیره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان ادامه خواهد یافت.
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان افزود: در این دوره از فعالیت دفتر توسعه مهندسی ساختمان برخی از پروندههای نیمه تمام و رها شده مورد بازنگری قرار گرفت و در خصوص وضعیت آنها اطلاع رسانی شد. همچنین با تاکید وزیر راه و شهرسازی و حمایتهای معاونت مسکن و ساختمان بازنگری برخی از دستورالعملها که بعضاً تا ۲۰ سال انجام نشده بود مورد بازنگری قرار گرفت.
دانشگر از امضای تفاهم نامه همکاری در خصوص صدور خدمات فنی و مهندسی با سه کشور همسایه در حوزه مهندسی ساختمان خبر داد.
خبرنگار: محبوبه کباری