آیین سنتی « ناردُنگ ( رب گیری انار ) » در استان چهارمحال و بختیاری آغاز شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد :

همه ساله، زنان بختیاری در روستای دورک اناری، از اواخر آبان تا اواسط آذرماه، بر اساس سنن دیرینه ناردنگ، دیگ های رب پزی خود را بار می گذارند.
در این مراسم سنتی، زنان دورک اناری با تشکیل گروه های چند نفره کار رب گیری از انار را آغاز می کنند.
فرایند رب گیری انار در بین زنان دورکی شامل؛ دانه کردن انار، آب گیری دانه های انار و پخت آب انار و رب گیری از آن است.

زنان دورکی در رب گیری خود، از چاشنی های گیاهی محلی استفاده می کنند که عطر و طعم خاصی به رب انار می دهد.
همه ساله، به طور متوسط بیش از 12 تن رب انار در استان چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار می شود و بیش از 80 درصد از رب انار دورک اناری، در استان های اصفهان، تهران و خوزستان به فروش می رسد.
روستای دورک اناری از توابع شهرستان کیار در استان چهارمحال و بختیاری، مهمترین مرکز تولید انار این استان است.

در این روستا، هزار هکتار باغ انار وجود دارد که امسال، باغداران دورکی موفق به تولید 800 تن انار شدند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: تولید انار در دورک، امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 20 درصد افزایش دارد.
صفدر نیازی افزود: امسال، 500 تن از انار دورک اناری، به صورت تازه خوری، روانه بازارهای استان چهارمحال و بختیاری شد.
وی گفت:‌ حدود 80 درصد از خانواده های روستای 2 هزار نفری دورک اناری، از طریق باغات انار امرار معاش می کنند.
این روستای زیبا که در 120 کیلومتری شهرکرد قرار دارد به لحاظ کوچه باغ های اناری و آیین سنتی ناردنگ، همه ساله، میزبان خیل گردشگرانی از سراسر کشور و بویژه استان های همجوار نظیر اصفهان و خوزستان است./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.