به گزارش خبرنگار
باشگاه خبرنگاران؛ امروزه می توان کسوف و خسوف را با دقت بسیار بالا برای سالهای متمادی پیش بینی کرد اما اکثر منجمان قدیم و جدید در این امر هم نظرند که به علت پیچیدگی گردش ماه به دور زمین و سایر مشخصه های ماه پیش بینی رویت هلال ماه می تواند دستخوش حدس و خطا نیز باشد ویا به عبارت دیگر قرنهاست که در مورد رویت هلال ماه تحقیق شده اما هیچ کسی نمی تواند ادعا کند که معیارهای موجود خالی ازخطا نیستند.
حال براساس محاسبات منجمان كشورمان هلال ماه 29 رمضان در شامگاه 28 مرداد1391 و پس از غروب خورشید، در تمام پهنه ایران غیر قابل رویت است، بنابراين برای رویت آن باید ساعاتی قبل از غروب خورشید، اقدام به رصد هلال در روز کرد. با رویت شدن هلال در روز، فردای آن روز یعنی یکشنبه 29 مرداد اول ماه شوال است و ماه رمضان امسال 29 روزه میشود اما امكان اينكه اين ماه رويت نشده و دوشنبه عيد باشد نيز وجود دارد.
علی ابراهیمی سراجی، رویت گر هلال ماه در گفتگو با خبرنگار گروه دانش های روز باشگاه خبرنگاران گفت: هلال ماه شوال به دلیل نزدیکی آن به افق و گرد و غبار موجود در هوا درشامگاه شنبه قابل رویت نیست و تنها در روز در آسمان با ابزار اپتیکی احتمال رصد آن وجود دارد. البته اين هلال باريك تنها يك درصد از روشني قرص ماه را دارا خواهد بود. جايگاه این هلال در سمت چپ خورشید با فاصله زاویه ای 11 درجه بوده و به دليل وجود خورشيد در آسمان رويت آن با چشم غير مسلح بايد با احتياط و در نظر گرفتن مسائل ايمني براي سلامت چشم صورت گيرد./ط