یگانه اشرفی، کارشناس تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، در پاسخ به اینکه پر نمک ترین غذاها کدامند عنوان کرد: با اینکه بسیاری از مردم تصور می کنند چیپس و پاپ کرن بیش ترین میزا نمک را دارند اما متخصصان تغذیه متوجه شدند مقدار نمک در بعضی از غذاهای معمولی بسیار بیشتر از آن چیزی است که قبلاً تصور می شد.
وی در ادامه مطلب خود افزود: تحقیقات نشان می دهد انواع مختلف نان، پیتزا، سوپ ها، ساندویچ ها مانند چیز برگر، پنیر ، پاستا، چیپس و پاپ کورن از پر نمک ترین غذاهای روزانه هستند و تقریباً 44 درصد از کل سدیم وارد شده به بدن به واسطه مصرف این غذاهاست.
اشرفی تصریح کرد: سدیم یکی از اصلی ترین عوامل بالا برنده
فشار خون در بین مردم است که خطر حمله قلبی و سکته را به شدت افزایش می دهد.
وی در ادامه گفت: در حالی که حداکثر میزان مجاز مصرف نمک در یک روز کامل یک قاشق چای خوری است.
اشرفی تشریح کرد: البته در افراد مبتلا به فشار خون همین میزان هم مجاز نیست و آنها حتی باید کمتر از 1 قاشق چای خوری در کل یک روز مصرف کنند.
وی خاطر نشان کرد: بهترین راه کاهش مصرف نمک دوری گزیدن از غذاهای آماده، دقت در برچسب اطلاعات مواد غذایی و مصرف مقدار زیادی میوه و سبزی های تازه است./عط