به گزارش
گروه بازار باشگاه خبرنگاران، اسفندماه سال قبل بود که مدیر کل روابط عمومی مخابرات ایران از احتمال افزایش تعرفه تلفن ثابت خبر داد و گفت: بحث تلفن ثابت و تعرفهی آن از جمله چالشهای بزرگ ما در کشور است چرا که در سال ۱۳۸۳ ساختار دولتی در برابر افزایش تعرفهها مقاومت کرد و اجازه نداد تعرفههای تلفن ثابت افزایش پیدا کند.
افزایش تعرفه باید منطقی باشد داود زارعیان در عین حال به مصوبهی شورای رقابت در سال ۹۰ اشاره کرد و گفت: سال ۹۰ در قالب این مصوبه ما توانستیم تا حد ۱۱ درصد یعنی حدود ۳ یا ۴ ریال تعرفههای تلفن ثابت را افزایش دهیم و با توجه به فرمولی که همان زمان از طریق این شورا در اختیار ما قرار گرفت، استنباط ما این است که برای سال ۹۲ هم امکان ایجاد تغییر در تعرفهها وجود دارد.
وی همچنین تصریح کرد: آنچه مسلم است آنکه هیچگاه در حوزه ارتباطات به اندازه سایر حوزهها افزایش قیمت نخواهیم داشت و من فکر میکنم ما باید به دنبال افزایش منطقی و اصولی تعرفه باشیم.
نباید ترافیک ارتباطات کاهش پیدا کند چندی پس از این اظهارات فروردین ماه امسال رییس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران با اشاره به مصوبه شورای رقابت اظهار کرد: با توجه به دریافت این فرمول کارشناسان ما در حال تعیین تعرفه جدید هستند و به محض مشخص شدن تعرفه جدید آن را اطلاع رسانی خواهیم کرد.
مصطفی سیدهاشمی با تاکید بر این که در تعریف تعرفههای جدید قطعا توجه خواهد شد که میزان ترافیک ارتباطی در شبکه مخابرات کاهش نیابد،یادآور شد: هنوز هیچ رقمی در زمینه این افزایش تعرفه نهایی نشده است.
اما تعرفههای تلفن ثابت که از سال ۸۳ تا ۹۰ بدون تغییر بوده سال گذشته با ۱۳ درصد افزایش مواجه شده و امسال نیز اگرچه مسوولان مخابرات از تصمیماتشان برای افزایش این تعرفهها میگویند اما با این حال معاون رگولاتوری روز گذشته تاکید کرده است که هنوز برنامهای برای افزایش تعرفه در این بخش وجود ندارد.
معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی نیز امروز اعلام کرد: تعرفههای تلفن ثابت، پیش از بررسی و تصویب در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تغییری نمیکند.
لطفاله سبوحی اظهار کرد: شرکت مخابرات ایران میتواند در چارچوب پروانه، تعرفههای پیشنهادی تلفن ثابت را همراه با دلایل افزایش به رگولاتوری ارائه کند تا پس از بررسی برای تصویب در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارسال شود.
وی گفت: تا زمانی که نرخهای پیشنهادی جدید در کمیسیون تصویب نشود، شرکت مخابرات ایران اجازه تغییر نرخها را ندارد.
سبوحی با اشاره به اینکه تاکنون نرخهای جدیدی از سوی شرکت مخابرات ایران به رگولاتوری پیشنهاد نشده است، عنوان کرد: شرکت مخابرات ایران در زمان صدور پروانه کلیه شرایط و ضوابط مندرج در موافقتنامه را پذیرفته و ملزم به انجام تعهدات خود در چارچوب آن است و بر همین اساس درصورت افزایش و اعمال نرخهای جدید تلفن ثابت بدون مصوبه کمیسیون، در چارچوب پروانه و حسب مقررات جاری کشور اعمال مقررات خواهد شد.
مروری بر تعرفه های فعلی
در حال حاضر تعرفههای تلفن ثابت شرکت مخابرات به شرح زیر است:
هر پالس مکالمه در استانهای حذف کد شده ۵۸.۷۱ ریال و در استانهایی که کد حذف نشده ۵۱.۰۳ ریال است.
تعرفه یک دقیقه مکالمه از ثابت به همراه اول شهری ۵۱۰.۳ریال و بینشهری ۸۶۷.۵ ریال است.
هزینه هر دقیقه مکالمه از ثابت به ایرانسل نیز ۶۲۵ ریال است.
تعرفه هر دقیقه مکالمه بینشهری تا ۱۰۰ کیلومتر ۱۵۳ ریال، ۱۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر ۳۰۶ ریال، ۴۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر۶۱۲ ریال و بیش از ۷۰۰ کیلومتر ۸۱۶ ریال است.