رئیس اتحادیه صادرکنندگان انواع فرآورده های نفتی،گفت: در خارج از کشور مشکلی درنقل و انتقال پول نیست تنها در بخش داخلی به دلیل بالا بودن رقم صادراتی هیچ خریداری حاضر به بستن قرارداد نیست.

حسن خسروجردی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، نقل و انتقال پول در داخل کشور را از عمده مشکلات اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفتی عنوان کرد و افزود: در خارج از کشور خوشبختانه هیچ مشکلی در  نقل و انتقال پول نیست و تنها در بخش داخلی چون رقم صادراتی نفت بالاست و هیچ خریدار خارجی حاضر نیست ضمانت نامه بدهد ، موقع بستن قرارداد با مشکل مواجه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اتحادیه صادرکنندگان تمام راهکارها را بررسی کرده و در داخل کشور بانک مرکزی برای رفع این مشکل با بانک پایلوت به توافق رسیده که متاسفانه بخش حقوقی بانک ها این موضوع را نپذیرفته و در حال حاضر اتحادیه صادرکنندگان با چالش روبه رو است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران، یادآور شد: در داخل کشور پذیرفتند که ضمانت ارزی و ریالی بدهند به عنوان مثال اگر ارزش ریالی کالایی 125 درصد باشد چیزی حدود 700 میلیارد تا هزار میلیارد دلار محاسبه خواهد شد که این رقم بسیار بالایی است.

وی تصریح کرد: اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفتی اصرار برآن دارد که نفت بصورت اعتباری فروخته شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران، از احداث پالایشگاههای کوچک در خارج و داخل کشور خبر داد و گفت: از آنجا که  احداث پالایشگاه های کوچک در کشور صرفه اقتصادی دارد بنابراین اتحادیه صادرکنندگان نفت پیشنهاد مبنی برساخت پالایشگاه های کوچک را به وزیر نفت داده بود که مورد تایید وزراتخانه قرار گرفت.

خسروجردی با اشاره به اینکه فعالیت در حوزه صادرات به نوعی زمینه را برای ایجاد انسجام و وحدت رویه در بخش های مختلف اقتصادی فراهم می کند افزود: برای اینکه بتوانیم از ظرفیت های اقتصادی کشور به نحو شایسته استفاده کنیم باید وحدت و انسجام و یکپارچکی را در کشور نهادینه کنیم.

وی تاکید کرد: باید پتانسیل های بخش خصوصی را در توسعه اقتصادی  بکار گیریم و مسایل و مشکلات موجود برسر راه آنها را برداشته و به آینده کشور بیندیشیم تا بستر را برای روان سازی بخش صادرات انواع فراورده های نفتی در کشور هموار کنیم.

خسروجردی با تاکید براینکه نوسانات نرخ ارز در کاهش صادرات فراورده های نفتی بی تاثیر نبوده است، گفت: در سالجاری ارزآوری  محصولات پتروشیمی کاهش پیدا کرده که مسئولان باید بازار نرخ ارز را ساماندهی و به صادرات محصولات نفتی به وسیله بخش خصوصی توجه ویژه ای داشته باشند.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فراوردهای نفت، گاز و پتروشیمی، در خصوص محدودیت صادرات محصولات پتروشیمی تصریح کرد: تعداد اقلام محصولات صادراتی پتروشیمی کم شده ومحدود کردن  صادرات این فراورده ارزشمند بسیاری از تولیدکنندگان را نگران کرده است و اتحادیه صادرکنندگان در حال مذاکره برای رفع این مشکل است.

خسروجردی از ساخت پالایشگاه های کوچک با مقیاس کوچک توسط بخش خصوصی در برخی از کشورها خبرداد و گفت: در حال حاضر با یکی از کشورهای آفریقایی با ساخت پالایشگاه کوچک مقیاس در خاک کشورش موافقت شده و قرارداد ساخت این پالایشگاه به امضاء رسیده است.

وی ظرفیت مجموع پالایشگاه‌های کوچک که در اکثر کشورها ساخته می شود را 200 هزار بشکه عنوان کرد و گفت: ظرفیت خوراک پالایشگاههای با مقیاس کوچک حدود 10 تا 20 هزار بشکه در روز است .

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی هزینه‌های ساخت این پالایشگاه را 70 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: سهم بخش خصوصی ایران برای ساخت این پالایشگاه 30 درصد است و بخش بیشتری از سرمایه‌گذاری این طرح را شرکت‌های خارجی انجام خواهند داد.

خسروجردی در مورد تجهیزات مورد استفاده در این پالایشگاه آفریقایی هم گفت: کالا وتجهیزات ایرانی و روسی برای ساخت این پالایشگاه استفاه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: 85 درصد تولیدات این پالایشگاه ها را فرآورده های سبک مثل بنزین، نفت گاز و نفت سفید تشکیل می دهد؛ این در حالی است که حدود 40 درصد از فرآورده های پالایشگاه های اصفهان و بندرعباس را محصولاتی سنگین مثل قیر و مازوت تشکیل می دهد.

خسروجردی اظهار داشت: تکنولوژی پالایشگاه کوچک متعلق به بلوک شرق است، به این دلیل احداث این پالایشگاه ها برای کشور ما با سرمایه گذاری اقتصادی مناسبی قابل اجرا است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران اضافه کرد: این تکنولوژی تا سالهای گذشته به دلیل بالا بودن تولید فرآورده های سنگین مورد استقبال قرار نمی گرفت اما اکنون تنها حداکثر 15 درصد از محصولات این پالایشگاه ها را فرآورده سنگین تشکیل می دهد.

خسروجردی با اشاره به استقبال کشورهایی چون قزاقستان، عراق و افغانستان از این تکنولوژی جدید، گفت: هم اکنون قزاقستان که دارای تنها 3 پالایشگاه بزرگ است، 12 پالایشگاه کوچک دارد.

وی با تاکید براینکه اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفتی به دنبال شناسایی بازارهای هدف صادارتی جدید است افزود: توقف در بخش تجاری یعنی مرگ، این اتحادیه مرتب به دنبال شناسایی رقبای جدید است و سعی برآن دارد که برای رفع مشکلات بازارهای جدید را جایگزین کند./خ

گزارش: حبیبه رحیمیان
 
برچسب ها: نفت ، صادرکننده ، اتحادیه ، بانک ، ارز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار