به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، بهروز برنا اظهار داشت: هم اکنون بیش از پنج هزار معدن فعال در كشور وجود دارد كه ۸۸ درصد آن در اختیار بخش خصوصی و ۱۰ درصد از آن تعاونیها و ۲ درصد نیز در اختیار بخش دولتی قرار دارد.
وی با بیان اینكه در كشور حدود ۷۰ نوع ماده معدنی وجود دارد، گفت: سال گذشته میزان مواد معدنی استخراج شده به ۳۹۱ میلیون تن رسید.
معاون سازمان زمین شناسی و اكتشافات معدنی كشور گفت: معادن دولتی با سهم ۲ درصدی، ۳۵ درصد ارزش مجموع تولیدات معدنی را به خود اختصاص داده اند.
برنا افزود: سالانه حداقل یك میلیون متر مكعب حفاری اكتشاف معدنی نیاز داریم تا محدودههای بدست آمده را از لحاظ عمقی بررسی و اعتبارسنجی شود.
معاون سازمان زمینشناسی و اكتشافاتمعدنی كشور از شناسایی ۳۴۰ تن ذخایر طلای قابل استحصال در كشور خبرداد و گفت: اكتشاف معادن استراتژیكی كه كانیهای آن در فناوریهای برتر مورد استفاده قرار میگیرد، در اولویت كار سازمان زمینشناسی و اكتشافاتمعدنی كشور قرار دارد.
وی اظهار امیدواری كرد تا معادن زرشوران و ساریگونی نیز در آینده نزدیك به چرخه تولید طلا كشور متصل شده و تولید سالانه طلا ۱۰ تن شود.
برنا گفت: عناصر همراه شونده همچون وانادیوم، سلنیوم، لیتیوم، گروه لانتانیتها و بریلیوم از جمله این معادن راهبردی است.
وی اضافه كرد: شناسایی خاكهای نادر كه در صنایع تلفن همراه و ریزتراشههای رایانهای كاربرد فراگیر و ارزش افزوده بالایی دارد، در دستور كار این سازمان قرار گرفته كه به همین دلیل دستیابی به فناوری اكتشاف و به خصوص فرآوری آنها بسیار اهمیت دارد.
انتهای پیام/