محمدرضا قنبری در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: دولت به این دلیل نداشتن بانک اطلاعات قوی و کامل و عدم دسترسی به حسابهای شخصی مردم نتوانست آمار رسمی از افرادیکه مشمول دریافت یارانه نمیشوند، پیدا کند. البته آنچه مهم است این که دولت میتوانست از روی مالیات پرداختی افراد و حقوق کارمندان، افراد جامعه را دستهبندی کند.
بر این اساس، 30 درصد را معاف از دریافت یارانه اعلام میکرد، 30 درصد دیگر افرادی که حتماً مشمول دریافت یارانه میشوند و 40 درصد باقی مانده به جای پول نقد، بن کالا دریافت میکردند. این ترکیب باعث میشد که پول نقد کمتری به جامعه وارد شود و خواهناخواه از شتاب بیرویه تورم کاسته شود.
قنبری در ادامه اضافه کرد: ورود دولت به حسابهای شخصی اقدام تازهای در کشورهای توسعه یافته نیست، این در حالی است که در ایالات متحده افراد بعضاً تا 50 درصد درآمدشان را بدون چون و چرا به صورت مالیات پرداخت میکنند و میزان درآمد واریزی به حسابها و برداشتهای آنها مستقیماً بوسیله دولت رصد میشود.
وی در ادامه گفت: اما این در حالی است که زمانیکه بحث سرکشی در حسابها در کشور ما، مطرح شد بسیاری از همین رسانههای خارجی در نکوهش آن دولت را سرزنش کردند و این اقدام را اقدامی نسنجیده معرفی کردند.
انتهای پیام/