آیتالله سیدحسن عاملی روز یکشنبه در آیین تکریم سرآمدان علمی استان اردبیل در مجموعه فرهنگی هنری فدک اظهار کرد: فیلمسازان، هنرمندان و صدا و سیما میتوانند با تهیه فیلم یا آثار تاثیرگذار این روحیه را در نخبگان مهاجر ایجاد و زمینه بازگشت آنها به ایران را فراهم کنند.
وی ادامه داد: باید در راستای تکریم نخبگان، ۲ نکته دیگر را مدنظر داشته باشیم که یکی فراهم کردن فضای حفظ عزت نخبگان کشور است و آموزش و پرورش در این راستا باید ایفای نقش کند و به این بلوغ فکری برسیم که ایران را با هیچ چیزی در دنیا معاوضه نکنیم.
آیتالله عاملی تصریح کرد: مورد دیگر در تکریم نخبگان جامعه تدوین نظام الگوسازی برای پیشرفت کشور و انگیزش جوانان است تا قشر جوان، هویت برتر خود را هویت علمی بداند و به سوی قلههای دانش حرکت کند.
وی همچنین خواستار تعامل بنیاد نخبان با حوزه علمیه استان برای احصا نخبگان حوزه و تجلیل از سرآمدان علمی حوزوی استان اردبیل شد.
امام جمعه اردبیل گفت: ایران عزیز ما در طول تاریخ به علت ۲ چیز افول کرده است که یکی، نبود مجال تولیت امور برای رهبران شایسته و دیگری حرکت نکردن به موازات تحولات علمی دنیا بوده است.
آیتالله عاملی افزود: رهبران شایسته باید در عزت کشور، نقش اصلی را داشته باشند و به خاطر داشته باشیم که وقتی انگلستان فشار میآورد که مردم ایران رای بدهند و انتخابات را تجربه کنند، رضاخان میگفت: مگر میخواهید طویله درست کنید؛ این سخن یعنی کشور تا این اندازه در دست نااهلان افتاده بود.
وی ادامه داد: زمانی چشم خودمان را باز کردیم و دیدیم بیشترین قدرت از اقتدار علمی حاصل میشود و ثروت اصلی هر کشور، مغزهای علمی آن هستند، اما نابغهای همچون استاد خوشنویس در اردبیل ناشناخته ماند و بنابراین امروز باید از نخبگان متوفی نیز یاد کنیم و مورد تکریم قرار دهیم.
استاندار اردبیل هم در این آیین گفت: اگر خواهان رشد و توسعه استان هستیم باید استادان و نخبگان را تجلیل کنیم و قدردان کسانی باشیم که برای رشد کشور و استان تلاش میکنند.
سیدحامد عاملی افزود: برای تکمیل زنجیره توسعه استان اردبیل باید به نخبگان بها بدهیم و در طول تاریخ نیز هر وقت به عالمان بها داده شده، زمینه رشد کشور فراهم شده است.
وی ادامه داد: اردبیل ظرفیت لازم برای قرار گرفتن در ردیف ۱۰ استان برتر کشور از جنبههای مختلف را دارد و برای تحقق این امر به حضور و بهرهمندی از ظرفیت نخبگان استان نیاز مبرم داریم.
مهدی داوری، رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل هم گفت: ۴۸ نفری که امروز تجلیل میشوند، از میان دانشمندان یک درصد جهان، استادان، پژوهشگران و دانشجویان برتر کشوری، مدالآوران المپیادهای دانشآموزی، مخترعان و نوآوران و دارندگان رتبه زیر ۱۰ کنکور انتخاب شدهاند.
وی افزود: بانک اطلاعاتی خوبی از سرآمدان علمی استان در ۱۰ سال اخیر گردآوری شده و به تاریج و در برنامههای آینده از دیگر بزرگان و نامداران علمی استان تجلیل خواهیم کرد.
او نگرانی عصر حاضر را گسست فرهنگی اعلام کرد و گفت: نسلهای قبلی ما به علم و خدمت به جامعه اولویت میدادند و باید برای ترویج و تعمیق آن روحیات ارزشمند در جامعه با الگوسازی نخبگان تلاش کنیم.
استان اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.