به گزارش
گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دكتر فرناز اهدايي وند جراح و متخصص زنان و زايمان با بيان اين مطلب اظهار داشت:
ديابت بارداري در نيمه دوم حاملگي ايجاد مي شود عموما بعد از ختم حاملگي برطرف مي شود.
وي افزود: در اين بيماري احتمال افزايش
فشارخون بارداري (مسموميت بارداري) درشت بودن نوزاد، زردي دوران نوزادي و نيز كاهش قند خون نوزاد بعد از تولد افزايش مي يابد.
دكتر اهدايي وند به خانم هاي باردار مبتلا به ديابت توصيه كرد: حتما غذا را در حجم كم و به دفعات بيشتر ميل كنند و در هيج وعده اي بيش از حد غذا نخورند.
مدير گروه بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: لازم است در برنامه غذايي خود از همه گروه هاي غذايي به شكل متنوع و متعادل استفاده كرده و مصرف غذاهاي چرب و سرخ كرده را كاهش دهند.
وي مصرف روزانه مواد غذايي
فيبردار مانند حبوبات، سبزي،ميوه و نان هاي سبوس دار مانند سنگك را در كاهش قند خون موثر عنوان كرد و گفت: بهتر است اين افراد مواد غذايي با قند پايين مانند نان بربري، نان تافتون، سنگك، لپه، عدس و لوبيا قرمز را جايگزين مواد غذايي با قند بالا مانند لواش ماشيني،باقلا بدون پوست، هويج و
سيب زميني كنند.
اين متخصص زنان و زايمان در ادامه با بيان اين كه چاقي يكي از عوامل خطر ابتلا به مسموميت هاي بارداري است، گفت: مسموميت بارداري با افزايش فشارخون، وجود
پروتئين در ادرار و ورم بعد از هفته بيستم بارداري مشخص مي شود و مسموميت بارداري اغلب در اولين حاملگي و در سنين زير 20 يا بالاي 35 سال بيشتر اتفاق مي افتد./عط