شوک آنافیلاکسی نوعی از افزایش حساسیت آنی و ناگهانی است که طی آن فرد پس از مواجه با ماده حساسیت زا دچار شوک، کهیر، خارش و حمله تنگی نفس می‌شود.

صبا عرشیا فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: شوک آلرژی واکنش افزایش حساسیت نسبت به یک ماده خارجی (مانند دارو) است که بسته به شدت آن می‌تواند علائم بالینی بسیار شدید (افت فشارخون) داشته و حتی می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود.

وی ادامه داد: عوامل خارجی‌ای که وارد بدن می‌شوند می‌توانند: دارو‌ها، موادغذایی و مواد استنشاقی باشند و در صورتیکه افراد آلرژی غذایی به بادام زمینی دارند در معرض خطر بالای شوک آنافیلاکسی هستند.

عرشیا گفت: آنافیلاکسی محدودیت سنی ندارد اما در سنین جوانی و میانسالی بیشتر دیده می‌شوند.

شوک آلرژی می‌توانند به صورت: کهیر، احساس خارش یا گزگز، (ورم ناگهانی لب، دست و پا و صورت به همراه قرمزی)، احساس افروختگی، افت فشارخون، تپش قلب شدید، اختلال در دستگاه تنفسی به صورت احساس خفگی و گرفتگی در حنجره، سرفه، خس خس و حمله تنگی نفس باشند.

وی اظهار داشت: در صورتی‌که آنافیلاکسی ناگهانی و برای اولین‌بار باشد علائم آن به آرامی ظاهر می‌شوند. بهتراست پیش از تجویز هر نوع دارویی این آلرژی را با پزشک در ارتباط بگذارید.

پیش از این‌که دارویی به شما تزریق شود از نوع آن مطلع شوید و حساسیت خود را بگویید.

نباید به هیچ‌عنوان از دارو و خانواده دارویی که به آن حساسیت دارید استفاده کنید.

وی اذعان داشت: هر ماده غذایی که احساس می‌کنید این آلرژی را ایجاد کرده از مصرف آن خودداری کرده و به پزشک اطلاع دهید.

در صورت عدم درمان به موقع امکان دارد آنافیلاکسی منجر به ایست قلبی و مرگ شود.

باید بلافاصله اورژانس را خبر کرده و با تزریق اپی‌نفرین یا آدرنالین این شوک را مهار کرد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار