با وجود آنکه امروز سردبیر برنامه «نیوزنایت» بی‌بی‌سی به دلیل سرپوش گذاشتن بر اتهامات وارده به مجری معروف این شبکه مجبور به کناره‌گیری شد، نخست‌وزیر انگلیس معتقد است بی‌بی‌سی باید به سوالات، جدی پاسخ بگوید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، خبرگزاری رویترز نوشت:

سردبیر یکی از معروف‌ترین برنامه‌های خبری شبکه بی‌بی‌سی در پی سرپوش گذاشتن بر رسوایی اخلاقی مجری مشهور این شبکه، مجبور به کناره‌گیری شد.

«پیتر ریپون» سردبیر برنامه معروف «نیوزنایت» است و خود اذعان کرده است که چندی پس از مرگ «جیمی ساویل»، مستندی مربوط به ادعاهای مطرح شده در مورد وی را کنار گذاشته و از پخش آن جلوگیری کرده است. او اعلام کرده است که برای کنار گذاشتن این برنامه از سوی مدیران خود در بی‌بی‌سی تحت فشار بوده است.

فارس به نقل از رویترز افزود:«جیمی ساویل» یکی از برجسته‌ترین مجریان بی‌بی‌سی در دهه 70 و 80 میلادی بوده و اخیرا مشخص شده است که وی در زمان فعالیت خود به ده‌ها کودک و نوجوان تجاوز جنسی کرده است. ساویل در سال 1990 نشان شوالیه را از ملکه الیزابت دریافت کرده بود.

انتشار این خبر به رسوایی بزرگی برای شبکه بی‌بی‌سی بدل شده و برخی نظیر «جان سیمسون» که از مجریان قدیمی بی‌بی‌سی است، این رسوایی را بدترین بحران 5دهه اخیر این شبکه دانسته‌اند.

ریپتون در مطلبی در وبلاگ خود تلاش کرد تا این اقدام خود را توجیه کند. وی در این مطلب گفته است که این برنامه را به این دلیل کنار گذاشته که به زمان‌بندی برنامه‌های بی‌بی‌سی لطمه می‌زده، چراکه همزمان با برنامه‌های بزرگداشت ساویل در سال 2011 بوده است.
اما بی‌بی‌سی با رد این توضیحات آورده است: «توضیحی که سردبیر در مورد تصمیمش در مورد کنار گذاشتن برنامه، در وبلاگ خود آورده، از برخی جنبه‌ها نادرست و ناقص است».

رسوایی بی‌بی‌سی کامرون را هم به انتقاد واداشت

البته بی‌بی‌سی تلاش کرده با این بیانیه تمام مسئولیت را به گردن کارمند خود بیندازد و عملا بار این رسوایی را از شانه خود بردارد. با این وجود حتی دیود کامرون نخست‌وزیر انگلیس هم نسبت به توضیحات بی‌بی‌سی قانع نشده و خواستار توضیحات بیشتر این شبکه در مورد اتهامات وارد شده به ساویل، شده است.

وی گفته است که بی‌بی‌سی باید در مورد اتهامات جنسی وارده به یکی از معروفترین ستارگانش و همچنین تلاش برخی از مدیران این شبکه برای سرپوش گذاشتن بر این اتهامات، به سوالات جدی پاسخ دهد.

با صحبت‌های کامرون در این مورد، فشارهای وارده به «جورج انتویستل» مدیر بی‌بی‌سی بیش از پیش افزایش یافته است.

کامرون در صحبت‌های خود در این رابطه گفته است: «اتفاقاتی که امروز رخ داد نگران‌کننده است، چراکه بی‌بی‌سی روایت مربوط به چرایی کنار گذاشته شدن برنامه «نیوز‌نایت» در مورد جیمی ساویل را کاملا تغییر داده است».

پرونده رسوایی ساویل

پلیس انگلیس اعلام کرد که «جیمی ساویل» که در سال 2011 در سن 84 سالگی از دنیا رفت، حداقل به 25 دختر نوجوان که برخی از آنها 13 سال بیشتر نداشتند تجاوز کرده است.

پرونده فساد اخلاقی ساویل اکنون موجی از شکایت و بی‌اعتمادی را در میان مردم انگلیس ایجاد کرده است و حتی برخی مردم معتقدند که شبکه بی‌بی‌سی از فساد اخلاقی وی در طول چند دهه فعالیت در این شبکه باخبر بوده اما آن را پنهان کرده است.

رسوایی جنسی ساویل تنها هفته گذشته و بعد از شکایت برخی از قربانیان این پرونده افشا شد. بر پایه این گزارش، تعدادی از زنان انگلیسی با شکایت به دادگاه اعلام کرده‌اند که در دوران نوجوانی هنگام شرکت در برنامه‌های این مجری از سوی وی اغفال شده‌اند. برخی از قربانیان نیز اذعان کرده‌اند که ساویل در داخل ساختمان شبکه بی‌بی‌سی به آن‌ها تجاوز کرده است. تاکنون 8 زن انگلیسی رسما کیفرخواست جنایی علیه ساویل ارائه کرده‌اند.

برخی از این قربانیان به بازپرس پرونده گفته‌اند که در دوران اوج شهرت ساویل در سال‌های دهه هفتاد و هشتاد میلادی، سوء استفاده جنسی از دختران نوجوان در شبکه بی‌بی‌سی رواج داشته و برخی دیگر از مجریان مشهور این شبکه نیز به این کار مبادرت می‌کرده‌اند.

«پیتر اسپیندلر»، مسوول این پرونده در پلیس انگلیس، اذعان کرده است که تعداد شاکیان این پرونده روز به روز بیشتر می‌شود. وی همچنین گفته است که هشت نفر شاکی رسمی این پرونده در زمانی که هتک حرمت شده‌اند، 13 تا 16 سال داشته‌اند.

منبع: جام نیوز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.