غدد آدرنال یا فوق کلیه، دو غده کوچک هستند که در بالای کلیه ها واقع شده اند. این غدد هورمون هایی را به درون خون ترشح می کنند که برای بدن بسیار لازم می باشند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، واژه استرس امروزه بسیار رایج شده است و همه سنین را شامل می شود. اگرچه استرس برای سلامت روانی افراد مضر است، ولی فوایدی هم دارد، از جمله اینکه سبب می شود تا بدن در موقعیت های خاص بتواند شرایط خود را به سطحی برساند که بتواند بر آنها فائق آید.

هنگامی که فردی با موقعیت استرس زایی روبرو می شود، بدن او برای تطابق با این شرایط، یک سری عکس العمل هایی را انجام می دهد تا خود را با آن موقعیت وفق دهد، مثلا فشار خون فرد بالا می رود و ضربان قلب بیشتر می شود.

همه این عکس العمل ها تحت کنترل غده ای به نام غده فوق کلیوی و یا آدرنال می باشد.

غدد آدرنال دو غده کوچک هستند که در بالای کلیه ها واقع شده اند. این غدد هورمون هایی را به درون خون ترشح می کنند که برای بدن بسیار لازم می باشند .

دو هورمون مهمی که غدد فوق کلیوی می سازند و ترشح می کنند، (هورمون اپی نفرین ‌آدرنالین) و نوراپی نفرین (نورآدرنالین) می باشند که نقش هر کدام را در کنترل استرس بیان خواهیم کرد.

انجام تمرین هایی مانند نفس کشیدن آرام، می تواند راه مناسبی برای نوتوانی عملکرد غدد آدرنال باشد.

چند تمرین ساده برای تقویت عملکرد غدد آدرنالین

سعی کنید پس از قرار گیری در موقیعیت های استرس زا، این تمرین ها را انجام دهید تا عملکرد غدد آدرنال خود را بازتوانی کنید :

انجام تمرین هایی مانند نفس کشیدن آرام، می تواند راه مناسبی برای نوتوانی عملکرد غدد آدرنال باشد.

دراز بکشید و پاهای خود را بر روی سطح بلندتری مانند صندلی و یا میز قرار دهید. این کار را برای مدت 10 دقیقه ادامه دهید. این کار سبب استراحت اعصاب ستون فقرات می شود که متعاقبا استرس را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

با انجام تمرینات آرامش بخش، ضربان قلب و فشار خون به حالت طبیعی برمی گردند و غدد آدرنال می توانند خود را بازیابی کنند و انرژی های لازم برای مقابله با واکنش استرس زای دیگری را به دست آورند./ع

برچسب ها: استرس ، بیماران ، کلیوی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.