وی افزود: مهمترین عوامل مستعد کننده پوکی استخوان ژنتیک نوع تغذیه و هورمون های داخلی و فعالیت های بدنی ذکر شده است، پوکی استخوان به علت کاهش میزان کلسیم در استخوان ایجاد می شود که آغاز آن در خانم ها بعد از دوره یائسگی و در آقایان بعد از 70 سالگی دیده می شود و در ایام بلوغ سرعت ساخته شدن در تمام قسمت های اسکلت افزایش می یابد و این روند شتاب آور در مهره ها و لگن تا حد 5 برابر بیشتر می شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه به علت تغذیه نامناسب اغلب نوجوانان همراه با کاهش یا توقف فعالیت بدنی آخرین شانس رسیدن به بالاترین ظرفیت رشدی از طریق عوامل ارثی را از دست می دهند و به علت عدم تحرک تراکم استخوان ها نیز ایجاد نمی شود علایم بیماری شامل درد پشت، کاهش قد و افزایش احتمال شکستگی های استخوان است.
وی در پایان در خصوص پیشگیری و درمان این بیماری اظهار داشت: تشویق کردن کودکان و نوجوانان به انجام فعالیت های ورزشی مثل دویدن پریدن، والیبال و فوتبال که با تحمل وزن به همراه باشد باعث افزایش جذب کلسیم دریافتی در بدن شده و یک نوع بیمه برای حفظ تراکم استخوان ها در سنین بزرگسالی تلقی می شود زیاده روی در مصرف نمک، مواد پروتئینی و نوشیدنی های حاوی کافئین نوشابه های گازدار بروز این بیماری را تسریع می کند.
بهتر است روزانه 15
دقیقه دست ها و صورت ها را برای تامین ویتامین D در مقابل نور آفتاب قرار
دهید سویا به علت وجود ماده ای به نام ایزوفلاوین باعث افزایش تراکم
استخوان می شود و همچنین مصرف انواع میوه ها و سبزی های با برگ سبز انواع
کلم بادام کنجد شیر و لبنیات کم چرب به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می
کند./ع2
انتهاي پيام/