چهارشنبه هفته جاري (26تير) و پس از پایان بررسی‌ها، نظر قطعی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در مورد شکایت بقایی از سه نماینده مجلس اعلام می‌شود.

به گزارش خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران؛ چندي پيش معاونت اجرايي رياست جمهوري از سه نماینده مجلس شوراي اسلامي که در نطقشان در صحن علنی مجلس به سفر سال گذشته هیات دولت به نیویورک برای شرکت در نشست سالانه سازمان ملل متحد اعتراض کرده بودند، شکایت کرد.

این شکایت پس از آن انجام شد که کمیسیون اصل 90 مجلس در پی رسیدگی به سوال يکي از نمايندگان که پس از سفر دولت به نیویورک مطرح شد، کمیته تحقیقی به راه انداخت و گزارشی تهیه کرد و به قوه‌ قضاییه فرستاد تا به تخلفات دولت رسیدگی شود.

دبیر ‌هیات نظارت بر رفتار ‌نمایندگان مجلس گفته است: "نمایندگان درباره سفر خانواده بقایی به نیویورک اعتراضاتی داشتند و همین امر موجب شکایت معاون رئیس‌جمهوری شده است. بقایی نيز با توجه به نطق نمایندگان درباره سفر خانواده و اطرافیانش به نیویورک همراه با هیات همراه رئیس‌جمهوری شکایتی را از 3 نماينده مجلس مطرح كرده ‌که قوه‌ قضاییه از هیات نظارت بر نمایندگان سوال کرده که آیا سخنان نمایندگان در چارچوب ایفای وظایف نمایندگی بوده یا نبوده است و کمیسیون اصل 90 می‌تواند قبل از رای مراجع قضایی نظر خود را اعلام کند."

"سيد علي‌اصغر حسینی" در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، درباره پرونده شكايت معاونت اجرايي رئيس‌جمهوري از 3 نماينده مجلس اظهار داشت: علی‌رغم اظهاراتی که برخی با استناد به قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مطرح می‌کنند، طبق قانون اساسی، دادگستری مرجع عام تظلم‌خواهی اشخاص بوده و جرایم نمایندگان مجلس در صورتي غير از ايفاي وظايف نمايندگي در دادسرا و دادگاه مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

وي با بيان اينكه مصونيت قضايي با مصونيت پارلماني متفاوت است، خاطرنشان كرد: قانون اساسي در اصل 86 مصونيت قضايي را براي نمايندگان پيش‌بيني نكرده و تنها در راستاي ايفاي وظايف نمايندگي براي آنان مصونيت قائل شده است.

حسيني افزود: در نظام حقوقی ما مصونیت قضایی برای نمایندگان به آن شکلی که در قوانین برخی کشورها پیش‌بینی شده وجود ندارد و آنچه در اصل 86 قانون اساسی كشورمان آمده صرفاً بیانگر آزادی نمایندگان در اظهارنظر و آرایی است که در مقام نمایندگی خود می‌دهند و در واقع بیانگر عدم امکان تعرض به نمایندگان به جهت ایفای وظایف نمایندگی است؛ پس به هیچ وجه شامل مواردی نمی‌شود که نماینده با تخطی از حیطه وظایف قانونی خود مرتکب جرم شده و به حقوق اشخاص دیگر یا به حقوق جامعه تعرض كند.

وي تاكيد كرد: اصل 86 قانون اساسي، ماده 57 قانون آيين‌نامه داخلي مجلس، ماده 9 هيات نظارت بر رفتار نمايندگان هيچ‌كدام مجوز ارتكاب جرم نيستند.

وکیل بقایی در پرونده شکایت از سه نماینده مجلس همچنین درباره ماجرای اختلاف‌نظر معاونت اجرایی رئیس‌جمهور با کمیسیون اصل 90 درباره سفر به آمریکا نیز خاطرنشان کرد: ماجرا این است که چندی پیش کمیسیون اصل 90، گزارش سفر رییس‌جمهور به آمریکا را منتشر کرد و در آن گزارش مدعی شد همسر و فرزند بقایی در سفر آمریکا حضور داشته‌اند؛ از آن‌جایی که این موضوع صحت نداشت و اصلاً همسر و فرزند بقایی تاکنون به آمریکا سفر نکرده‌اند، روابط عمومی معاونت اجرایی ریاست جمهوری بیانیه‌ای منتشر کرد و ضمن تکذیب این موضوع خواستار اصلاح گزارش کمیسیون اصل 90 شد اما با اصرار ‌آن‌ها بر اين امر ما نيز از آن‌ها شكايت كرديم.

بر اساس اين گزارش، هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان نيز این موضوع را در دستور کار خود قرار داد، ولی به دلیل تداخل این مسئله با تعطیلات تابستانی مجلس، تنها یک جلسه برای رسیدگی به این موضوع از سوی هیئت نظارت تشکیل شد و اعلام نظر این هیئت به جلسات آتی موکول شد.

اما با توجه به شکایتی که بقایی از سه نماینده مجلس در دادسراي کارکنان دولت داشته، دادگاه از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان خواسته تا نظر خود را مبنی بر اینکه آیا اظهارات این نمایندگان در حوزه وظایف و مسئولیت‌های ایشان بوده یا خیر، اعلام کند و اين در حالي است که براي نمايندگان از سوي دادسراي کارکنان دولت احضاريه ارسال شده است.

البته لازم به ذکر است؛ چهارشنبه هفته جاري (26تير) و پس از پایان بررسی‌ها، نظر قطعی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در مورد شکایت بقایی از سه نماینده مجلس اعلام می‌شود.

انتهاي پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار