باستان شناسان مکزيکي با کمک يک روبات موفق به اکتشافات جديد در منطقه باستاني اين کشور شدند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، روباتي در مکزيک دوشنبه سه اتاق را در زير معبد واقع  در مکان باستاني تئوتيهواکان کشف کرد. اين اتاق ها در منتهاي تونلي قرار دارند که در زير اين مکان باستاني کشيده شده است. اين اولين کشف باستان شناختي در آمريکا ي لاتين است که با کمک روبات صورت گرفته است.
اين روبات که بر اساس نام خداي باران، تلالوک دوم نام گرفته است، اولين بار به اعماق اين تونل دو هزار ساله در زير معبد کوئتزالکوتل (Quetzalcoatl) فرستاده شد. هدف از اين کار بررسي ايمني اين تونل براي ورود انسان بود. 
اين روبات پس از چند ماه کاوش ، تصاويري را در اختيار محققان قرار داد که به نظر مي رسد از سه اتاق باستاني واقع در اين ناحيه است.
سرجيو گومز باستان شناس مي گويد:«اين تصاوير مويد وجود فضايي بزرگ در انتهاي اين گذرگاه است. 
به نظر مي رسد سه اتاق وجود دارد. به علت وجود خرده سنگ هاي بسيار در اين مسير، امکان ادامه اين بررسي  اکتشافي به وسيله اين روبات وجود ندارد. 
ما اکنون در پيمودن طول اين تونل، به زير هرم رسيده ايم».
هدف اصلي اين بررسي يافتن مقبره هاي حاکمان قبلي اين شهر است که گمان مي رود در اين محل دفن شده اند. 
تئوتيهواکان به رغم اينکه يکي از مشهورترين مکان هاي تاريخي مکزيک است که به دوره قبل از استعمار اين کشور تعلق دارد، کمتر شناخته شده است و همچنان اطلاعات اندکي درباره سلسله و ساختار اجتماعي حاکمان آن زمان شهر بزرگ آزتک وجود دارد.
گومز گفت:«اين فرصت خوبي است که اهميت اين نوع تونل ها را کشف کنيم. نظريه ما اين است که اين اتاق ها محل نگهداري بقاياي اجساد افراد مهم ‌آن دوره بوده است».
قرار است با پاکسازي مسير اين تونل، سه روبات به اين کاوش باستاني ادامه دهند. 
اين کشف از آن رو حائز اهميت بسيار است که اين تونل زير معبد کوئتزالکوتل واقع شده است؛ معبدي که گفته مي شود مرکز سياسي تئوتيهواکان بود. 
اين شهر که به عنوان يکي از ميراث تاريخي جهاني در سازمان ملل ثبت شده است، در دويست و پنجاه تا پانصد قبل از ميلاد با جمعيت صدو پنجاه هزار نفر به ششمين شهر پرجمعيت جهان پس از قسطنطنيه و اسکندريه تبديل شد./ي2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار