ورود سپاه «عمر بن سعد» به سرزمین کربلا، عزل «امیرکبیر» صدراعظم «ناصرالدین شاه»، تولد «لویی ژاک داگر» مبتکر فن عکاسی، مرگ «فریدریش مسمر» روانشناس آلمانی و مُبدع هیپنوتیزم، و ... از مهمترین رخدادهای تاریخ امروز است.
به گزارشمجله
شبانه باشگاه خبرنگاران،امروز شنبه
28 آبان 1391 خورشیدی برابر با 3 محرم 1434 هجری و 18 نوامبر 2012 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخ امروز
از این قرار است:
عزل «امیرکبیر» صدراعظم «ناصرالدین شاه» در پی بدگویی دشمنان داخلی و خارجی (1230 ش) با مرگ محمدشاه قاجار، میرزا محمدتقی خان فراهانی معروف به امیرکبیر، تلاش زیادی برای به سلطنت رساندن ناصرالدین شاه به عمل آورد. با آغاز پادشاهی ناصرالدین شاه، امیرکبیر نیز به صدارت عظمی دست یافت. استقلال نظر و خدمات عمومی و به طور کلی، سیاست داخلی و خارجی امیرکبیر که در جهت منافع و مصالح کشور بود، در محیط دربار و اجتماع رجال و شاهزادگان و وابستگان و حقوق بگیران بیگانه، قابل قبول و مورد پسند نبود. آنها که از اقدامات امیرکبیر رنجیده بودند، برای متوقف کردن امیرکبیر دست به هر کاری زدند ولی چون او را مستقیم و مستقل یافتند، اتهامات زیادی را به صورت شایعه به او وارد ساختند.
شاه بیست ساله و جوان در ابتدا به این بدگوییها توجهی نمیکرد اما کمکم به امیر سوءظن پیدا کرد و او را در 28 آبان 1230 ش از صدارت عزل نمود. اما در این میان بدگویی دیگران تا آنجا ادامه یافت که شاه وحشتزده، با عزل امیر از تمامی مقامها، او را به کاشان تبعید نمود. پس از مدتی فرمان قتل امیرکبیر نیز صادر شد و سرانجام امیر را در بیستم دی ماه 1230 ش در حمام فین کاشان به قتل رساندند.
تاسیس جبهه ملی چهارم (1356 ش) در سال 1356 ش که محمدرضا پهلوی، به اشاره آمریکا، فضای باز سیاسی جدید خود را اعلام کرد، جبهه ملی چهارم با پیشگامی شاپور بختیار در 28 آبان 1356، با عنوان اتحاد نیروهای جبهه ملی ایران و همکاری سه حزب ایران، حزب ملت ایران و جبهه سوسیالیستهای نهضت ملی ظاهر شد. بختیار، سرکرده این جبهه در اواخر عمر رژیم پهلوی برای نگهداشتن نظام طاغوت، به نخست وزیری دست یافت ولی با پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم پهلوی، عمر این جبهه نیز چندان دوام نیاورد و مدتی بعد، از هم پاشید.
روز آزاد شدن حضرت «یوسف (ع)» از زندان و استحباب روزه برای رفع هر گرفتاری روز سوم ماه محرم روزیست که حضرت یوسف (ع) از زندان بیرون شده. در مفاتیح الجنان روایتی نقل شده که هرکه آنروز را روزه دارد، آسان فرماید حقتعالی بر او کارهای مشگل را و برطرف کند از او اندوه را و دعایش مستجاب گردد.
ورود سپاه «عمر بن سعد» به سرزمین کربلا (61 ق) پس
از آن که حرّ بن یزید، امام حسین (ع) و یارانش را در سرزمین کربلا در
محاصره خویش قرار داد و مانع حرکت آنان گردید، عبیداللَّه بن زیاد عامل
یزید در کوفه، فرماندهی سپاه یزید را بر عهده عمر بن سعد گذاشت. عمر بن سعد
در روز جمعه سوم محرمالحرام سال 61 قمری به همراه چهار هزار نیروی جنگی
وارد کربلا شد و فرماندهی آنان را بر عهده گرفت. عمر بن سعد پیش از واقعه
کربلا، منصب حکومت «ری» را از عبیداللَّه گرفته بود ولی با مخالفت
اباعبداللَّه الحسین (ع) با یزید و امتناع از بیعت و حرکت آن حضرت به سوی
کوفه، عبیداللَّه، حکومت «ری» را مشروط به خاتمه بخشیدن به قضیه امام حسین
(ع) نمود.
عمر بن سعد به خاطر دستیابی به حکومتِ منطقه وسیعِ ایالت
«ری» - که هرگز به آن نایل نیامد - فرماندهی سپاه یزید را پذیرفت و مرتکب
جنایت بزرگ غیرانسانی شد. از روزی که عمر بن سعد وارد سرزمین کربلا شد،
پیوسته لشکریانی از سوی عبیداللَّه بن زیاد برای وی فرستاده میشد. بنابر
روایتی تا ششم محرم، متجاوز از 20000 نفر در سپاه عمر بن سعد گرد آمدند.
دعوت جهانی اسلام توسط پیامبر اکرم (7 ق) پس از تثبیت اسلام در مدینه و نواحی اطراف آن، پیامبر اکرم (ص) به حکم صدور جهانی اسلام به نقاط دیگر دنیا، با ارسال نامه به پادشاهان و امپراتوران زمان، رسماً دعوت به اسلام را آغاز کرد. مورّخین، تعداد نامههایی را که رسول گرامی اسلام (ص) در این زمان ارسال فرمود، بین 12 تا 26 نامه ذکر کردهاند. مخاطبین نامهها نیز پادشاهان و فرمانروایان روم، ایران، حبشه، بحرین، یمن و برخی دیگر از سرزمینهای بزرگ آن عصر بودند و هر کدام از آنها به گونهای نسبت به دعوت حضرت رسول، واکنش نشان دادند. چند سال پس از این دعوت، دین اسلام، گسترش چشمگیری یافت.
تولد «لویی ژاک داگر» مبتکر فن عکاسی (1789 م) «لوئی
داگر» نقاش، مخترع و فیزیکدان بزرگ فرانسوی چشم از جهان فرو بست. لویی
داگر در زمان حیات خود اختراعات بزرگی کرد که دومین عکاسی از آن جمله است و
اولین عکس روشن و واضح را نیز او برداشت. لویی داگر که اختراع خود را
همزمان با اکتشافات «نیسفورینه پس» انجام داد، به سال 1789 میلادی در شهری
به نام «کورمی» متولد شده بود.
مرگ «فریدریش مسمر» روانشناس آلمانی و مُبدع هیپنوتیزم (1815 م) فریدریش
آنتوان مُسمِر در 23 مه 1734 م در اتریش به دنیا آمد. در رشته پزشکی از
دانشگاه وین فارغ التحصیل شد و به طبابت پرداخت. مسمر در جریان معالجه،
روشی را برگزید که در آن، با استفاده از خواص آهنربای معمولی و سپس با کمک
مغناطیس حیوانی، با لمس کردن بیمار با دست، او را درمان میکرد. روش
ابداعی مسمر باعث اخراج او از وین و سفرش به پاریس شد. روش درمانی او که
امروزه به هیپنوتیزم معروف است با تلقین بیمار همراه بود.
قواعد
علم مسمریسم در کلیات بر اصول مانیهتیسم استوار است که شامل نیرویی در بدن
انسان و برخی از حیوانات است که اصل و ذات آن ناپیداست اما به واسطه اثرها
و خاصیتهایی که دارد، پی به وجود آن بردهاند. به عبارت دیگر، موجی است
که از بدن انسان خارج میشود و از یکی به دیگری اثر میکند. مرکز این نیرو
بیشتر در چشم است و کسانی که دارای این نیرو میباشند میتوانند دیگران را
تحت تاثیر قرار دهند و آنها را مطیع اراده خود سازند و یا به خواب
مغناطیسی ببرند. فریدریش مسمر سرانجام در هجدهم نوامبر 1815 م در 81 سالگی
درگذشت.
رحلت اندیشمند مبارز، علامه «شیخ محمدجواد شرّی» (1373 ش) حاج شیخ محمدجواد شرّی در حدود سال 1291 ش در لبنان به دنیا آمد. پس از پشت سر گذاشتن دوران کودکی و نوجوانی، به حوزه علمیه نجف شتافت و درمحضر بزرگانی همچون حضرات آیات سیدابوالحسن اصفهانی، محمدحسین غروی اصفهانی، میرزای نایینی، آقاضیاءالدین عراقی وابوالحسن مشکینی، به مدارج بالای علمی دست یافت. سپس به لبنان بازگشت و مورد علاقه علامه کبیر، سیدشرفالدین عاملی قرار گرفت و پس از چندی برای نشر و گسترش معارف اسلام و ترویج مذهب اهل بیت (ع) راهی آمریکا شد و در شهر دیترویت در ایالت شیکاگو به سرپرستی و هدایت شیعیان و تالیف و تصنیف و خدمات مذهبی و سخنرانی پرداخت واین کار بیش از چهل سال به طول انجامید. او نخستین کسی بود که ندای تشیع را در آمریکا به گوش همگان رسانید و عزاداری امام حسین را در آن کشور رایج ساخت. علامه شرّی در حمایت از انقلاب اسلامی ایران در آمریکا نقش بسزایی داشت. این دانشمند فرزانه همچنین سالها به برنامه هفتگی اسلامی رادیو آمریکا؛ ایجاد وحدت و روح همیاری مشترک در میان اعراب، آفریقاییها و لبنانیهای ساکن غرب؛ تلاش در جهت لغو تعصبات مذهبی و تاسیس بیمارستان کودکان همت گماشت. امیرالمؤمنین (ع) اسوه وحدت، شیعه و تهمتهای ناروا، الخلافة فی الدستور الاسلامی (انگلیسی) و... از تالیفات او هستند. سرانجام ایشان پس از نزدیک به 82 سال، در اواخر آبان 1373 سر به تیره تراب سپرد.
تعطیلی مجلس شورای ملی در پی اولتیماتوم روسیه به مجلس در زمان احمدشاه (1330 ق) به دنبال درخواست روسیه مبنی بر اخراج مورگان شوستر، مستشار اقتصادی آمریکا از ایران، غوغایی در کشور به راه افتاد که به تحریم کالاهای روس و انگلیس از طرفِ پیشوایان روحانی منجر گشت. مجلس در برابر این اولتیماتوم روسیه مقاومت کرد ولی چون دولت وقت تحت فشار روس و انگلیس بود، نتوانست مقاومت کند و در سوم محرم 1330 ق، مجلس را تعطیل کرد. در نتیجه، مواد اولتیماتوم قبول شد و مورگان شوسترِ آمریکایی ایران را ترک نمود. از آن پس دست نشاندگان بلژیکی بر خزانه داری کل کشور به جای شوستر مسلط شدند.
آغاز عمليات ظفر 4 در منطقه دهوك توسط سپاه(1366ش)
عمليّات ظفر4 در تاريخ 28/8/66، با رمز مبارك «يارسولالله(ص)» به تلافي شرارت هاي رژيم عراق در بمباران مناطق غيرنظامي بويژه بيمارستان شهر دهوك و با هدف انهدام تأسيسات اقتصادي و نظامي دشمن در منطقه عمليّاتي استان دهوك آغاز ميشود.
28 آبان در هشت سال دفاع مقدس ادامه درگیریهای پراکنده و اجرای آتش در سوسنگرد 59 ادامه رکود در خطوط عملیاتی و شناسایی از نزدیک نیروهای خودی درگیری سپاه با چتههای دمکرات در تکاب 63 درگیری شدید کومهله و دمکرات در اورامانات وجود نشانههایی دال بر استفاده نظامی عراق از جزایر کویت علیرغم تکذیب مقامات کویتی
برخی از رویدادهای 18 نوامبر 1421: یک توفان دریایی که در دریای شمال بوجود آمده بود دیواره ساحلی هلند در منطقه زیدازه را ویران ساخت و بیش از 9 هزار تن از میان برد. 1918: گروهی از لاتویایی ها با استفاده از فرصتی که انقلاب بلشویکها در روسیه برایشان فراهم ساخته بود اعلام استقلال کردند و از امپراتوری روسیه جدا شدند.