به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،در یکی از پستهای اخیر از ابزارها و تجهیزاتی گفتیم که در ترکیب با گجتهای ما امکانات متنوعی را برای کنترل و ارتقای سلامتی و بهداشت فراهم میکنند. در همین حین تلفنهای هوشمند ما روز به روز «انسانیتر» میشوند. با دوربینهایشان میبینند، با میکروفونشان میشنوند، با ژیروسکوپ و شتابسنجشان حس میکنند و به زودی احتمالا بوها را هم تشخیص خواهند داد. اما آیا واقعا تلفنهای هوشمند میخواهند جای همه وسایل ما را بگیرند؟
به تازگی استارتآپی در سانفرانسیسکو به نام Adamant Technologies حسگری را به بازار عرضه کرده است که جای «ها کردن» را برای آزمودن بوی دهان خواهد گرفت! البته چنین ابزارهایی چندان تازه و جدید نیستند. پیش از این هم ابزارهایی برای تحلیل مواد موجود در هوای بازدم یا حتی هوای محیط طراحی شدهاند. نمونه آشکار آن سنسورهای دود و آتش در صنعت ساختمان است. این ابزارها حتی در حوزه تلفنهای هوشمند هم تازه نیستند. در سال ۲۰۱۱ شرکت NTT DOCOMO (اپراتور موبایل و تولیدکننده تجهیزات ارتباطی سیار در ژاپن) موفق به ساخت حسگرهایی شده بود که براساس تحلیل هوای بازدم تعیین میکرد که فرد تا چه حد به غذا احتیاج دارد یا گرسنگی او چقدر واقعی است. همینطور مشخص میکرد که آیا فرد در وضعیتی قرار دارد که با انجام حرکات ورزشی چربیهای بدنش را بسوزاند یا خیر.
اما محصول آدامانت به لحاظ قیمت و کارایی نمونه منحصر بهفردی خواهد بود. مشکل اینجاست که کامپیوتر میتواند بهسادگی یک مولکول خاص را در هوا تشخیص دهد. اما شناختن ترکیبهای مختلف و متعدد از مولکولهای مختلف باعث گیج شدن آن خواهد شد. برای اطلاع از نحوه کار سنسورهای تشخیص بو یا «بینیهای الکترونیکی» میتوانید به این صفحه ویکیپدیا مراجعه کنید.
مثلا یکی از این اپها میتواند در ابتدای یک جلسه کاری در مورد بوی بد دهانتان به شما هشدار داده یا حتی دلیل آن را بگوید. اپ دیگری که قرار است برای این سنسور عرضه شود، میتواند به صورت بیدرنگ متابولیسم شما را آنالیز کرده و به دقت کالری مصرف شده توسط شما را محاسبه کند، یا حتی در مورد بیماریهای خاصی نظیر دیابت هشدار دهد و یا به صورت ساده برای آزمودن میزان الکل خون مورد استفاده قرار بگیرد. البته تا کامل و عرضه شدن این سنسور به عنوان یک وسیله کاربردی و همینطور کاملشدن اپهای این سیستم زمان زیادی (حدود ۱ تا ۲ سال) باقی مانده است.