سرهنگ رحیم پور گفت: با توجه به ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی، مصادیق عملی ارتکاب جرم تصرف عدوانی و حکم تصرف اراضی منابع طبیعی غالبا دیوارکشی، ساخت و ساز در اراضی ملی، تصاحب زمین با کاشت درخت، صحنه سازی از قبیل پیکنی، دیوارکشی، تغییر حد فاصل، امحای مرز، کرتبندی، نهرکشی، حفرچاه، غرس اشجار و زراعت و ... میباشد.
وی با اشاره به اینکه حفاظت از اراضی ملی و انفال جزو وظایف ذاتی و جدایی نشدنی یگان حفاظت از منابع طبیعی میباشد، افزود: هیچ گونه مماشاتی با متصرفین و تخریب کنندگان اراضی ملی صورت نمیگیرد و یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با حمایت دستگاه قضایی و هماهنگی نیروهای انتظامی با هر گونه تعرض به عرصههای منابع طبیعی برخورد جدی می کند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان بیان داشت: ۲۹۰ هزار متر مربع از اراضی ملی منطقه گلومک شهرستان کرمان که با حفر کانال تصرف شده بود با اخذ دستور مقام قضایی و پیگیری ادارات حقوقی و پاسگاه ویژه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان رفع تصرف و به بیت المال برگشت داده شد.
وی افزود: با توجه به وسعت زیاد اراضی ملی در استان کرمان و تعداد کم نیروهای حفاظتی سعی می شود از ظرفیتهای مردمی در قالب همیاران طبیعت، انجمنهای مردم نهاد و ... در حفاظت و احیای منابع طبیعی استفاده شود.
سرهنگ رحیم پور تصریح کرد: بدین منظور انتظار داریم مردم فهیم و طبیعت دوست استان در صورت مشاهده هر گونه تخریب، تصرف، آتشسوزی، قاچاق چوب، گیاهان دارویی و محصولات جنگلی و ... مراتب را با شماره گیری کدهای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ امداد جنگل و مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان که به صورت شبانه روزی آماده دریافت اخبار و گزارشهای مردمی میباشند، اطلاعرسانی کنند تا از ورود خسارتهای جبران ناپذیر به انفال جلوگیری شود.