به گزارش
خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران، حسين مظفر معاون نظارت مجلس شوراي اسلامي در حاشيه جلسه علني امروز مجلس در نشست خبري پنجمين گزارش اين معاونت را قرائت كرد.
وي افزود: اين گزارش شامل امور نظارتي مجلس نهم در سه ماهه اول از اجلاسيه دوم يعني از اول خرداد تا پايان مرداد 1392 همزمان با مقطع منتهي به پايان دولت دهم و آغاز دولت يازدهم است.
معاون نظارت مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: نظارت بر ابلاغ و انتشار قوانين، نظارت بر اجراي قوانين و عملكرد مسئولان و دستگاههاي اجرايي، تذكر نمايندگان به وزرا و رئيسجمهور، سوال نمايندگان از وزرا، تحقيق و تفحص، راي اعتماد به وزرا، حضور وزرا و مسئولان اجرايي در صحن علني مجلس براي ارائه گزارش و تبادل و نظرات، تطبيق مصوبات دولت با قوانين، انتخاب نمايندگان ناظر در مجامع و شوراها، نظارت بر شوراها، مجامع و هياتها، رسيدگي به شكايات مردم در كميسيون اصل نودم قانون اساسي، موارد ارجاعي از رياست و هيات رئيسه مجلس و موضوعات خاص نظارتي و نظارت بر انتخابات شوراهاي اسلامي كشور از محورهاي پنجمين گزارش معاونت نظارت مجلس است.
مظفر در ادامه تصريح كرد: از تاريخ يكم خرداد ماه تا 31 مردادماه سال جاري جمعا 10 قانون به رئيسجمهور ابلاغ شده كه رئيسجمهور دو فقره از قانون را در مهلت قانوني 5 روزه و 4 قانون را با تاخير به روزنامه رسمي ابلاغ كرده است و ابلاغ 4 قانون با توجه به گذشت مدت زيادي از اتمام مهلت رئيسجمهور توسط رئيسمجلس ابلاغ شده است.
وي افزود: همچنين در اين مدت دولت موظف به تهيه 318 آئيننامه بوده كه 167 مورد آنها تاكنون تهيه نشده و همچنين از تعداد 83 آئيننامه مربوط قانون برنامه پنجم 42 مورد نيز تصويب نشده است.
معاون نظارت مجلس شوراي اسلامي با اشاره به موضوع سوال از وزرا و رئيسجمهور گفت: در مدت سه ماهه مذكور در مجموع 50 سوال به هيات رئيسه تقديم شده كه از مجموع سوالات ارجاعي به كميسيونها يك سوال با انصراف نماينده سوال كننده خاتمه يافته و يك سوال نيز ادغام گرديده است، 48 سوال در مرحله رسيدگي كميسيون است.
مظفر اظهار داشت: در اين بين كميسيون كشاورزي با 9 سوال بيشترين و كميسيون قضايي كمترين سوالات را به خود اختصاص داده و همچنين وزير كشور با 10 سوال مخاطب بيشترين و وزراي دادگستري، بهداشت و اطلاعات مخاطب كمترين سوال بودهاند.
نماينده تهران ادامه داد:از يك خردادماه تا 31 مردادماه نيز در مجموع 5 تقاضاي تحقيق و تفحص جديد به هيات رئيسه تقديم شده كه از اين تعداد 4 پرونده در حال بررسي و يك پرونده نيز در حال ابلاغ هيات رئيسه مجلس به كميسيون تخصصي است.
معاون نظارت مجلس شوراي اسلامي در ادامه تصريح كرد: 907 فقره شكايت در كميسيون اصل 90 ثبت شده كه در حال پيگيري است.
وي افزود: همچنين 12 مصوبه به معاونت نظارت از طريق رئيس و هيات رئيسه ارجاع شده كه مهمترين آن طرح استخدام مهرآفرين بوده كه همچنان بلاتكليف است و توصيه ميكنيم دولت جديد هر چه سريعتر آنرا تعيين تكليف كند.
مظفر در ادامه تصريح كرد: براي اولين بار در اين سلسله گزارشات، گزارش بازرسين و ناظرين مجلس نيز گنجانده شده است.
معاون نظارت مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت:200 ناظر در 50 مجمع و شوراهاي ملي و 200 ناظر نيز در مجامع استاني حضور دارند كه 100 گزارش از ناظرين تهيه و به كميسيونهاي تخصصي ارجاع داده شده است.
وي گفت: انتخابات 9 ناظر در مجامع ملي و 44 ناظر در مجامع استاني انجام شده است.
مظفر افزود: معاونت نظارت مجلس شوراي اسلامي در نظر دارد هر سه ماه گزارش اين معاونت را اطلاعرساني كنند.
معاون نظارت مجلس شوراي اسلامي در ادامه و در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران كه آيا تخلفات صورت گرفته براساس اين گزارش قابل پيگيري است يا نه، بيان كرد: تخلفات به دادگاه ذيربط ارجاع شده و از طريق مجامع مربوطه نيز پيگيري ميشود.
انتهاي پيام/