احسان عباسي در گفتگو با
خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، با بيان اينکه ترور بيرحمانه گروهک فرقان در بيستوهفتم آذر سال 58 منجر به شهادت شهيد مفتح شد، اظهارداشت: دکتر مفتح تحصيلات حوزوي خود را در قم شروع کرده و دکتراي فلسفه خود را از دانشگاه اخذ کرد و همواره تعامل خوبي با دانشگاه داشت و با توجه به اينکه در سال 1340 مقالهاي با عنوان «وحدت مسجد و دانشگاه» از ايشان منتشر شده بود، روز وحدت حوزه و دانشگاه به نام ايشان رقم خورد.
وي با بيان اينکه حضرت امام خميني(ره) همواره تاکيد داشتند که بين حوزويان و دانشگاهيان نزاع پيش نياد، تصريح کرد: سه عامل قبل از انقلاب باعث وحدت حوزه و دانشگاه شد، يکي نقد و احياي تفکر اسلامي توسط علامه طباطبايي پايهگذاري شد عامل دوم جريان چپ بود که بازگشت به خويشتن و مقابله با غرب را مطرح کرد که اين مسأله توسط دکتر شريعتي و جلالآلاحمد مطرح شد و جريان سوم دکتر مطهري بود که کلام و جريان جديدي را با نگرش ويژهاي نسبت به اسلام و فلسفه به وجود آورد.
دبير تشکيلات اتحاديه سوم دانشگاه آزاد اضافه کرد: شهيد مفتح مسائل روز را ميشناخت و به دانشگاه توجه ويژهاي داشت و لذا مقام معظم رهبري در مورد وي فرمودند که شهيد مفتح خود را در حوزه محدود نکرده بود.
عباسي حوزه و دانشگاه را دو نظام آموزشي واحد دانست که تنها در ساختار با هم تفاوت دارند و افزود: تلفيق علوم حوزوي و دانشگاهي نيازمند يک تحول دانشي است بايد صورت گيرد.
وي با تاکيد براينکه تلفيق علوم حوزوي و دانشگاهي نيازمند شناسايي موانع موجود است، اظهارداشت: افرادي در جامعه هستند که قائل به وحدت حوزه و دانشگاه نيستند، چرا که وحدت حوزه و دانشگاه نقطه مقابل جدايي دين از سياست است که بعضي اين را قبول ندارند.
دبير تشکيلات اتحاديه سوم دانشگاه آزاد مانع ديگر بر سر راه وحدت حوزه و دانشگاه را تصوير نادرستي که متوليان از اين مسأله ارائه دادهاند دانست که ناخودآگاه به اين وحدت لطمه ميزند.
عباسي گفت: با توجه به تاکيدهاي مقام معظم رهبري مبني بر اسلامي شدن دانشگاه، احياي علوم اسلامي تعامل بيشتر حوزه و دانشگاه را ميطلبد.
اين فعال دانشجويي با بيان اينکه حضور حوزويان در محيط دانشگاه و دانشگاهيان در حوزه امري بود که شايد در ابتداي انقلاب براي تبادل افکار صورت ميگرفت، خاطرنشان کرد: هم اکنون با گذشت بيش از 30 سال بايد اين تعاملها عمق بيشتري به خود بگيرد و به حدي از تعامل و ارتباط برسيم تا دانشگاهيان بتوانند در حوزه نظريات و ديدگاههاي خود را بيان کنند و از علوم حوزوي و علماي حوزه براي اسلامي کردن علوم استفاده کنند.
وي با بيان اينکه بايد در وحدت حوزه و دانشگاه از سطحي نگري خودداري شود، تصريح کرد: بايد بتوانيم از فلسفه حوزه در دانشگاه استفاده کنيم و دانشگاهيان بتوانند تزهاي خود را براي بررسي به حوزويان بدهند و اين امر با تشکيل کارگروههاي قوي از اساتيد واجد شرايط و متخصص ممکن ميشود.
عباسي با تاکيد بر اينکه نبايد فراموش کنيم که دانشگاه يک نهاد وارداتي است که با تاسيس دانشگاه تهران به کشور وارد شد، بيان داشت: با در نظر گرفتن اينکه با ورود دانشگاه به کشور بحث دانشگاه اسلامي مطرح نبوده و ساختار علوم با مباني غربي پايهگذاري شده تحقق اسلامي شدن علوم نيازمند زمان است؛ علاوه بر اينکه کارهايي که تا به حال در اين زمينه انجام شده، نيز بسيار چشمگير و قابل توجه است.
دبير تشکيلات اتحاديه سوم دانشگاه آزاد در پايان خاطرنشان کرد: انقلاب ما در دوران تکامل خود همواره با شيطنتهايي از سوي دشمنان و بدخواهان همراه بوده و لذا روند برخي اصلاحات با کندي صورت گرفته است که اميدواريم با همت مسئولان و دانشجويان هر چه زودتر به اين مهم دست يابيم.
انتهاي پيام/