به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومي راديو سلامت، دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه در برنامه «سفره ایرانی» شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه آشها در ایران بسیار متنوع هستند، گفت: حُسن آش این است که می توانیم از گروههای مختلف غذایی در آن بهرهمند شویم، به ویژه آش دوغ که ما از گروه لبنیات نیز در آن استفاده میکنیم. ما نیازمند این هستیم تا در برنامه غذایی خود، لبنیات را در حد تعادل داشته باشیم. برای کسانی که به خوردن شیر عادت ندارند، مصرف آش دوغ توصیه میشود.
وی در ادامه بیان کرد: آشها هم سبزیجات، غلات، حبوبات، گوشت و همچنین گاهی وقتها دوغ دارند. بدین ترتیب یک مجموعه غذایی کامل درست میکنند. بهتر است آش را با مقداری نان بخورید؛ چرا که آش حجیم است و وقتی با نان می خورید تقریباً انرژی کافی را با حجم کمتری به دست می آورید.
کیمیاگر در ادامه اظهارکرد: "خود مراقبتی" یعنی ما نیازهای بدن خود را بشناسیم و بر اساس آن برنامه ریزی کنیم و غذاهایمان را تنظیم نماییم. خود مراقبتی در تغذیه یعنی اینکه ما بر اساس اعتدال و تنوع از چهار گروه غذایی استفاده کنیم.
وی در ادامه رب انار را یکی از چاشنیهای خاص ایرانیان دانست و گفت: امروزه جهان به تاثیرات انار پی برده است و در بین چاشنیها آن هایی که پر نمک هستند، باید کمتر مورد استفاده قرار بگبرند. بهترین چاشنیها در خود مراقبتی آبلیمو، آب نارنج، سرکه، رب انار و ... است.
این متخصص تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: خود مراقبتی یعنی ما جلوی وررد مواد مزاحم را به بدن بگیریم که شناخت آن بسیار آسان است.
انتهای پیام/