حمیدرضا حبیبی در پاسخ به دلایل تشدید قطعی برق در کرمان گفت: با افزایش دما در تابستان امسال و رشد مصرف برق، نیروگاههای برقآبی کشور که ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید داشتند به مرور تا نیمه شهریور از مدار خارج شدند و این در حالی است که وجود این نیروگاهها عامل مهمی در کنترل میزان فرکانس برق هستند.
وی افزود: برخی از نیروگاههای حرارتی نیز که در تابستان با تمام ظرفیت کار میکردند به دلیل تعمیرات از مدار خارج شدند.
حبیبی بیان کرد: سه روز گذشته مجدد با گرمای هوا مواجه شدیم، اگرچه مصرف برق به اندازه تابستان نیست، اما به دلایلی که ذکر شد و کاهش تولید فرکانس شبکه به محدوده غیرمجاز وارد میشود، مرکز دیسپاچینگ و کنترل شبکه برای مدیریت فرکانس از حذف و کنترل بار استفاده میکند که باعث خاموش و قطعی برق میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به پیشبینیها طی ۲ روز آینده آخرین روزهایی است که قطعی برق (در این محدوده زمانی) داشته باشیم و وضعیت شبکه برق به حالت عادی بر میگردد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان در پاسخ به پرسشی درباره اینکه باتوجه به وضعیت تولید در کرمان چرا استان درگیر این میزان خاموشی است و آیا دیگر استانها نیز همین خاموشی را دارند، تاکید کرد: شرایط خاموشیها در کل کشور یکسان است و فقط برای کرمان نیست؛ تلاش میشود وضعیت شبکه برق با حفظ مساوات برای تمام نقاط مدیریت شود.
حبیبی اظهارکرد :البته ممکن است برخی اوقات خاموشیها مربوط به مشکلات پیشبینی نشده برای شبکه مثل خرابی ترانسفورماتور یا خطوط داخل شبکه اتفاق بیافتد.
وی اظهار کرد: تامین برق در زمستان منوط به تامین گاز نیروگاهها است که در این مورد تامین گاز بخش خانگی در اولویت قرار دارد.
حبیبی گفت: مردم میتوانند با مدیریت مصرف مانند خاموشی لامپهای اضافه یا استفاده نکردن از وسایل برقی پرمصرف در ساعات اوج بار، از ناترازی برق جلوگیری کنند تا پاییز و زمستان به لحاظ تامین برق مشکلی نداشته باشیم.
مدیرعامل شرکت برق کرمان بیان کرد: تمامی نیروگاههای برق در استان کرمان در حال تولید و در مدار هستند، البته در ساعات مختلف به دلیل تفاوت بین تولید و مصرف ممکن است نوساناتی هم وجود داشته باشد.