فرهنگ موضوعی نیست که با یک دستورالعمل و یک بخشنامه و در یک مدت کوتاه و در چارچوب تشکیلات اداری به انجام برسد، فرهنگ همچون نهالی است که در متن جامعه غرس شده و در طول زمان و با دقت مستمر و حمایت همه‌جانبه و همچنین با مدیریت جهادی برگرفته از میادین نبرد و جهاد به سرانجام می‌رسد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "میرمسعود حسینیان" کارشناس سیاست خارجی طی یادداشتی به بررسی نام‌گذاری سال 93 از سوی مقام معظم رهبری پرداخته است که متن آن را در ذیل مشاهده می‌کنید:

سیاست، اقتصاد و فرهنگ از مولفه‌های اساسی رشد و تعالی هر جامعه هستند که باعث رشد و شکوفایی داخلی و عزتمندی و افتخار خارجی و بین‌المللی می‌گردند.  
 
اهمیت سیاست و نقش سیاستمداران آنچنان است که در منابع دینی خویش و زیارت جامعه کبیره به نقل از امام هادی (ع) خطاب به ائمه (ع) ایشان را سیاست‌گذاران بندگان می‌خوانیم.  
 
اقتصاد شکوفا و مدیریت زندگی نیز از اهمیتی بالا برخوردار است، چنانکه در روایات فقر را زمینه‌ساز و منجر به کفر تعبیر می‌نمایند اما تمامی این موارد در بستر فرهنگ شکل می‌گیرند؛ سیاستی که در بستر فرهنگ اسلامی شکل گرفته باشد بالطبع در چارچوب ضوابط و شرایطی است که با سیاست‌های ماکیاولیستی، امپریالیستی، لیبرالیستی و هر "ایست" و "ایسم" دیگری متفاوت خواهد بود و حدود و ثغور آن توسط قوانین الهی اسلامی مشخص خواهد شد.

یا اقتصادی که ریشه در فرهنگ اسلامی دارد دیگر رنگ و بویی از ربا و تسلط سرمایه و محکومیت انسان در مقابل سرمایه نخواهد داشت و بر مبنای صداقت و عدالت و یاری و امداد کمک به خلق خواهد بود و سرمایه را به خدمت بشر در‌می‌آورد که فرهنگ جایگاهی بالا و رفیع می‌یابد و نقشی بالا و سازنده.

لذا آنچه مهم است چگونگی به اجرا درآوردن این اقتصاد در سیاست و فرهنگ است که به فرموده مقام معظم رهبری عزمی ملی و مدیریت جهادی را می‌طلبد، این موضوع به ویژه مسئله فرهنگ در توان دولت و ارگان‌های آن به تنهایی نیست و شیوه‌های اداری و بروکراسی اداری را برنمی‌تابد.

باید تمامی اقشار ملت و تمامی آحاد جامعه در یک عزم سراسری و ملی با همراهی و تلاش شبانه‌روزی و جهادی مدیران و دست‌اندرکاران دست به دست هم داده تا بتوانند این مهم را به سرانجام برسانند.  
 
فرهنگ موضوعی نیست که با یک دستورالعمل و یک بخشنامه و در یک مدت کوتاه و در چارچوب تشکیلات اداری به انجام برسد، فرهنگ همچون نهالی است که در متن جامعه غرس شده و در طول زمان و با دقت مستمر و حمایت همه‌جانبه و همچنین با مدیریت جهادی برگرفته از میادین نبرد و جهاد به سرانجام می‌رسد.

چرا که این صحنه نه تنها دست کمی از میادین نبرد و رویارویی با دشمن مشخص و معین ندارد بلکه بسیار حساس‌تر و دقیق‌تر و ظریف‌تر است و امکانات، شرایط، صحنه‌ها و میادین متنوع و سلاح و نوعیت آن، همه و همه بسیار مهم، اساسی، دقیق و ظریف است.  
 
میادین نبرد فرهنگ تا اندرون خانه‌ها و تا عمق اندیشه و تفکر انسان‌ها را دربر می‌گیرد و سلاح آن نیز نه تنها ظاهرا درد و جراحتی ندارد که در بسیاری از اوقات در ظاهر شیرین و دلچسب به نظر می‌رسد.  

دشمن که شاهد این بوده است در سال‌های گذشته ملت مسلمان ایران در میادین سیاسی و نظامی اعم از انتخابات و حضور در صحنه رشد و تکنولوژی و توسعه و پیشرفت گام‌های اساسی برداشته است، صحنه نبرد را به میدان فرهنگی کشانده و تلاش دارد زیربنای عقیدتی-فکری جامعه به خصوص نسل جوان را هدف آماج تیرهای مسموم خود قرار دهد و لذا در این صحنه نیز عزم ملی و مدیریت جهادی است که می‌تواند مانع توطئه‌ها و برنامه‌های دشمن شود.

در هر صورت این سال از سوی رهبری انقلاب به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام‌گذاری شده است که از یک سو نشانه اهمیت موضوع و از سوی دیگر نشانه توجه و تیزبینی ایشان است و بدین‌گونه ایشان حجت را بر همه تمام و وظیفه همگان را مشخص نمودند.  
 
از این به بعد مردم و مسئولان هستند که باید به وظیفه ملی و اسلامی خویش عمل نمایند تا انشاءالله شاهد موفقیت روزافزون جامعه اسلامی ایران باشیم.  
 
انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار