رئیس گروه ثبت و بررسی ایمنی و عوارض ناخواسته فراورده‌های سلامت محور، در گزارشی جامع از اقدامات صورت گرفته برای کاهش خطا‌های دارویی در کشور خبر داد.

مرجان کریمی قوانلو گفت: با تلاش‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر سامانه گزارش دهی آنلاین اشتباهات و عوارض دارویی توسعه یافته است.

وی از تدوین راهکار‌های پیشگیرانه از وقوع اشتباهات دارویی و انتشار آن به تمامی مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور از طریق معاونت‌های غذا و دارو و سامانه نسخه الکترونیک خبر داد و افزود: در سه سال اخیر بیش از ١٢٠ مکاتبه با عنوان راهکار‌های پیشگیرانه از وقوع اشتباهات دارویی اطلاع رسانی شده است.

کریمی تصریح کرد: این اقدام به منظور اطلاع رسانی علل وقوع اشتباهات دارویی و به کارگیری راهکار‌های پیشگیری از وقوع مجدد آنها و در نتیجه کاهش وقوع اشتباهات دارویی با هدف ارتقای ایمنی دارویی بیماران انجام شده است.

وی همچنین با اشاره به آموزش موارد راهکار‌های پیشگیرانه از وقوع مجدد اشتباهات دارویی توسط معاونت‌های غذا و دارو به حرف پزشکی، ادامه داد: تعداد گزارش‌های آنلاین ثبت شده در سامانه با ارتقا سامانه گزارش دهی عوارض و اشتباهات دارویی به منظور تسریع و تسهیل در امر گزارش دهی عوارض و اشتباهات دارویی و ارسال ۱۰۰ درصدی گزارش‌های آنلاین از اول تیرماه ۱۴۰۲ عملیاتی شده است.

به گفته کریمی، تعداد گزارش‌های آنلاین ثبت شده در سامانه از حدود ۷ هزار در سال ١٣٩٩ به بیش از ۱۵ هزار گزارش در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

وی تاکید کرد: همکاران جامعه پزشکی می‌توانند اشتباهات دارویی را با ذکر علل وقوع اشتباه و راهکار‌های پیشگیرانه از وقوع آنها در سامانه گزارش عوارض و اشتباهات دارویی ثبت و ارسال نمایند.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۳ ۳۱ مرداد ۱۴۰۳
هفته پیش رفتم درمانگاهی در تهران داروی سرماخوردگی از دکتر گرفتم خودش گفت ویروس جدیده ممکنه مشکل گوارشی پیدا کنی و شد دو روز پیش دوباره رفتم شیفت همان دکتربود مشکلم را گفتم یک قرص و یک کپسول و پودر او ار اس هم داد دو روز قرص را خوردم بدتر شدم حالا امروز قبل از خوردن سرچ کردم دیدم مسهل داده وقتی دکتر دارو نمیشناسه چطور طبابت میکنه؟ حالا میرم سراغ مدیر انجا
آخرین اخبار