شفیعی گفت: پدافند غیرعامل در حوزه کشاورزی از اهمیت و حساسیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: سیاستهای وزارت جهادکشاورزی برای تامین امنیت غذایی و تامین غذای کافی و سالم برای جمعیت کشور علیرغم وجود محدودیت در منابع آب و خاک است.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه بخش کشاورزی به دلیل اینکه همواره در معرض آسیبهای جدی از قبیل سیل، زلزله، سرمازدگی و گرمازدگی قرار دارد متفاوت از دیگر بخش هاست گفت: فعالیتهای ما در حوزه پدافند غیرعامل به سه بخش تقسیم میشود در حوزه تولید محصولات دامی، زراعی، شیلات، باغی و ... ضروری است تا پیش آگاهی انجام شود و مراقبتهای ویژهای در سطح استان اتفاق بیفتد. در این حوزه کلینیکهای گیاه پزشکی دولتی و خصوصی راه اندازی شده است که در سیستم اداری در قالب مدیریت حفظ نباتات و در بخش خصوصی زیر نظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت میکنند.
وی در خصوص عملکرد این مجموعه در زمینه قرنطینه واردات و صادرات در حوزه کشاورزی گفت: در این حوزه کارشناسان دولتی و خصوصی در گمرکات مستقر هستند و با رصد و پایش عوامل مشکوک قرنطینهای و همکاری با مرزبانی زیستی پدافند غیرعامل استان از طریق ایستگاههای قرنطینهای نباتی مستقر در شهرستانهای تبریز، جلفا، مراغه و بناب وظایف خود را انجام میدهند.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: آزمایشگاههای تخصصی تشخیص آفات، بیماریهای گیاهی و دامی در بخشهای دولتی و خصوصی در استان راه اندازی و تاسیس شده است که برخی از آنها در مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، برخی در خود سازمان جهادکشاورزی استان و برخی نیز در بخش خصوصی مستقر هستند و فعالیت میکنند.
شفیعی از برگزاری بیش از هزار دوره آموزشی پدافندی و ترویجی خبر داد و افزود: در این دورهها تلاش کردیم تا تولیدکنندگان بتوانند مسائل روز مطرح در سطح استان را به عنوان آفات و بیماریها بشناسند با آن مبارزه کنند.
وی حفاظت فیزیکی ساختمانها را از دیگر اقدامات در حوزه پدافند غیرعامل دانست و گفت: علاوه بر اینکه ساختمانهای سازمان مورد حفاظت قرار میگیرند انبارهای استراتژیکی در تبریز و سایر شهرستانها داریم که به صورت کامل تحت حفاظت قرار دارند.