به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، سایت صدای آمریکا(VOA) نوشت: «گروهی از فعالان تبتی با هدف تلاش برای پایان دادن به جریان خودسوزی شهروندان در تبت، با مراجعه به دفترچندین تن از نمایندگان کنگره آمریکا از آنها کمک خواستند. این عده از فعالان حقوق بشر تبت از اعضای کنگره خواسته اند تا نامه آنها خطاب به باراک اوباما را امضا کنند. این نامه درخواست همکاری از رئیس جمهوری آمریکاست برای اقدام با هدف خاتمه خودسوزی شهروندان در تبت.»
این سایت ادامه داد: «فعالان حقوق بشر تبت معتقدند که بیش از ۶ دهه سلطه چین، بسیاری از تبتی ها را به ستوه آورده و آنها را به خودسوزی که نشانی از اعتراض آنها به شرایط جامعه شان است، می کشاند. خودسوزی جریانی است که طی سه سال اخیر به شکلی فزاینده در تبت رواج یافته. خیابان های تبت هر ازگاه شاهد خودسوزی شهروندان تبتی است.»
صدای آمریکا در راستای تعریف و تمجید از بودایی ها که رهبر آنها، دالای لاما، از همپیمانان نزدیک به آمریکاست، افزود: «خودسوزی در تبت از سال ۲۰۰۹ باب شده است. از آن زمان تاکنون، بیش از ۱۰۰ تن خود را در خیابان های تبت سوزانده اند. پکن تدابیر امنیتی را در مناطقی از تبت که خودسوزی در آنها رواج یافته، شدیدتر کرده است. دالایی لاما، رهبر معنوی بوداییان تبت، با خشونت مخالف است. یکی از تعلیمات بودا نیز آن است که هیچ موجود زنده ای را نباید کشت، اما انسان ها می توانند خود را قربانی وجودی برتر کنند.»
در حالی صدای آمریکا مدعی مخالفت بودایی ها با خشونت است که به گزارش دویچه وله(DW)، سازمان ملل میگوید که اقلیت مسلمان روهینگیا در برمه، یکی از تحت ستمترین اقلیتهای جهان است. در منازعه چند روزه بوداییان برمه با این اقلیت، خانههای مسکونی آنها به آتش کشیده شده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر تصاویری ماهواره از شهر محل درگیری منتشر کرده که نشان میدهند منطقه به تلی از خاکستر مبدل شده است. براساس خبرهای تایید نشده بسیاری از افراد وابسته به اقلیت روهینگیا، از ترس جان با قایق رهسپار شهر سیتوه یا کشور همسایه بنگلادش شدهاند. به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، عده دیگری نیز به اردوگاههای مملو از جمعیت در غرب برمه هجوم بردهاند.
یکی از سخنگویان دولت برمه ۲۶ اکتبر اعلام کرده بود که تعداد قربانیان ناآرامیها در غرب برمه ۱۱۲ نفر است. در ناآرامیهای مذهبی و قومی در برمه، بودائیان ۳۰۰۰ خانه را به آتش کشیدند.