معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان گفت: دیابت یک بیماری پرهزینه است که درصد بالایی از بودجه بهداشتی یک کشور و درآمد یک خانواده را به خود اختصاص می‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایسنا، دکتر پژمان بختیاری‌نیا در جمع کارشناسان بهداشت مدارس مراکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: خانواده‌های دارای بیمار دیابتی، ۱۰ تا ۲۵ درصد درآمد خود را صرف هزینه بالای درمان این بیماری می‌کنند. این بیماری ۲.۵ تا ۱۵ درصد کل بودجه بهداشتی کشورها را به خود اختصاص می‌دهد که این هزینه برای کشور ایران بیش از چهار هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: دیابت یک بیماری ناتوان‌ کننده با عوارض مزمن بوده که بیشتر ارگان‌های بدن را درگیر می‌کند و سالانه بالغ بر چهار میلیون نفر در سطح جهان را به کام مرگ می‌کشاند. در بهترین نظام‌های بهداشتی دنیا، تنها دوسوم بیماران شناسایی می‌شوند.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان افزود: ۶ میلیون نفر در ایران به بیماری دیابت دچار هستند و این در حالی است که حدود ۵۰ درصد از بیماران ایرانی از بیماری خود خبر ندارند.

وی تصریح کرد: همچنین ۱۴ تا ۲۳ درصد از ایرانیان بالای ۳۰ سال یا دیابتی هستند و یا دچار مشکل عدم تحمل گلوکز(FGT) هستند که ۲۵ درصد این افراد در آینده دچار دیابت می شوند.

بختیاری‌نیا یکی از علل ابتلا به دیابت را تغییر در ذائقه و عادات غذایی مردم دانست و عنوان کرد: ما در کشور خود غذاهای سنتی با ارزش غذایی بالا داریم ولی متاسفانه این غذاهای اعجازآور را کنار گذشته‌ایم و به فست‌فودها و غذاهای پرچرب روی آورده‌ایم که به دلیل میزان چربی و کربوهیدارت بالا موجب چاقی و عوارض مضر دیگری نیز می‌شوند.

معاون فنی مرکز بهداشت خوزستان گفت: آمارها نشان داده که ۴۶ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله ایران مبتلا به اضافه وزن یا چاقی هستند.

وی با بیان عوارض دیابت ادامه داد: دیابت شایعترین علت نابینایی افراد بالغ و مهمترین علت قطع پا در دنیا است. همچنین این بیماری مهمترین علت نارسایی مزمن کلیه در جهان است.
برچسب ها: پا ، قطع ، وبگردی ، دیابت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.