فولادی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در ۶ ماه گذشته ۶۰۰ مجوز کارت شناسایی، پروانه تولید، اعلامیه تاسیس و پروانه تولید کارگاهی، هزار و ۱۵۹ مجوز تولید انفرادی و صنعتگری و ۲۸۴ مجوز تولید کارگاهی گروهی در استان صادر شده است و در این مدت ۳۴۰ دوره آموزشی برای رشتههای مزیت دار و بومی برگزار شد که سه هزار و ۳۶۷ نفر مهارتهای صنایع دستی را فرا گرفتند.
او از باز زندهسازی چهار رشته صنایع دستی در استان خبر داد و افزود: امسال تاکنون رشتههای سفره آردی، بخارا دوزی، پلاس بافی و نقش دوزی که در معرض فراموشی قرار داشتند، احیا شده است.
فولادی تصریح کرد: از ابتدای سال تا پایان شهریور ماه ۱۳۹ بازارچه موقت صنایع دستی با ۸۶۳ غرفه شامل بازارچههای نوروزی، ماه مبارک رمضان و مناسبهای دیگر در سطح استان راهاندازی شد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به شرکت در ۴۹ نمایشگاه مرتبط با صنایع دستی با مشارکت ۱۹۰ صنعتگر استان، اظهار کرد: همچنین در این مدت هشت رویداد مهم از جمله برگزاری نشست تخصصی تجاری سازی ویژه شاغلان صنایع دستی، نشست تخصصی ویژه فعالان صنایع دستی چرمی، نشست تخصصی با شرکتهای تعاونی مرتبط و فعال، آغاز عملیات اجرایی مرکز آموزش صنایع دستی طبس و افتتاح خانه نساجی شهر مود برگزار شده است.
او ادامه داد: مرکز آموزش صنایعدستی طبس در زمینی به مساحت هزار و ۳۸۰ مترمربع در یک طبقه و با اقتباس از معماری بومی منطقه و به شکل سنتی طراحی و در حال احداث است.
فولادی زیربنای این مرکز را ۶۰۰ متر مربع اعلام و عنوان کرد: امسال از محل منابع استانی هشت میلیارد ریال به این طرح اختصاص یافته است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی با اشاره به عقد چهار تفاهمنامه همکاری با اداره کل زندانها، بهزیستی، بسیج سازندگی و کمیته امداد گفت: این تفاهمنامهها به منظور فعالیتهای آموزشی خیرخواهانه و بشردوستانه و با نگاه شکوفایی استعدادها و ظرفیتهای موجود جامعه هدف در زمینه تولیدات سنتی و صنایع دستی بومی استان منعقد شده است.
او بیان کرد: همچنین تعداد پنج کارگاه صنایع دستی دوخت البسه محلی و کارگاه نساجی سنتی در مرکز استان، رنگرزی سنتی در قاین، تراش سنگ در شهر سه قلعه سرایان و کارگاه محصولات چرمی در طبس به بهرهبرداری رسیده است.
منبع: ایرنا