این متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه، تأمین مایعات برای بدن بسیار ضروری و حیاتی است افزود: 60 درصد وزن افراد را آب تشکیل میدهد. آب از بافتهای خون گرفته تا سختترین سلولها مانند سلول استخوانی نقش اساسی دارد.
وی گفت: آب خالص و گوارا به شرط آنکه ترکیبات سنگین معدنی نداشته باشد با دمای 4 تا 5 درجه بهترین نوشیدنی هنگام گرماست.
حلالیت آب نکته دیگری است که مظهری به آن اشاره کرد و گفت: بسیاری از مواد مغذی و ویتامینهای محلول در آب از طریق این مایع حیاتی به تک تک سلولهای بدن هدایت میشود و در عین حال مواد زائد و سمی نیز از طریق آب به سمت کلیهها، پوست هدایت شده یا از طریق تنفس به صورت بخار خارج میشود.
رئیس انجمن علمی تغذیه ایران در پاسخ به اینکه آبمیوههای مصنوعی و شربتها چه نقشی در این میان دارند گفت: اکثر این نوشیدنیها حاوی مقدار زیادی قند و مواد نگهدارنده هستند که نوعی مواد شیمیایی محسوب میشوند و دفع آنها از طریق کلیه و کبد بار زیادی را به بدن تحمیل میکند.
وی ادامه داد: از طرفی قند خون افرادی که به دیابت مبتلا هستند با مصرف این گونه نوشیدنیها بالا رفته که عارضههای زیادی برای بیمار دیابتی از جمله بیهوشی در پی دارد.
برخی خانوادههای سنتی بر این باورند که مصرف آبمیوههای طبیعی مانند آب سیب، آب هویج و حتی شیرموز نیز در فصل گرما میتواند نقش اساسی در تأمین آب بدن داشته باشد اما این متخصص تغذیه بر این باور است که بسیاری از ویتامینهای موجود در میوهها هنگام آبگیری و جدا شدن تفاله میوه از بین میرود چرا که ویتامینها تحت تأثیر تغییر PH محیط و در معرض نور قرار گرفتن خاصیت خود را از دست میدهند که ویتامین C در این میان از همه حساستر است.
مظهری گفت: در عین حال یک لیوان آبمیوه انرژی چند عدد میوه را دارد و توصیه میکنیم افراد میوه تازه و خنک را جایگزین آبمیوه کنند چرا که با افزایش دریافت سطح انرژی،انرژی مازاد تبدیل به چربی و در نهایت چاقی میشود مشکلی که اکنون در دنیا به معضلی تبدیل شده است.